Beste Boeken

Arnon Grunberg Boeken

Arnon Grunberg boeken

Arnon Grunberg is een Nederlandse schrijver en acteur. Op zijn 23e maakte hij zijn debuut in de literaire wereld, sindsdien is de media-aandacht rondom Arnon Grunberg altijd groot geweest. Hij schreef vijftien romans en won talloze prijzen met zijn literaire werken. Zijn eerste boeken bevatten een satirische, ironische toon waarin aspecten van het leven van Arnon Grunberg toentertijd, zoals geldgebrek, verlangen en trauma’s naar voren kwamen. Het boek waar hij mee debuteerde, Blauwe maandagen, werd meteen een Europese bestseller.

Top 10 populairste boeken Arnon Grunberg

Hieronder zie je de populairste boeken van Arnon Grunberg:

De laatste roman van Arnon Grunberg

De nieuwste roman van Arnon Grunberg is De dood in Taormina. Deze laatste roman van Arnon Grunberg verscheen eind augustus 2021 en gaat over rechtvaardigheid en liefde. Maar ook pragmatisme en oprechtheid zijn begrippen die in de laatste roman van Arnon Grunberg aan de orde komen.

Meer over Arnon Grunberg

Arnon Grunberg werd op zijn 17e van school gestuurd, maar dit weerhield hem niet om zijn droom als schrijver achterna te gaan. Op 19-jarige leeftijd begon hij al een eigen uitgeverij en zoals gezegd werd zijn debuutboek Blauwe maandagen meteen een succes. Van 2000 tot 2018 werkte Arnon Grunberg onder het pseudoniem Marek van der Jagt. De literaire werken van Arnon Grunberg zijn in meer dan 25 talen vertaald. Verschillende boeken van Arnon Grunberg zijn verfilmd, zoals De Heilige Antonio en Tirza. Tirza is de roman die in 2010 al verscheen. Inmiddels is de Nederlandse auteur woonachtig in New York. Vanuit daar schrijft hij ook artikelen voor onder andere het NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

Andere schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email