Beste Boeken

Beste cocktail boeken

Met het beste cocktail boek in huis serveer jij nooit meer saaie drankjes. Cocktails zijn verfrissend op een zomerse dag en een verrassende optie op elk feest. Er zijn winterse en zomerse cocktails, cocktails met en zonder alcohol, cocktails voor grote en borrel glazen en er zijn fruitige of romige cocktails. 

Met de juiste ingrediënten en het beste cocktail boek aan je zijde creëer je elke keer weer een bijzonder drankje. En hoe meer je dat doet, hoe meer ervaring je krijgt, hoe beter je wordt en hoe lekkerder je cocktails zijn. Daarom presenteren we hier lijstjes met de top 10 cocktail boeken, het beste cocktail recepten boek en het beste gin tonic recepten boek.

De huidige top 10 cocktail boeken

Welke naslagwerken raadplegen cocktailliefhebbers wereldwijd momenteel bij het mixen van hun favoriete drankjes? De onderstaande top 10 cocktail boeken vertelt het je.


Het beste cocktail recepten boek

Het beste cocktail boek staat boordevol recepten, maar geeft ook duidelijke instructies en achtergrondinformatie, zodat zelfs de beginners ermee uit de voeten kunnen. Welk dranken passen bij elkaar, wat moet je schudden en wat moet je roeren, hoe schenk je een cocktail, hoe versier je de glazen en welke benodigdheden moet je aanschaffen? 

Het beste cocktail boek vertelt je dit allemaal. Wil jij met een boek cocktails maken, dan is het onderstaande lijstje met de beste cocktail receptenboeken ongetwijfeld nuttig.

1. 500 cocktails – Wendy Sweetser

Als het 500 cocktails boek van Wendy Sweetser jou geen inspiratie geeft, dan zal geen enkel boek dat doen. Alles omtrent cocktails wordt aangekaart, van het versieren van de glazen tot de techniek van het schudden. 

Het boek 500 cocktails bevat recepten voor onder andere punches, hot toddy’s, drankjes tegen een kater, alcoholvrije cocktails, shooters en sours. Dit cocktails maken boek mag je niet missen.

€25,34
Op voorraad
Bol.com

2. 150 recepten, cocktails – onbekend

Ook 150 recepten, cocktails heeft voldoende recepten waarmee je aan de slag kunt. Daarbij krijg je ook de nodige instructies over hoe je cocktails maakt en zijn alle recepten en informatie voorzien van prachtige illustraties en foto’s. 

Alle klassiekers worden behandeld en je vindt in dit cocktails recepten boek inspiratie voor elke gelegenheid. Dit is het beste cocktail boek voor beginners.

3. Cocktails, 200 cocktails en mocktails – onbekend

Een andere aanrader die vergelijkbaar is met 150 recepten, cocktails is Cocktails, 200 cocktails en mocktails

Ook dit boek staat vol met informatie en recepten waarmee je in een handomdraai de heerlijkste alcoholische en niet-alcoholische drankjes tevoorschijn tovert voor elke gelegenheid. Dit is een uitstekend cocktail boek over sterke drank en cocktails, ook voor beginners.

Het beste gin tonic recepten boek

Zoek je geen uitgebreid cocktail recepten boek, maar een boek specifiek over de gin en tonic, dan vind je hier een aantal boeken die je daarbij helpen. 

Gin tonic boeken omschrijven een van de meest populaire en simpele cocktails ter wereld. En er is dan meer variatie mogelijk dan je in eerste instantie misschien dacht.

1. Gin & tonic, de complete gids voor de perfecte mix – Frédéric Du Bois en Isabel Boons

Gins zijn er in allerlei soorten en maten en met een goed boek over gin tonic leer je veel meer over dit veelzijdige drankje. 

In Gin & tonic, de complete gids voor de perfecte mix behandelen Frédéric Du Bois en Isabel Boons alle soorten gins en leer je over welke combinaties het beste zijn, welke krijgen er kunnen worden toegevoegd en op welke momenten deze het beste gedronken kunnen worden.

2. Gin Tonica, 40 recipes for Spanish-style gin and tonic cocktails – David T. Smith

Dit boek geeft de lezer een Spaanse kijk op de traditionele gin en tonic cocktail. Gin Tonica, 40 recipes for Spanish-style gin and tonic cocktails heeft 40 recepten waarmee je een verfrissend Spaans drankje klaarmaakt. 

In Spanje is gin en tonic erg populair, dus dit gin en tonic boek is een interessante aanrader.

3. Gin & tonic, around the world in 80 gins – Manuel Wouters

Als iemand verstand heeft van de soorten gin en tonics die wereldwijd gedronken worden, dan is het Manuel Wouters wel. Hij heeft uitgebreide ervaring als barman op het cruiseschip Queen Elizabeth II en is daarmee de hele wereld rond geweest. 

Gin & tonic, around the world in 80 gins is een boek dat de wereld indeelt in 7 ginregio’s. In dit gin en tonic boek vind je recepten, tradities en achtergrondinformatie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste Nederlandstalige boeken over sterk drank en cocktails?

Het is het gemakkelijkste als een goed boek over cocktails in je eigen taal uitlegt wat je moet doen. De onderstaande boeken zijn het overwegen waard als je op zoek bent naar het beste cocktail boek in het Nederlands.

Wat is het beste boek met cocktailrecepten die geen alcohol bevatten?

Zoek jij een boek over cocktails maken waarin geen sterke drank wordt geserveerd? Dat is en ideale manier om ook kinderen te betrekken bij een feestje. 

Er zijn zelfs gezonde cocktails waar je zorgeloos van geniet. In het onderstaande lijstje vind je vast het beste cocktail boek voor drankjes zonder alcoholpromillage.

Wat zijn de meest nieuwe boeken over sterke drank en cocktails?

Er worden regelmatig nieuwe cocktail boeken uitgebracht en wat nu het beste cocktail boek is, is dat mogelijk volgende week al niet meer. Er zijn al een aantal boeken die nog niet verschenen zijn, maar die al wel verwacht worden dit jaar. 

Wil je geen cocktail bijbel missen, dan reserveer je de nieuwste boeken over sterke drank en cocktails uit het onderstaande lijstje.

Heb jij nog aanvullingen op onze top 10 cocktail boeken? Laat het weten via de comments.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email