Biografie Boeken Top 10

Biografie boeken zijn de laatste jaren erg populair geworden. Vele lezen namelijk populaire biografie boeken van bekende acteurs, sporters, zaken mensen en andere bekende mensen zoals muziek artiesten en acteurs. Op deze pagina vindt je een aantal van de beste biografieën ooit geschreven en de beste biografie boeken van dit moment.

Een biografie geeft vaak een unieke kijk in het leven van een persoon die je anders alleen maar van televisie kent. Hoewel mensen met een biografie vaak bijzondere dingen hebben bereikt, benadrukt de biografie juist ook veelal de menselijke kant van zo’n persoon.

Always live your life with your biography in mind

Sport Biografieën zijn verreweg het meest populair. Voetbal spant hier absoluut de kroon. Dit geldt zowel wereldwijd als voor Nederland specifiek. Natuurlijk is dit ook niet zo vreemd aangezien voetbal zowel wereldwijd als nationaal de meest populaire sport is.

Biografie Boeken Top 10

Populaire Biografie Boeken

Ook in de categorie biografie boeken is er een top 10 lijst. De top 10 biografie boeken veranderd elke maand. Enkele bekende boeken die er in hebben gestaan is Gijp, welke ook een NS publieksprijs heeft gewonnen.

Ook de boeken van Fernando Riksen, Jan Boskamp, Laurens ten Dam, Alex Ferguson,  Dennis Bergkamp, John van Zweden, Nelson Mandela. Zo zie je dat onder andere voetbal biografie boeken erg populair zijn. Vooral onder jongeren is deze literatuur erg populair.

Op dit moment staat de biografie van Christiano Ronaldo op plek 1 in de Biografie Boeken top 10. Ook Louis van Gaal en Dirk Kuyt doen het erg goed. Onderin de Top 10 vinden we de biografie van Rico Verhoeven. Een klassieke top 10 biografie welke vandaag de dag nog steeds populair is, is de biografie van Tesla Icoon Elon Musk.

Elon Musk Biografie Boeken top 10

 

Andere Interessante Top 10’s

Ook in de top 10 Ebooks staan interessante biografieën. Natuurlijk wisselen de top 10 boeken met enige regelmaat. Voor e-books gaat dit nog sneller omdat de resultaten van ebook verkopen nog nauwkeuriger en real time bijgehouden kunnen worden. Wanneer u op de link klinkt in bovenstaande top 10 button, krijgt u altijd de meest recente top 10 beschikbaar. Natuurlijk is de e-book top 10 niet een genre op zich. Biografie boeken zij ook als e-book verkrijgbaar. Toch zijn bepaalde genres boeken populairder in digitale vorm dan anderen. Biografieën vallen niet onder de populaire elektronische categorie.

Populaire Biografieën van Niet-Sporters

Welke andere boeken in deze categorie zijn populair? Dit betreffen meestal boeken over de levens van wereldberoemde personen, zoals wereld leiders als Obama of zijn vrouw, maar ook magnaten in het bedrijfsleven zoals natuurlijk Steve Jobs. Niet zelfde staan er ook criminelen in de top 10, denk hierbij aan Pablo Escobar of El Chapo Guzman.

De nummer een in dit overzicht, het verhaal van Nelson Mandela, wordt door velen de beste biografie ooit genoemd. Een prachtig, maar tegelijkertijd ook zwaar en verdrietig levensverhaal over zijn strijd tegen apartheid en gevangenschap, maar ook vooruitgang en het uiteindelijk behalen van zijn missie.

Het levensverhaal van Steve Biko

Mocht je het boek van Mandela erg interessant vinden, raden we je aan om je ook eens te verdiepen in het leven van Steve Biko. Deze in Europa ietwat minder populaire vrijheidsstrijder van Zuid Afrika heeft helaas geen biografie kunnen publiceren.

Wel is er een film geproduceerd waar zijn levensverhaal en de Afrikaanse apartheid centraal staat. De film heet Cry Freedom en kan je nog verkrijgen via Bol.com.

  1. Nelson Mandela
  2. Michelle Obama
  3. Lama for Life
  4. Stephen King
  5. Steve Jobs
  6. Elon Musk
  7. Dokter Pol
  8. Elvis
  9. Pablo Escobar
  10. Barack Obama

Andere Populaire Categorieën

Veelgestelde Vragen

Wat is het verschil tussen een biografie en een autobiografie?

Een biografie vertelt het verhaal van iemands leven. Een autobiografie doet dit dezelfde, maar betekent tevens dat de hoofdpersoon in het verhaal ook de auteur is. Met andere woorden een zelf geschreven biografie.

Waar wordt onze Top 10 op gebaseerd?

Onze biografie top 10 is gebaseerd op de meest verkochte biografie boeken van dit moment.

Welke biografie boeken staan meestal in de top 10?

Het gaat zo goed als altijd om een inkijk in het leven van een bekend persoon. Sporters, muzikanten en politieke figuren vind je er vaak terug

Samenvatting
Wat zijn de Beste Biografie Boeken van dit Moment?
Naam Artikel
Wat zijn de Beste Biografie Boeken van dit Moment?
Omschrijving
Een overzicht van de Top 10 Populairste Biografie boeken van vandaag de dag.
Schrijver
Gepubliceerd door
Boeken Top 10
Logo van de Uitgever