Beste Boeken

Beste pasta kookboek

Iedereen houdt van pasta en met het beste pasta kookboek op je plank zet je elke dag een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel. Er zijn snelle pastagerechten, uitgebreide pastagerechten, simpele pastagerechten, vegetarische pastagerechten en ingewikkelde pastagerechten waarmee je zowel een goede maaltijd op een doordeweekse dag bereid, als een gerecht waarmee je indruk maakt als je een etentje organiseert. 

We hebben hier de top 10 beste kookboeken pasta voor je verzameld, en voorzien je daarna van lijstjes met het beste kookboek pasta gerechten, het beste spaghetti kookboek en het beste zelf pasta maken kookboek.

De beste pasta kookboek top 10 van dit moment

Welk pasta kookboek gebruikt men wereldwijd het meeste momenteel? De onderstaande kookboek pasta top 10 vertelt je exact welke boeken pasta liefhebbers op dit moment inspireren.


Het beste kookboek pasta gerechten

Iedereen kan pasta maken en voor beginners is een simpel pasta kookboek een uitstekende manier om meer te leren over dit veelzijdige voedingsmiddel. De ingrediënten zijn in de meeste supermarkten gewoon te krijgen. 

Als je eenmaal zelf een bolognese of een carbonara hebt bereid, koop je nooit meer een potje of zakje. Ben je op zoek naar het beste pasta kookboek, dan vind je in het onderste lijstje vast wat je zoekt.

1. De Pastabijbel – Roberta Pagnier en Lotje Deelman

Zoals de naam Pastabijbel al doet vermoeden, bevat dit boek alles wat je moet weten over pasta. Het volgt de Italiaanse traditie nauwkeurig en bevat meer dan 130 recepten, allemaal met pasta in de hoofdrol. 

Het geeft stap voor stap uitleg voor het maken van de meest bekende pastasauzen tot de minder bekende. Dit is een leerzaam naslagwerk voor zowel beginners als voor doorgewinterde koks.

€34,99
Op voorraad
Bol.com

2. Jamie kookt Italië – Jamie Oliver

Jamie Oliver is wereldberoemd en hij is gek op Italië en Italiaans eten. Tijdens zijn vele reizen naar dat land heeft hij bijzonder veel geleerd van de lokale inwoners over ingrediënten, traditionele gerechten, kookwijzen en het gebruik van kruiden. 

In Jamie kookt Italië vind je meer dan 140 recepten, rechtstreeks uit Italië inclusief een vleugje van Olivers eigen creativiteit.

€34,99
Op voorraad
Bol.com

3. Pasta, meer dan 150 heerlijke gerechten voor de thuiskok – Jos Noorman

Als je in het laatste boek dat hier behandeld wordt geen gerecht vindt dat je klaar kunt maken, dan vind je het nergens. Pasta, meer dan 150 heerlijke gerechten voor de thuiskok bevat duidelijke beschrijvingen inclusief stap-voor-stap afbeeldingen bij elk recept. 

Heb je de ingrediënten maar weet je niet wat je ermee moet maken? Dit boek bevat het gerecht dat je zoekt.

Het beste spaghetti kookboek

Het beste pasta kookboek levert recepten aan voor allerlei soorten pasta en spaghetti is daar slechts één van. Wil jij meer weten over deze lange pasta slierten, dan is een spaghetti kookboek een verstandige investering. 

Spaghetti verdient meer dan een bolognese saus alleen, dus lees hier over de drie beste spaghetti kookboeken voor jouw keuken.

1. Spaghetti – Samuel van Opdenbosch en Veerle Jacobs

Met zijn boek Spaghetti maakt Samuel Opdenbosch spaghetti weer interessant. Er zijn een aantal verschillende soorten spaghetti en in dit boek worden deze gepresenteerd in de vorm van 60 heerlijke recepten. 

Daarbij krijg je de nodige tips en tricks voor wanneer je spaghetti klaar gaat maken. Dit beste pasta kookboek voor spaghetti gerechten komt rechtstreeks van de connaisseurs, want Opdenbosch en Jacobs zijn de drijvende veren achter Mister Spaghetti in België.

€48,52
Niet op voorraad
Bol.com

2. Soulfood en spaghetti – Jurino Ignacio en Linda Terrizzi

Soulfood en spaghetti van Jurino Ignacio en Linda Terrizzi is geen standaard spaghetti kookboek. Het bevat recepten waarin Italiaanse en Caribische invloeden worden gecombineerd.

Dat komt doordat echtpaar Jurino en Linda zelf Curaçaos en Italiaans zijn. Deze ongebruikelijke combinatie brengt heerlijke gerechten voort en met dit boek kun jij daar nu ook van smullen.

3. Culinaire kleintjes, 40 sauzen bij spaghetti – Immy Timmerman

Dit al wat oudere artikel van Immy Timmerman is destijds voor het Tijdschrift Margriet uitgebracht. Er zijn een groot aantal andere Culinaire Kleintjes artikelen, zoals 40 recepten met champignons, 40 ijstoetjes en 40 recepten met kipfilet. 

Het is leuk om ze allemaal te verzamelen, te beginnen met 40 sauzen bij spaghetti. Met 40 spaghetti recepten kun je wel even voort.

Het beste zelf pasta maken kookboek

Pasta koop je natuurlijk gemakkelijk in allerlei kleuren en geuren in de winkel. Enkele daarvan hoef je maar een paar minuten te koken en ze zijn klaar om geserveerd te worden. Maar als je eenmaal zelf pasta hebt gemaakt, dan wil je daarna nooit meer pasta uit een zakje. 

Zelfgemaakte pasta is vers, uniek en authentiek.  Met een pastamachine kookboek leer je jezelf pasta maken. Hier is de top drie van het beste pasta kookboek voor mensen die zelf aan de slag willen met een pastamachine.

1. Het pastamachine kookboek – Gabriella Mari en Christina Blasi

Het pastamachine kookboek van Gabriella Mari en Christina Blasi is het beste pasta kookboek voor beginners met de pastamachine.

Het is een compleet naslagwerk wat vol staat met pastarecepten die je zelf met je pastamachine en bijbehorende ingrediënten klaarmaakt. De recepten zijn authentiek Italiaans en bevatten mooie foto’s om de instructies beter te illustreren.

2. De pastamachine – Gina Steer

Met De pastamachine van Gina Steer heb je zelf pasta maken snel onder de knie. Je krijgt stap voor stap instructies waarmee je met je pastamachine allerlei soorten pasta klaarmaakt.

De instructies zijn gedetailleerd en duidelijk, zodat iedereen deze kunst kan leren. Daarbij krijg je in dit zelf pasta maken kookboek ook heerlijke recepten waarmee je je eigengemaakte pasta direct kunt toepassen.

€8,45
Op voorraad
Bol.com

3. The ultimate pasta machine cookbook – Lucy Vasefirer

Lucy Vasefirer haalt met haar Ultimate pasta machine cookbook alles uit de kast. Dit boek bevat 100 recepten, niet alleen voor Italiaanse pasta, maar ook voor Aziatische noodles, zoals ramen, soba en udon. 

Daarbij krijg je recepten voor sauzen en vullingen waarmee je jouw zelfgemaakte pasta tot leven brengt. Alles wordt in dit boek behandeld, dus het is en perfect naslagwerk voor elke keuken.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste pasta kookboek dat nog niet genoemd is?

Wat het beste pasta kookboek is voor jou, is dat natuurlijk niet altijd voor iemand anders. Lijstjes zoals deze zijn daarom nooit compleet, want er worden dagelijks geweldige kookboeken over pasta uitgebracht. Hier vind je nog enkele boeken die het opzoeken waard zijn:

  • Het spaghetteria kookboek over pasta van Stefano Cavallari (chef-kok van de Spaghetteria Pasta bar) en Gideon Bouwens. Met dit kookboek van Spaghetteria zet je hun heerlijke recepten zelf op tafel.
  • Het grote pasta kookboek – Paolo Balducci. Dit boek heeft meer dan 500 authentiek Italiaanse pastarecepten, zowel traditioneel als modern.

Kan ik leren zelf pasta te maken met een kookboek?

Kies een goed kookboek pasta maken en je hebt dit binnen de kortste keren onder de knie. Ons lijstje met de beste pasta kookboeken voor de pastamachine is dan ideaal.

Zorg ervoor dat het boek goede en duidelijke instructies geeft die worden geïllustreerd met foto’s. Na een paar keer experimenteren en je kookboek pasta maken erbij, maak jij ook indruk met je eigen pasta.

Waar kan ik het beste pasta kookboek aanschaffen?

Onder alle lijstjes met kookboeken over pasta vind je een link waarmee je de boeken die we hier behandelen direct kunt aanschaffen. Meestal heb je deze de volgende dag dan al in huis.

Heb jij nog aanvullingen op onze top 10 pasta kookboeken? Laat het weten via de comments.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email