Beste Boeken

Beste true crime boeken

De beste true crime boeken zijn waargebeurde misdaad boeken die je vertellen over de misdaad, de getuigen, de daders en de slachtoffers. Deze zijn alleen gebaseerd op situaties die in het echt hebben plaatsgevonden. Een goed true crime boek lees je op een regenachtige middag op de bank met een dekentje en een kopje thee.

Ze zijn meestal niet te dik en lezen lekker weg. Ben jij iemand die van misdaadseries en documentaires houdt, dan is onze true crime boeken top 10 vast interessant. Daarna gaan we verder in op de beste waargebeurde misdaad boeken van 2021 en de beste true crime boeken ooit.

True crime boeken top 10

We beginnen met onze true crime boeken top 10. Van Lieke Hester tot Pim Fortuyn, wat zijn de meest gelezen misdaad boeken waargebeurd van dit moment? Je leest het in onze true crime boeken top 10.


De 5 beste true crime boeken van 2021

True crime is een populair genre en er worden elk jaar schitterende boeken uitgebracht die je de feiten vertellen over een misdaad die iedereen in de ban houdt. Omdat het jaar 2022 nog niet om is, moet nog blijken wat dit jaar het beste boek misdaad waargebeurd zal zijn. Daarom vind je hier de vijf beste true crime boeken die naar voren komen als we terugkijken op 2021.

1. Wij willen gangster worden; de jonge jaren 1966 – 1977 – George Boellaard

He true crime boek Wij willen gangster worden vertelt je over de beginjaren van de Heineken kidnappers Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder. George Boellaard gaat terug naar Amsterdam in de jaren ’60 en ’70 waar je ziet hoe de op een gegeven moment meest beroemde criminelen in Nederland opgroeiden. Lees ook Bloedgabbers voor de volgende periode in het verhaal.

2. Ik heb het gedaan in een opwelling; het verhaal van Ingeborg Andersson, kindermoordenares – Maria Bouroncle

Ik heb het gedaan in een opwelling is een true crime boek over een tragisch familiedrama dat in 1921 plaatsvond. Dit verhaal was zeventig jaar verborgen gehouden, tot Maria Bourchoncle, kleindochter van de zus van Ingeborg Andersson, dit boek publiceert. Je leest over hoe het leven van Arthur Andersson, die op een dag brandhout gaat halen, instort als hij terugkomt en het huis leeg aantreft. Waar zijn zijn vrouw en drie kinderen?

3. Martin H. Van politieman tot moordenaar van Klaas Bruinsma – Vico Olling

Er zijn maar weinig verhalen zo boeiend als het verhaal van Marin Hoogland. Hoogland begint als politieagent die vanwege wangedrag ontslag moet nemen en zo bij de Joegoslavische maffia terecht komt. Hij moet 20 jaar naar de gevangenis voor de moord op Klaas Bruinsma en Tonny Hijzelendoorn, maffiabaas en drugshandelaar. In 2004 wordt hij vrijgelaten en op straat neergeschoten. Het boek Martin H. van Vicco Olling vertelt dit verhaal.

4. De Pizarro’s; één familie, drie generaties en honderd jaar strijd in Colombia – Robert-Jan Friele

De Pizarro’s van Robert-Jan Friele is en familiekroniek. Aan de hand van de gebeurtenissen rondom de familie Pizarro leer je over de geschiedenis van Colombia. Terwijl de familie vecht voor een betere toekomst voor Colombia vinden er staatsgrepen plaats, speelt de Koude Oorlog zich af en begint de cocaïnehandel op te komen. Je leest over de waargebeurde verhalen van drie generaties in een eeuw tijd.

5. De kouwe ouwe; de 9 levens van Stanley Hillis: spraakmakend portret van de godfather van de Nederlandse misdaad – Martijn Haas & Vicco Olling

Stanley Hillis was bankrover, gangster en uiteindelijk een echte godfather in de Nederlandse onderwereld. Zijn bijnaam was De kouwe ouwe en hij was een van de meest beruchte gangsters die Nederland ooit heeft gekend. In De kouwe ouwe van Martijn Haas en Vicco Olling leer je over hoe Stanleys denkvermogen, halsstarrigheid en machtsvertoon uiteindelijk leidde tot zijn liquidatie in 2011.

De 3 beste true crime boeken ooit

Na de beste true crime boeken top 10 en de beste true crime boeken van 2021 besproken te hebben, is het nu tijd voor een lijst met de beste true crime boeken ooit. Wat zijn de waargebeurde misdaad boeken die lezers al tientallen jaren weten te boeien? Hier vind je onze top 3.

1. De ontvoering van Alfred Heineken; alle feiten en geheimen van deze geruchtmakende ontvoering – Peter R. de Vries

De ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries wordt regelmatig omschreven als het beste boek misdaad waargebeurd in Nederland. Het bevat een gedetailleerd verslag van de ontvoering van Alfred Heineken en Ab Doderer zelf en bevat materiaal dat niet eerder is getoond. Nadat je dit boek gelezen hebt, weet je alles over de meest bloedstollende ontvoering uit de Nederlandse geschiedenis.

2. Ik was twaalf en ik fietste naar school; tachtig dagen in de kelder van Dutroux – Sabine Dardenne

Het verhaal van Marc Dutroux en de meisjes die hij kidnapte en in zijn kelder gevangenhield is nog lang niet in de vergetelheid geraakt. In Ik was twaalf en ik fietste naar school vertelt Sabine Dardenne hoe zij door Dutroux van de straat werd gehaald, in zijn bus gedrogeerd werd en in zijn kelder werd vastgeketend. Daar bracht ze tachtig dagen door tot ze door de politie werd bevrijd.

3. Moordzaak zonder lijk; geen plaats delict, geen bekentenis, geen getuigen, geen moordwapen: 18 jaar cel – Jac. Toes & Paul Bolwerk

Het boek Moordzaak zonder lijk omschrijft een voor Nederland unieke rechtszaak voor de verdwijning van Henk Peters in 2009. Jac. Toes en Paul Bolwerk vertellen dit verhaal over een veroordeling zonder motief, getuigen, moordwapen of lijk door middel van de verhalen van betrokkenen en informatie uit voorheen nog onbekende bronnen. Lees over deze bijzondere rechtszaak van een moord waarbij het lichaam tot op de dag van vandaag nog steeds gevonden moet worden.

Heb jij nog aanvullingen op onze top 10 true crime boeken? Laat het weten via de comments.

Andere genres

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email