John Grisham op Chesterfield vijf beste boeken

Boeken van John Grisham: de vijf beste romans!

De Vijf Beste Romans volgens onze fans

Boeken van John Grisham


In deze blog vind je meer informatie over de vijf beste boeken van John Grisham. Voordat we direct het rijtje met bestsellers prijsgeven, vertellen we liever eerst wat meer over de achtergrond van deze geweldige auteur. Het werk van John Grisham is tegenwoordig namelijk over de hele wereld onwijs populair!

Wie is John Grisham?

John Ray Grisham Jr. is geboren op 8 februari 1955 in Jonesboro, Arkansas. Als Amerikaans schrijver staat Grisham vooral bekend om de spannende reeks thrillers en romans, die hij door de jaren heen heeft geschreven. Veel boeken van Grisham zijn in het verleden ook als film uitgebracht.

Nadat hij afstudeerde voor zijn rechtenstudie aan de ‘University of Mississippi’, specialiseerde Grisham zich eerst als jurist van strafrechtelijke zaken en letselschadeclaims. In 1983 werd John Grisham lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat Mississippi. Hij bekleedde deze functie tot 1990.

In zijn succesvolle carrière is Grisham uitgegroeid tot één van de beste thrillerschrijvers ooit. Hij voert tot op de dag van vandaag een eindeloze strijd tegen het onrecht dat plaatsvindt op deze wereld. Hierbij steunt hij onwijs veel mensen, die bijvoorbeeld niet de middelen hebben om voor zichzelf te kunnen zorgen.

John Grisham op Chesterfield vijf beste boeken

Als auteur verscheen zijn eerste werk genaamd ‘De jury’ pas in het jaar 1988. Zijn tweede roman ‘Advocaat van de duivel’ zorgde vervolgens voor meer publiciteit en vestigde Grisham zijn naam als thrillerschrijver.

De 5 beste boeken van John Grisham

Hieronder vind je een lijstje met vijf van de beste boeken van John Grisham. Onderstaande exemplaren vormen samen slechts een kleine greep uit het werk van deze succesvolle schrijver.

A Time To Kill

A Time To Kill‘ is geschreven door John Grisham ver voordat andere boeken hem tot ​​wereldster kroonde. Het is een verhaal van vergelding en gerechtigheid. Een meeslepende drama dat zich voornamelijk afspeelt in de rechtszaal.

John Grisham neemt je mee naar de diepste afgronden van racistisch geweld. Het verhaal vertelt over het leven van een klein donker meisje dat wordt verkracht door twee dronken blanken jongens. De stad waarin het voorval zich voordeed bestaat grotendeels uit blanken mensen.

Deze reageren geschokt op het meedogenloze misdrijf, maar vervolgens wordt er slechts weinig actie ondernomen om de daders te vinden. Uiteindelijk neemt de vader van het meisje het heft in handen. Hij koopt zichzelf een geweer en gaat op onderzoek uit.

Grisham heeft gezegd dat het boek is geïnspireerd op de getuigenis in de rechtszaal van een 12-jarig slachtoffer van verkrachting. Naast de gebruikelijke juridische spanning en intriges, duikt “A Time to Kill” in raciaal geweld en vergelding.

Time To Kill een van de beste boeken van John Grisham
John Grisham Boeken

The Firm

Een beslissend boek waardoor de carrière van Grisham een flinke boost heeft gekregen. Begin je net pas de boeken van John Grisham te lezen, dan zou je prima met ‘The Firm‘ kunnen beginnen. Het boek heeft maanden in de Engelse Thriller Top 10 gestaan.

Het boek werd overigens niet direct met open armen ontvangen door het grote publiek. De roman is namelijk door meerdere uitgevers afgewezen voordat Wynwood Press het uiteindelijk in (zeer) bescheiden oplage uitbracht.

Het verhaal gaat over Mitch McDeere, afgestudeerd aan de wet van Harvard. Mitch is de nieuwe jurist van Bendini, Lambert & Locke. Hij weet niet precies waar hij aan begonnen is en wordt achterdochtig over zijn werkzaamheden binnen het belastingkantoor in Memphis.

Dit gebeurt op het moment dat er bijvoorbeeld mysterieuze sterfgevallen plaatsvinden en de maffia van Chicago betrokken blijkt te zijn bij diverse activiteiten van het kantoor.

The Rainmaker

In het boek ‘The Rainmaker‘ vertelt John Grisham het verhaal van een jongen, die pas net klaar is met zijn rechtenstudie. Tijdens het verhaal krijgt deze jonge man al vrij snel de verantwoordelijk over één van de meest corrupte en genadeloze bedrijven van Amerika.

De hoofdpersoon heet Rudy Baylor en is tijdens zijn laatste semester verplicht om gratis juridisch advies te geven aan een groep ouderen. Hier ontmoet hij direct zijn eerste ‘cliënten’ genaamd Dot en Buddy Black.

Hun zoontje Donny Ray is gestorven aan leukemie en de verzekeringsmaatschappij wilde simpelweg niet betalen voor medische behandelingen. Rudy is eerst sceptisch, maar beseft al vrij snel dat deze donkere mensen zijn mishandeld door de verzekeringsmaatschappij.

Ook beseft Rudy dat hij hiermee misschien wel één van de grootste verzekeringsfraude is tegengekomen die hij ooit heeft gezien. Deze zaak behoort namelijk tot de meest lucratieve en belangrijke gevallen in de geschiedenis van burgerlijke rechtszaken.

John Grisham Boeken
Groene hardcover van het testament boek van john grisham

The Testament

The Testament‘ behoort ongetwijfeld tot één van de meest spannende boeken van John Grisham. In een luxueus kantoorgebouw in Virginia herschrijft een rijke, boze oude man woedend zijn testament.

Tijdens zijn laatste uren wil Troy Phelan een boodschap sturen naar zijn kinderen, ex-vrouwen en andere volgelingen. Het is een bericht dat een juridische zaak zal openen en tientallen levens zal veranderen.

Het nieuwe testament van Troy Phelans bevat slechts een erfgenaam van zijn fortuin van elf miljard dollar. Een geheimzinnige dame genaamd Rachel Lane. Zij woont als missionaris diep in de jungle van Brazilië.

John Grisham Boeken

The Summons heeft de Top 5 maar net gehaald

De volgende roman uit deze reeks boeken van John Grisham heeft een simpel maar zenuwslopend plot. Het is zo’n verhaal dat je gegarandeerd wakker zal houden, omdat je steeds opnieuw wilt weten wat er precies gaat gebeuren.

De roman vertelt het verhaal van twee zonen en hun zieke vader, die ze dood in zijn huis in Mississippi aantreffen. De zoon genaamd Ray Atlee ontvangt een brief van zijn vader waarin hij de twee jongens vraagt om langs te komen. Als Ray arriveert, is zijn vader genaamd Reuben V. Atlee, reeds overleden. Tot Ray’s verbazing ontdekt hij in de kast naast het lichaam van zijn vader drie miljoen dollar.

John Grisham Boeken

The Broker als zesde Bonus Boek

The Broker” is een van de boeken van John Grisham die plaatsvindt in Italië. De eerste helft van deze roman omschrijft de stad ‘Bologna’ waardoor dat je als lezer misschien eerst wat opstart problemen kunt ondervinden.

In de loop van het verhaal versnelt het tempo en zorgt Grisham voor een spannende verhaallijn tot aan het einde van het boek. De gebeurtenissen draaien vooral om een topadvocaat die wordt veroordeeld voor het bezit van diverse staatsgeheimen. Hij wordt veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf, maar wordt na zes jaar plotseling vrijgelaten.


John Grisham fans lezen deze boeken ook graag

Veelgestelde Vragen

Waar is de Top 5 John Grisham Boeken op Gebaseerd?

Meestal baseren we onze Top 10 of Top 5 lijsten op data. In dit geval is de Top 5 gebaseerd op onze eigen favoriete literatuur van Grisham

Waar en wanneer is John Grisham geboren?

Grisham is geboren op 8 februari 1955 in Jonesboro, Arkansas in de Verenigde Staten.

Andere schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email