Beste Boeken

Beste Spaanse boeken voor beginners

Dit artikel staat vol met de beste Spaanse boeken voor beginners, waarmee je jezelf Spaans leert of een cursus ondersteunt. Spaans is een wereldtaal die in een groot aantal landen gesproken wordt en door een groot aantal mensen. Dat betekent dat je als je Spaans spreekt veel gemakkelijker kunt communiceren en fungeren in een flink gedeelte van de wereld.

Of je nu naar Spanje wilt op vakantie, je hebt een Spaanse partner of je vindt het gewoon een mooie taal; met de beste Spaanse boeken voor beginners leg je de basis voor een voorspoedig leertraject in de toekomst.

Actuele top 10 Spaanse boeken voor beginners

Hier vind je allereerst een actuele top 10 met de beste Spaanse boeken voor beginners die momenteel veel worden gebruikt. Wat zijn de methoden en titels waarmee beginnende leerlingen op dit moment proberen zich deze taal meester te maken? De onderstaande lijst geeft je het antwoord.


De 10 beste Spaanse boeken voor beginners aller tijden

De bovenstaande actuele lijst is een handig steunpunt als je een Spaans voor beginners boek nodig hebt, maar er zijn natuurlijk veel meer en ook oudere boeken die net zo goed zijn. Daarom vind je hier de vijf beste Spaanse boeken voor beginners aller tijden en de methoden die studenten al jaren helpt bij het leren van de eerste woorden en beginselen van deze mooie taal.

1. Leer Spaans (taalcursus voor beginners) – Thomas Rike

Leer Spaans van Thomas Rike is een taalcursus waarmee je via audioboeken Spaans leert. Via deze Spaanse boeken voor beginners ontdek je de meest belangrijke zinnen in het Spaans, zodat je gemakkelijker kunt communiceren als je in een Spaanssprekend land bent.

Het is de bedoeling dat je hier twintig minuten per dag naar luistert. Nadat je de cursus hebt afgerond, heb je de standaard talenkennis voor situaties die zich voordoen op vakantie, tijdens je werk of in het dagelijks leven.

2. Snel en vlot Spaans leren spreken en begrijpen; in 6 weken en 35 minuten per dag een taal leren! – Elizabeth Smith

Snel en vlot Spaans leren spreken en begrijpen van Elizabeth Smith is eveneens een cursus die gericht is op snelheid. Dit is een paperback waarmee je vijfendertig minuten per dag voor zes weken lang studeert om zo spelenderwijs je Spaanse vocabulaire uit te breiden en dagelijkse zinnen onder de knie krijgt. De handige flitskaarten die bij deze Spaanse boeken voor beginners zijn inbegrepen, helpen je alles beter te onthouden.

3. Start.es – Christina Irún Chavarria

Zoek je een cursus waarbij snelheid niet centraal staat, dan is Start.es een goede keuze. Deze methode is gebaseerd op blended learning en je werkt met een website en een cursusboek. Terwijl je leert worden er drie pijlers toegepast, namelijk voorbereide, uitvoeren en consolideren. Je gaat zelf aan de slag met opdrachten, werkt aan je grammatica en het uitbreiden van je woordenschat. 

4. Con gusto nieuw; Spaans voor beginners – Ribas

Con gusti nieuw van Ribas is een cursus die bestaat uit een tekstboek en een werkboek. Deze Spaanse boeken voor beginners zijn erg gestructureerd. Elk tekstboek bevat twaalf hoofdstukken, deze zijn onderverdeeld in zes pagina’s met oefeningen en teksten. Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je een test en kun je wat je geleerd hebt toepassen in je werkboek. Er zijn in totaal 3 delen.

5. Hugo’s taalgids; Spaans spreken en begrijpen – onbekend

Als je alleen Spaans wilt leren omdat je op vakantie gaat, dan is Hugo’s taalgids jouw reisgezel. Je krijgt kant en klare zinnen aangereikt voor gebruik in verschillende situaties. Wil je zelf zinnen maken en flexibeler worden, dan kan dat ook met het handige systeem dat daarvoor wordt aangeboden. Het boek bevat een woordenboek en instructies voor een goede uitspraak.

Een goed Spaans leesboek voor beginners

Een andere manier om de taal goed te leren is door een Spaans leesboek voor beginners aan de schaffen. Op die manier vergroot je je woordenschat en verbeter je je leesvaardigheid in de taal. Zo lang het boek niet te lang is en simpele woorden bevat, is het ideaal voor beginners die Spaans willen leren. Je komt dan al gauw bij kinderboeken uit, maar ook dat is een perfecte start. De onderstaande Spaanse boeken voor beginners zijn dan vaak al heel goed te begrijpen.

1. De wilde zwanen; Los cisnes salvajes (Nederlands – Spaans) – Cornelia Haas & Ulrich Renz

Ook al is dit een boek voor kinderen, De wilde zwanen is een uitstekend beginpunt voor iedere beginner die aan zijn of haar leesvaardigheid wil werken in het Spaans. Het is een e-boek, audioboek en video in één met het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. Je kunt ook luisteren naar het verhaal, ingesproken door een moedertaalspreker om aan je uitspraak te werken.

2. Spanish short stories for beginners: 8 modern and hilarious short stories to improve your vocabulary

Eigenlijk zijn alle boeken van Spanish short stories for beginners van World Language Institute Spain de moeite waard. In 8 modern and hilarious short stories to improve your vocabulary krijg je niet alleen leuke vergalen om te lezen, het is ook een cursus waarmee je al doende Spaans leert. Dat maakt deze Spaanse boeken voor beginners ideaal voor iedereen die van lezen houdt.

3. Los Férnandez A1+: Carnaval en Tenerife libro – onbekend

Ook Los Férnandez A+ bestaat uit meerdere leesboeken, specifiek gericht op studenten van Spaans op beginnersniveau. Naast interactieve leesoefeningen, krijg je bij deze Spaanse boeken voor beginners ook uitgebreide woordenlijsten, uitleg over grammatica en een online werkboek waarmee je niet alleen je leesvaardigheid verbetert, maar ook je vocabulaire, schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en uitspraak.

Andere interessante boeken voor Spaanse studenten

Ben jij iemand die zelfstandig Spaans leert, dan kun je samen met de bovengenoemde Spaanse boeken voor beginners ook op andere manieren meer leren over de taal en de landen waar deze gesproken wordt. Naast taal zelf is er natuurlijk ook de Spaanse cultuur, geschiedenis en samenleving. Hier vind je daarom een aantal onderwerpen ter inspiratie en waarmee je je studie nog interessanter maakt.

  • Verdiep je in Spaanstalige auteurs, zoals Isabel Allende, Gabriel Garcia Márquez en Javier Marías die schitterende romans hebben geschreven, in een Spaanse setting.
  • Lees boeken over de geschiedenis van de Spaanstalige landen waarin je bent geïnteresseerd of over hoe de ontwikkeling van de taal zelf.
  • Ga op zoek naar boeken over de Spaanse cultuur en samenleving, bijvoorbeeld in Zuid-Amerika of Europa.

Heb jij nog aanvullingen op onze top 10 Spaanse boeken voor beginners? Laat het weten via de comments.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email