De Beste Ereaders; een Kindle Kopen of een Kobo?

Een van de allereerste ereaders op de markt, zo niet de eerste, was de Kindle ereader van Amazon. De merknaam staat inmiddels bijna gelijk aan het woord “ereader”. Een Kindle kopen betekent dus niet per se dat men ook echt het merk Kindle van Amazon wilt. Een van de andere grote merken op de markt is Kobo en wellicht is dit merk Amazon wel voorbij gestreefd. In dit artikel staan we stil bij de voordelen van een eReader ten opzichte van andere mobiele apparaten en een klassiek boek. Daarnaast bekijken we de verschillen tussen de merken Kobo en Kindle en tevens vergelijken we verschillende modellen, zodat jij kan kiezen wat de beste ereaders zijn voor jou. Misschien wil jij aan het einde van dit artikel wel je eigen Kindle aanschaffen.

De beste ereaders merken zijn onder andere Kobo en Kindle

eReader Top 10

Wat zijn de Voordelen van eReaders?

Laten we beginnen met de voordelen van een e-reader ten opzichte van een gewoon traditioneel boek en waarom een Kindle kopen eventueel een goed idee is. Allereerst is een e-reader klein en Compact. Dit biedt bijvoorbeeld voordelen wanneer je op reis gaat. een e-reader heeft ruimte voor honderden boeken en deze kan je dus allemaal mee op reis nemen. tientallen boeken die passen in jouw hand. Dat is natuurlijk niet alleen handig op reis. Ook wanneer je niet erg fan bent van een boekenkast vol boeken kan je gebruik maken van een e-reader. Je zet je Kindle of Kobo dan gewoon vol met ebooks. Lees hier meer over de meest gelezen ebooks van dit moment.

Ebooks Voordeliger dan Gewone Boeken

Voordeel is natuurlijk ook dat je je boeken ter plekke online kunt kopen en de deur niet uit hoeft. Omdat er geen drukkosten gemaakt hoeven worden door de uitgever, zijn de digitale boeken vaak ook nog eens wat voordeliger. Sommige boeken zijn zelf helemaal gratis te downloaden. Je moet dan natuurlijk wel eerst een Kinde aanschaffen of een Kobo en dat vergt best wel een investering ten opzichte van een gewoon boek. Een goede eReader bestel je ongeveer vanaf 100 euro. Onyx Book is een eReader in het hogere segment. Deze beginnen bij 300 euro, maar de functie op dit apparaat zijn voor de meeste mensen overbodig.

Een Kindle Aanschaffen of een andere goede ereader?

De Voordelen van een Kindle Kopen ten opzichte van een Tablet of Smartphone

De voordelen van een e-reader ten opzichte van een traditionele elektronisch apparaat, zoals bijvoorbeeld een laptop, een tablet, of een smartphone. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid licht die een apparaat geeft. hoewel veel tablet en smartphones tegenwoordig ook erg goed als eReader door het leven kunnen is een eReader speciaal gemaakt om lange de tijden grote stukken tekst te lezen. in tegenstelling tot het lezen op een tablet of een mobiele telefoon, voelt het lezen van een ebook op een e-reader veel meer als het lezen van een traditioneel boek. Dat wil zeggen een papieren boek. Je zult merken dat je ogen veel minder snel moe worden dan wanneer je leest vanaf een smartphone of een laptop. Het nadeel van de eReader is natuurlijk dat deze een stuk minder multi-functioneel is in vergelijking met een smartphone of een tablet.

Een van de beste ereaders allertijden de Kobo

De Verschillen tussen Modellen eReaders

Wat zijn nou precies de verschillen tussen eReaders onderling? Waarom betaal je voor het ene model een stuk meer dan het andere? Eigenlijk is het antwoord hierop vrij simpel. Goedkope modellen eReaders beschikken vaak niet over een backlight. Dit betekent dat je zo goed als niet in het donker kunt lezen zonder de ondersteuning van een lamp. wanneer je een eReader aanschaf met backlight kan je ook in het donker lezen zonder gebruik te maken van een externe verlichting Bron. Daarnaast verschillende modellen van elkaar door opslagruimte. Over het algemeen kunnen we stellen dat de deuren modellen meer opslagruimte hebben en dus meer ruimte voor boeken. Tot slot zijn de duurdere modellen eReaders vaak ook waterdicht. De meeste Kindle modellen zijn dit echter niet.

eReader Top 10

De Beste eReaders van het Moment

De beste modellen eReaders zijn dus eigenlijk modellen die waterdicht zijn, voldoende opslagruimte bieden en beschikken over een backlight. Een Kindle aanschaffen behoort dan zeker nog tot de mogelijkheden. Ook het design van de e-reader kan natuurlijk een rol spelen bij je keuze. Ook hier geldt dat de duurdere modellen  vaak een mooier design hebben dan de voordeliger modellen. Dit komt deels door de gebruikte materialen pils doe een bewust gecreëerd prijsverschil door de makers. wanneer we kijken naar het beste model eReader vandaag de dag, moet er natuurlijk ook een balans zijn tussen de prijs en de kwaliteit. hieronder vind je een actueel overzicht van de 10 beste e Readers van dit moment.

Een Kindle Kopen of een Kobo

Zoals al eerder gezegd staat de merknaam Kindle bijna gelijk aan de term e-reader. Amazon heeft de e-reader zo populair en voordelig gemaakt dat de Kindle de Ferrari onder de ereaders werd. inmiddels zou je kunnen zeggen dat de kinderen meer te vergelijken is met een Volkswagen. het lijkt erop dat Amazon achterover geluid heeft en voorbij geschreven is door een concurrent uit Toronto. De Kobo e-reader wint het vandaag de dag ten opzichte van de kinderen Met name op het gebied van functionaliteit en design. Er degelijke en voordelige kindles te koop, maar je zal al snel zien dat het design wat achterloopt ten opzichte van de Kobo. wanneer je naar bovenstaande top-10 kijkt, zal je dan ook zien dat de eerste 5 plekken worden ingenomen door verschillende modellen van het merk Kobo. Ik wil echter niet zeggen dat de Kindle een slecht apparaat is. Wij vinden echter dat je bij de Kobo meer  waarde krijgt voor je geld. zelf zouden wij dus niet een Kindle kopen maar een Kobo.

 

Goedkope Schilderijen in Kunstboeken

Soms hebben wij weleens het idee alsof kunst alleen bestemd is voor de allerrijksten onder ons. We hebben het dan met name over beeldende kunst zoals schilderijen. Een uniek receptenboek of een gedicht, zelfs een lied kan natuurlijk gezien worden als kunst. Deze zijn echter vaak niet uniek. Een schilderij waarvan jij de enige bent die er een heeft. Zo een waarvan je weleens de foto’s hebt bekeken in van die mooie kunstboeken. Goedkope schilderijen staan hier toch zelden in. Of toch wel? Je kunt natuurlijk ook genieten van een prachtig fotoboek, hoewel deze dan niet uniek voor jou is gemaakt. Zo’n boek doet het in ieder geval altijd goed wanneer je gasten te eten hebt en jij nog even in de keuken bezig bent.

Prachtige foto's in plaats van goedkope schilderijen

Waarom zijn Schilderijen zo Kostbaar?

De prijs van schilderijen kan natuurlijk ontzettend verschillen. Dit kan onder andere komen door het gebruik van verschillende materialen. Sommige materialen zijn nou eenmaal kostbaarder dan anderen. Zo is olieverf bijvoorbeeld duurder dan waterverf. Een waterverf schilderij hoeft echter niet per se een goedkoop schilderij te zijn. En tegelijkertijd tref je ook voldoende waterverf of aquarel schilderijen aan in dure kunstboeken. De prijs van een kunstwerk kan natuurlijk ook worden bepaald door de arbeid in het stuk. Soms is een kunstenaar wel een jaar bezig om een kunstproject af te ronden. Dit kost dan al snel 40.000 euro aan arbeidsuren alleen. Dan moet er nog een atelier gehuurd worden en materialen worden bekostigd.

Het Meest Prijs Bepalende element voor Kunst

De prijs wordt met name bepaald door de vaardigheden van de kunstenaar. Hier moeten we wel bij zeggen dat wanneer de kunstenaar eenmaal naam heeft gemaakt, deze als het ware zijn of haar eigen merknaam creëert. Alles dat deze kunstenaar dan aanraakt lijkt in goud te veranderen. Er is dan niet altijd sprake meer van uitzonderlijke creativiteit of vaardigheid maar ordinaire marketing en economie. Het is het spel tussen de vraag en het aanbod dat de prijs omhoog drijft.

Hoe kunnen Kunstboeken je helpen in je Zoektocht naar Goedkope Schilderijen?

Wanneer je eigenaar wilt worden van een uniek schilderij dat volledig bij je smaak past zal je met een aantal dingen rekening moeten houden. Allereerst zal je moeten begrijpen dat je zelfs voor de allergoedkoopste schilderijen op zijn minst materiaalkosten en arbeidskosten zal betalen. De kunstenaar moet er tenslotte van kunnen eten. Dit betekent dat de afmeting van een schilderij belangrijk zijn voor de prijs. Hoe groter het schilderij hoe duurder. Als tweede zal je je neer moeten leggen bij het feit dat je geen Picasso of van Gogh in huis hebt hangen, maar een schilderij dat van een wat onbekendere kunstenaar is en mede daarom ook wat voordeliger.

Neerlands beste kunstboeken

Kunstboeken helpen je Smaak te Ontdekken en te Ontwikkelen

Dit betekent uiteraard niet dat je niet een prachtig schilderij kunt kopen. Hiervoor is het derde punt van belang en hier komen de kunstboeken bovenal om de hoek kijken. Je zal moeten bepalen wat jouw smaak is en naar wat voor soort schilderij jij op zoek gaat. Bekijk tal van schilderijen en leer over de verschillende schilder stijlen. Op deze manier hebben wij in het verleden schilderijen geïmporteerd uit Vietnam en Indonesië.  Ook in sommige Afrikaanse landen en de Filipijnen wordt veel kunst geproduceerd. Dit moet echter wel jouw smaak zijn en deze ontdek je en ontwikkel je verder aan de hand van een goed kunstboek.

Wat zijn Leuke Boeken voor Mannen? Literatuur voor Heren

Top literatuur voor nette Heren en Leuke boeken voor mannenBen je op zoek naar leuke boeken voor mannen? Misschien voor jezelf of als cadeau? Wat zijn nou eigenlijk boeken die door mannen echt leuk gevonden worden? Op deze vragen krijg je direct antwoord van ons. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp, maar dan voor vrouwen, dan vindt je hier de leukste boeken voor vrouwen. Indien je interesse hebt in de populairste boeken van mannen voor dit moment, klik dan op de button hieronder. Je ziet dan direct de tien meest gekochte boeken door en voor mannen van dit moment.

Mannen Top 10

Welk soort Boeken zijn Leuk voor Mannen?

Hoewel we niet graag generaliseren en populaire literatuur voor heren natuurlijk ook leuk gevonden kan worden door vrouwen, zijn er wel bepaalde genres die over het algemeen gewilder zijn door mannen dan door vrouwen. Je hoeft hierbij niet per se aan bepaalde titels te denken maar eerder aan genres of categorieën. Kookboeken zijn bijvoorbeeld meer in trek bij vrouwen dan bij mannen. Sportboeken daarentegen zijn vaak een stuk populairder bij mannen dan bij vrouwen. Ook bij de jeugd doen sportboeken het overigens erg goed. Onder de sportboeken zijn voetbalboeken dan weer het meest geliefd bij de heren. Deze genres liggen wellicht een beetje voor de hand en indien je op zoek bent naar een leuk presentje was je hier zelf waarschijnlijk ook al opgekomen. Wanneer een man erg van lezen houdt kan je natuurlijk ook een e-reader cadeau doen of wanneer iemand deze al heeft een e-book.

/

Minder voor de Hand liggende Genres voor Mannen

Genres waar je misschien wat minder snel aan denkt als leuke boeken voor mannen zijn biografieën, muziekboeken en receptboeken voor alcohol mixjes. Ook de heren houden van recepten. Het zal je wellicht niet verbazen dat een receptenboek over gin tonic erg populair is onder de mannelijke medemens op dit moment. Er moet ook nog gezegd worden dat de biografieën die populair zijn onder mannen vaak gaan over sporters, mannelijke sporters wel te verstaan en af en toe bekende politieke figuren. Zeer zelden leest een man een biografie van een vrouw. Ook de muziekboeken zijn vaak biografieën, de levens van bekende rocksterren als Bruce Springsteen doen het altijd goed. Stiekem lezen mannen graag over de levens van hun helden achter de schermen van het grote toneel. Of dit nou gaat om sport, acteerwerk of muziek, een boek over het leven van iemands persoonlijke helden is altijd goed. De meest interessante boeken voor mannen van dit moment vind je hier.

Bruce Springsteen biografie doet het vooral goed onder mannen

De Allerbeste keuze voor Mannenboeken in het Kort

Kort gesteld kunnen we zeggen dat mannen vooral graag lezen overal andere mannen. Als je een boek cadeau wilt doen aan een man en je wilt echt indruk maken, is het wel belangrijk dat je de persoon in kwestie en beetje kent. Leesvoer van de Backstreetboys is waarschijnlijk niet het beste idee wanneer hij eigenlijk van Queen houdt. Houdt de persoon in kwestie wel van een drankje dan is alcohol receptenboek een goede keuze. Wanneer je toch voor een kookboek wilt gaan, kies dan voor een boek met BBQ recepten. Zelden zit je mis met een biografie en dan met name een biografie van een sport persoon. Hieronder nog een kort overzicht van de “Wel doen” en “Niet doen” genres.

Wel DoenNiet Doen
BiografieënKookboeken
Sport BoekenRomantische Thrillers
Muziek BoekenBiografie over Vrouwen

 

Huiswerkbegeleiding voor het Nieuwe Schooljaar

Het oude schooljaar is nog niet afgelopen of we denken alweer aan het nieuwe. Je kunt maar beter goed voorbereid het nieuwe schooljaar ingaan. Heb je al een goede rugtas voor het nieuwe jaar? Waarschijnlijk weet je inmiddels al welke boeken je nodig hebt voor aankomend studie jaar. Wanneer dit niet je eerste schooljaar is, heb je misschien ook al een idee welke vakken jou goed liggen en welke vakken wat extra aandacht nodig hebben. Wanneer je moeite hebt met bepaalde vakken of gewoonweg wilt excelleren in een bepaald vak, kan het handig zijn om hulp in te schakelen. Huiswerkbegeleiding is een goede manier om het onderste uit de kan te halen.

Huiswerkbegeleiding voor uw kinderen

Wat Levert goede Huiswerkbegeleiding  op?

Goede huiswerkbegeleindg zoals deze bijvoorbeeld; huiswerkbegeleiding Den Haag, zorgt niet alleen voor betere cijfers. Voor veel mensen is dit het einddoel maar er zijn veel andere voordelen. Wij vergelijken het weleens met een verzekering. Je sluit een verzekering niet alleen af  voor een goede dekking in het geval van bijvoorbeeld diefstal of een duur tanadarts bezoek. Je sluit een verzekering ook af voor een fijne gemoedstoestand. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en je hebt jezelf goed verzekerd tegen bepaalde risico’s die je vakantie kunnen verpesten, hoef je niet constant op je hoede te zijn. Dit zorgt voor kalmte en minder stress.

Bij goede studie resultaten is weining stress en veel ontspanning erg belangrijk. Wanneer een kind regelmatig begeleidt wordt bij het maken van huiswerk, ontlast dit de ouders. Dit zorgt ervoor dat er thuis minder druk komt te liggen op de studieresultaten, waardoor de thuis situatie vaak als prettiger wordt ervaren. De tijd thuis kan besteed worden aan het doen van leuke dingen. Daar komt bij dat kinderen over het algemeen zich gemakkelijker aan hun huiswerk kunnen zetten wanneer een “vreemde” dit van hen vraagt dan wanneer een ouder dit doet. Het zogenaamde “vreemde ogen dwingen”.

Wat zijn mogelijke Nadelen van Huiswerkbegeleiding?

De nadelen van huiswerkbegeleiding die wij kunnene bedenken zijn vrij kort. Op de eerste plaats zijn dat de kosten. Niet iedere ouder kan eenvoudig huiswerkbegeleiding bekostigen. Het tweede nadeel kan zijn dat je minder goed in de gaten hebt welke dingen de kinderen precies leren op school.

 

Wat zijn de Kosten voor Huiswerkbegeleiding?

De kosten van huiswerkbegeleiding kunnen uiteraard erg varieren. Factoren die dit bepalen zijn uiteraard vaak de kwaliteit maar ook het onderwijsniveau. Begeleiding voor jonge kinderen in bijvoorbeeld groep 3,4 of 5 is vaak goedkoper dan begeleiding voor kindern in groep 8. Huiswerkbegeleiding voor kinderen op de middelbare school is nog weer iets kostbaarder en ook hier geldt weer dat begeleiding voor het VWO kostbaarder is dan een huiswerkbegeleider voor het VMBO. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod. De laatste factoren die invloed hebben op de prijs zijn de frequentie en de intensiviteit van de begeleiding. Wil je 1 op 1 begeleiding dan is dit duurder dan 1 op 2 en 1 op 2 is weer duurder dan 1 op 8. Over het algemeen kunnen wij stellen dat huiswerkbegeleiding van 3 of 4 uur per week in een kleine groep van 1 op 4 gemiddeld tussen de 200 en 300 euro kost per kind.

Wat is een Goed BBQ Boek

De zomer komt er weer aan. Voor veel mensen is het tijd om de barbecue weer uit de kast te halen, of uit de schuur, dat kan natuurlijk ook. We kunnen ook niet ontkenne dat steeds meer mensen “verantwoord” vlees willen eten. In plaats van een barbecue met alleen maar vlees worden er misschien wel ook wel wat lekkere groente op de bbq gegooid. Een goed bbq boek kan je helpen om nog meer te genietn van een de barbecue en van een goede zomer. Ook wanneer je wilt genieten van een heerlijke “balcony BBQ“.

beste bbq boek voor de zomer

Welke Groente zijn uitermate Geschikt voor de Barbecue?

Ongepelde mais en ongeschilde aardappelen kan je zo onder het rooster tussen de kolen leggen. De schil of het vel haal je er later af en je heb heerlijke gepofte aardappelen of mais. Op het rooster doen aubergine en corgette het erg goed. Om niet te veel vocht van de aubergine te verliezen kan je deze ook het beste in zijn vel laten zitten. Deze lepel je vervolgens lekker uit. De courgette kan je het beste in wat dikkere plakken snijden. Een beetje insmeren met olijf olie en dan op de grill. Voor een extra rook smaak kan je wat vochtige houtsnippers op de kolen gooien.

Naast deze geweldige groenten doen ook tomaat en paprika het erg goed. Paprika wordt eigenlijk alleen maar zoeter wanneer deze wordt gegrild. Voor de tomaat geldt dit niet. Veel mensen zullen wel eens gebakken tomaat hebben gegeten. Onze ervaring is “you either love it or hate it”. Wij zitten eerlijk gezegd iets meer in de hate it categorie en preferen onze tomaten ongegrild. Bekijk hier de beste BBQ’s van dit moment.

Wat is het Beste BBQ Boek?

Dan nu wat we op deze site doen. Boeken bespreken. Wat is een goed barbecue recepten boek? We zouden niet kunnen zeggen welk boek exact het beste is, maar hebben wel goede ervaringen met een aantal bbq boeken. Het basic bbq boek is een goed barbecue recepten boek voor beginners of voor mensen die willen barbecuen zonder al te veel poespas. Je vindt hier heerlijke recepten die iedereen kan bereiden op een simpele relaxte manier zonder al te veel voorbereidingen. Het BBQ boek on fire is een soort gelijk boek. Dit boek is echter wel echt gericht op de klassieke BBQ liefhebber die het liefst alleen vlees op zijn of haar BBQ heeft liggen.

Sommig bbq boeken gaan wat ons betreft wat ver voor de gemiddelde tuin of balkon barbecue. Je wordt hier zo goed als opgeleid tot een ware barbecue masterchef. Hoewel het erg leuk kan zijn, zeker wanneer je tijd over hebt, heb je vaak ook dure masterchef spullen nodig. Je kan hierbij denken aan een kamado barbecue of dure koksmessen.

Naast bbq boeken vindt je in sommige kookboeken ook aardige recepten voor de BBQ. Is het niet als hoofdgerecht dan zeker als bijgerecht. Denk hierbij aan een frisse salade of een bijgerecht dat anders is dan een stokje kruidenboter of aioli. Voor een overzicht van de meest populaire kookboeken, kijk je hier.

Beste SEO Boek van 2018

We zijn nog niet lang genoeg onderweg in 2019 om het beste SEO boek van dit jaar uit te roepen. De absolute winnaar van 2018 weten we al. We kunnen ook zeker stellen dat dit boek vandaag de dag nog steeds super relevant is. Dit ondanks het feit dat het boek al in januari 2018 is gepubliceerd. Dit boek is “Doelgerichte SEO” van Tonny Loorbachs.

Beste SEO boek 2018

Welke Onderwerpen worden in dit Boek Behandeld?

Het kiezen van een niche is een belangrijk onderwerp. Dit is met name belangrijk wanneer je vers gaat beginnen en niet al reeds een bedrijf hebt dat zich op een specifieke niche richt. Daarnaast kan het interessant zijn om in de toekomst nieuwe mogelijkheden aan te boren met je bedrijf. Hier hoort het kiezen van de juiste domeinnaam ook bij.

De verschillen tussen on page en off page SEO. Een SEO boek dat zich richtte op On page SEO was vroeger ondenkbaar. Tegenwoordig is het een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Experts denken dat dit ieder jaar belangrijker wordt voor de resultaten die in Google worden getoond. Hiermee gepaard gaat natuurlijk de relevantie van de inhoud op je pagina, maar ook de gebruiksvriendelijkheid ofwel de Technische kant van de on page SEO.

De verschillen tussen zogeheten white hat seo en blackhat seo methoden worden uiteraard ook uitgelegd. Wanneer je ook op de lange termijn gevonden wilt worden in de zoekresultaten dien je altijd voor white hat SEO te gaan. Ook de ideale keyword dichtheid komt aanbod. Hou bij dit onderwerp rekening met de veranderlijkheid. Wat nu ideaal is, is dit wellicht niet meer over 2 jaar. Daarnaast worden er nog andere onderwerpen behandeld zoals de structuur van de website en nog veel meer.

Als het gaat om off page seo komen er ook een aantal onderwerpen aan bod. Zo wordt het plaatsen van backlinks besproken. Welke links zijn waardevol en welke niet. Daarnaast wordt ook het belang van social media besproken en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken.

Local SEO laten doen

Welk Onderwerp Raakt het Boek Niet of Nauwelijks?

Het enige onderwerp dat we een beetje missen in het boek is Local SEO. Deze vorm van Search Engine Optimisation is met name bedoeld voor lokale bedrijven zoals de term al suggereert. Wanneer je bijvoorbeeld een lokale zoekterm intypt in Google zoals : “Garage Den Haag” herkent Google dat je op zoek bent naar een lokaal bedrijf. Je krijgt een overzicht van garages in Den Haag inclusief adres – en contactgegevens. Daarnaast zie je vaak een beoordeling bij deze bedrijven in de voor van 0 tot 5 sterren. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw bedrijf tussen deze lijst van bedrijven komt te staan voor de zoekterm die relevant is voor jouw bedrijf. Een ander bedrijf wordt dan weer gevonden op de zoekterm “SEO specialist Den Haag“.

Het is erg belangrijk voor zowel local SEO als “global” seo om dit goed te doen. Het is erg tijdrovend om je hierin te verdiepen. Het vergt niet alleen veel kennis, maar ook het up to date houden hiervan omdat de zoekmachines constant veranderingen aanbrengen in de algoritmes die de zoek resultaten bepalen.

Het kan dan ook verstandig zijn om je SEO uit te besteden. Dit is natuurlijk niet gratis. De opbrengsten die je krijgt na een goede positie in de zoekresultaten wegen echter vaak veel zwaarder dan de kosten.

Vietnam Online Reisboek – Alles dat je moet Weten

Wanneer je een reis aan het plannen bent begin je met online informatie zoeken. Maar vaak is er zo veel informatie dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het probleem is vaak dat de informatie verspreid op het internet staan. Een reisboek waar alle informatie gebundeld is biedt uitkomst.  Rondreis in Vietnam is een digitaal reisboek waar alle informatie is gebundeld over Vietnam; van eten tot unieke bestemmingen en van reisbudget tot binnenlandse vluchten. Een reis naar Vietnam dient de nodige voorbereiding, dus hier een aantal tips.

Visum Vietnam

Wanneer je naar Vietnam reist dien je van te voren een Vietnam visum te regelen, dit kun je op 3 manieren doen: e-vsa, VOA en via de ambassade.

Een E-Visa: kun je direct via de officiele website van de Vietnamese Immigratiedienst aanvragen en kost $25 voor 30 dagen Single Entry. Hiermee kun je Vietnam in reizen via  alle internationale vliegvelden, en een aantal geselecteerde landsgrenzen en havens.

Met een VOA (Visum On Arrival) vraag je een goedkeuringsbrief aan. Dit kun je doen bij één van de vele (online) visum bureautjes voor tussen de $12 en $20. Met deze brief kun je bij aankomst een visum on arrival afhalen op één van de vijf geselecteerde luchthavens in Vietnam (o.a. Hanoi en Ho Chi Minh City). Je kunt kiezen voor een Single Entry of Multiple Entry en je kunt kiezen tussen 1 maand of 3 maanden geldigheid. Bij aankomst op het vliegveld betaal je daarnaast nog stempelkosten. Dit is voor een Single Entry visum $25 en voor een Multiple Entry visum $30, ongeacht het visum voor 1 maand of 3 maanden geldig is.

Als laatste optie kun je een visum voor Vietnam regelen bij elke Vietnamese ambassade.

Alles voor je Reis naar Vietnam

Bezienswaardigheden in Vietnam

Je kunt eenvoudig een paar weken reizen, want er zijn genoeg bezienswaardigheden in Vietnam. De mooiste bestemmingen zijn:

  • Ha Giang: Mooiste provincie in Vietnam met één van de mooiste berggebieden van zuidoost Azië en een plek wat het massatoerisme nog niet heeft gevonden.
  • Hoi An: Een goed bewaarde oude handelsstad met een hele gezellige atmosfeer.
  • Halong Bay: Met een luxe cruise door de mooiste baai ter wereld (een beetje vergelijkbaar met Phang Nga Bay) . Minder toeristische opties zijn Lan Ha Bay en Bai Tu Long Bay.
  • Sapa: Dit is de populairste plek voor een trekking door de rijstvelden, met authentieke minderheids dorpjes.
  • Phong Nha: De grootste grot ter wereld en een aantal andere enorme grotten waar je zelfs in kunt kamperen.
  • Mai Chau: Landelijke vallei waar je kunt fietsen en hiken. Dagtrip naar Pu Luong is zeker het hoogtepunt.

 

Beste Reistijd

Omdat Vietnam een lang uitgestrekt land is, hangt de beste reistijd af van welke regio je bezoekt.

  • Noord Vietnam heeft een duidelijk winter- en zomerseizoen. De koele maar meestal droge winter duurt van november tot april, bij een gemiddelde temperatuur van 17-22 ° C met de koudste maanden januari – maart.
  • Centraal-Vietnam heeft warm en droog weer van half januari tot eind augustus, met temperaturen die vaak halverwege de 30 graden bereiken.
  • Zuid Vietnam heeft het hele jaar door constante temperaturen (rond de 30 graden), met het droge seizoen van november tot en met april.

 

Tips voor Reizen in Vietnam

Vietnam is een heel lang en uitgestrekt land, waardoor de afstanden tussen bestemmingen groot kunnen zijn. Gelukkig is er een uitgebreid busnetwerk met onder andere nachtbussen die je kunt gebruiken om een dag reizen te besparen en kosten voor een nacht in een hotel. Meer comfortabel en veiliger zijn de treinen.

Vliegen is erg goedkoop in Vietnam. Een enkeltje van Hanoi naar Ho Chi Minh City heb je al vanaf $40 en van HCMC naar Dalat voor minder dan $20.

Engelstalige Boeken zijn niet altijd makkelijk te vinden, Nederlandstalige boeken zeker niet. Hou je van Lezen op reis? Neem voldoende boeken mee, of nog beter, schaf een e-reader aan en zorg voor voldoende boeken tijdens de reisuren. Een overzicht van de beste e-readers vind je hier.

Ebooks Downloaden via Torrentsite

We krijgen weleens vragen over het downloaden van ebooks via torrent sites. Dit zijn sites waar mensen bestanden, zoal ebooks, met elkaar kunnen delen. De ene partij upload een bestand op de torrentsite en de andere partij download het bestand. Hoewel er ook legale bestanden op torrentsites staan end en deze websites dus niet per definitie illegaal zijn, wordt er ook veel illegalle content geplaatst. Een aantal dingen zijn belangrijk wanneer je ervoor kiest om een torrentsite te gebruiken.

Privacy via VPN

VPN staat voor “Virtual Private Network”. Dit betekent kort gezegd dat je op anoniem op internet kunt surfen. Wanneer je normaal gebruik maakt van het internet doe je dit met je eigen zogenaamde IP adres. Je kunt dit zien als een soort telefoonnummer. Wanneer je iemand niet anoniem belt kan de andere beller zien met welk nummer er wordt gebeld. Ditzelfde geldt voor een IP adres. Er kan achterhaald worden vanaf welk plek een website wordt benaderd.

Torrentsite via VPN

Wanneer je gebruik maakt van een VPN om bijvoorbeeld een torrentsite te benaderen, maakt jou IP adres geen verbinding met de torrentsite. Jijzelf maakt verbinding met de server van de VPN provider en het IP adres van de VPN provider benadert de torrentsite. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het lijkt also je vanuit Canada een website benadert terwijl je eigenlijk in Nederland bent. Sommige mensen gebruiken VPN ook om bijvoorbeeld series op Netflix te kunnen kijken die alleen in een bepaald land beschikbaar zijn.

Als je meer wilt weten over VPN en een overzicht wilt hebben met betrouwbare aanbieder, verwijzen we je door naar een echte VPN Expert.

Waar is een VPN nog meer Goed Voor?

Een VPN gebruiken om te surfen op internet is sowieso geen slecht idee. Tegenwoordig staat onze privacy hevig onder druk. Bedrijven slaan allerlei gegevens van ons op. De algemene voorwaarden zijn vaak dusdanig langdradig dat we ze niet allemaal door willen nemen. Daarnaast willen we ook graag gebruik maken van de service. Anoniem surfen op het internet voorkomt een hoop gedoe. Naast je virus software is de vpn ook een erste bescherming tegen hackers. Dit komt doordat de verbinding ook nog eens versleuteld is ( ingewikkeld verhaal, maar komt neer op een soort codetaal). Ook overheden willen nog weleens mee spieken op allerlei websites. Wij weten niet of al deze overheden allemaal even netjes zijn en jouw gegevens alleen voor goede doeleinden gebruiken.

Je kunt een degelijke VPN verbinding al krijgen vanaf een aantal euro per maand. Houd er rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Er zijn zelfs een aantal gratis aanbieders. Deze zijn over het algemeen dan tergend langzaam en hebben een data limiet. Dit wil zeggen dat je per dag maximaal voor bijvoorbeeld 500 MB kan surfen. Met andere woorden, de helft van een film kijken op Netflix en je data is op. Goede betaalde services zijn snel, veilig en hebben onbeperkt data.

Welke Torrentsite?

Naast een privé verbinding is het ook belangrijk om een goede virusscanner te hebben. Er worden namelijk ook weleens virussen geplaatst in torrents waardoor je in de problemen kan raken. Om deze reden raden en vanwege de grote hoeveelheid aan illegale torrentsites kunnen wij deze ook niet aanbevelen. Mocht je toch heel graag gebruik willen maken van een torrent site om her en der een legaal ebook te downloaden of te delen met anderen, dan raden we aan om een aanbieder uit het volgende torrent overzicht te kiezen.

Volop Boekenvoordeel op de Boeken Top 10 Literatuur

Boekenvoordeel hoeft niet altijd over aanbiedingen te gaan. Je zou kunnen stellen, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een boek uit de boeken Top 10 literatuur, dat de voordeligste prijs beschikbaar ook een boekenvoordeel is. Op onze site zullen we ons in eerste instantie richten op de Top 10 literatuur boeken. We proberen daarnaast altijd de laagste prijs te vinden. Dit kan dus soms komen door een aanbieding. Soms komt het simpelweg doordat er geen aanbiedingen zijn, maar ook geen lagere prijzen. Klik op de knop hieronder voor het actuele top 10 overzicht.

Literatuur Top 10

Boekenvoordeel Boeken Top 10 Literatuur van dit moment

Wat Stond in 2018 zoal in de Literatuur Top 10?

De meeste literatuur boeken die de Top 10 halen zijn Engelse Boeken. Natuurlijk zijn er vertalingen van deze Engelse Boeken, maar de oorspronkelijke literatuur is in het Engels geschreven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Mythos van Stephen Fry of Homo Deus van Yuval Noah Harari. Nederlandse auteurs die in de Top 10 hebben gestaan zijn Paulien Cornelisse en Josephine Rombouts. Natuurlijk ook “Wees Onzichtbaar” van Murat Isik en Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer.

Vreemde eend in de bijt is toch wel “Pessimisme kun je Leren” Dit boek bevat namelijk een selectie van versjes. ook de titel Pessimisme kun je Leren is erg interessant. Lucinda Riley is het vermelden waard omdat Lucinda Riley met meerdere romans in de Top 10 heeft gestaan. Leuk om te vermelden is misschien wel dat het Beste Literatuur genre vooral erg populair is bij de “Young Adult” categorie. Al deze boeken kun je eventueel ook direct bestellen via bijvoorbeeld bol.com

Beste Literatuur in één Zin

Murat Isik met Wees Onzichtbaar; Leven van een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer.
Yuval Noah Harari met Homo Deus; hoe zal de mens verder evolueren?
Ilja Leonard Pfeijffer met Grand Hotel Europa; liefde en reizen
Paulien Cornelisse met Taal voor de leuk; says it all… Taal voor de leuk
Stephen Fry met Mythos; Hervertelling van de Griekse Mythen, stond lang op nummer één
Josephine Rombouts met Cliffrock Castle; Downton Abbey in het echt.

Boekenvoordeel en Exclusieve Aanbiedingen

Zoals al eerder uitgelegd, hebben we niet altijd aanbiedingen. Wanneer je echt op zoek bent naar exclusieve aanbiedingen voor bijvoorbeeld boeken en muziek, verwijzen we je door naar boekenvoordeel aanbiedingen. Dit kan er wel voor zorgen dat je niet de meest recente boeken te zien krijgt. Boeken en Muziek in de aanbieding gaan vaak uit het assortiment. Ook aanbiedingen voor dit genre dat specifiek geliefd is onder de Young Adult. Klik hier voor exclusieve aanbiedingen.

In de Albert Cuypstraat vindt je boekenvoordeel in Amsterdam. Natuurlijk zijn er meerdere winkels in Nederland, zoals de winkel boekenvoordeel op het Buikslotermeerplein. Dit lijkt een klein boekwinkeltje, maar deze heeft honderden boeken. Hier vindt je de openingstijden boekenvoordeel op het Buikslotermeerplein. Je kunt ook direct bestellen via de website. In de Albert Cuypstraat op de markt vindt je echter erg veel aanbiedingen. Met name de laatste zondag in de maand. Je vindt hier ook tweede hands boeken.

De openingstijden boekenvoordeel op de Albert Cuypstraat is zeven dagen per week van 09:00 uur in de ochtend tot 16:30 in de middag. Kortom volop boekenvoordeel in Amsterdam. De meeste boekenvoordeel aanbiedingen op de laatste zondag van de maand, maar dus niet per se in alle winkels in Nederland.

Algemene Voorwaarden en Veelgestelde Vragen

Indien je verder gaat op onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Het gebruik van cookies is er om je van een optimale website ervaring te voorzien. Overige Algemene Voorwaarden vindt je op de pagina “Over Ons“. Hier vindt je ook veelgestelde vragen.

Tiptoi Boeken en Speelgoed

Speciale Aandacht gaat vandaag uit naar Tip Toi Boeken en Speelgoed. Tip Toi heeft een fantastische manier om spelen en leren te combineren. Zo zijn er naast de boeken ook de Tiptoi pen. Wanneer kinderen met de pen het plaatje in een boek aanraken horen ze de geluiden die hierbij horen.

 

De Tiptoi Boeken

Er zijn verschillende Tiptoi boeken om uit te leren. Zo is er bijvoorbeeld het beginnersboek over dieren op de boerderij, maar ook de Tiptoi wereldatlas om te leren over de verschillende plekken op de wereld. Ook is er een boek waarmee u kinderen op een zeer interactieve manier Engels kunnen leren of de eerste letters van het alfabet. Alle ouders zijn razend enthousiast over de boeken en zo goed als alle Tiptoi producten, zoals bijvoorbeeld de Tiptoi pen, krijgen uitstekende beoordelingen. Voor een overzicht van alle Tiptoi boeken klikt u op de knop hieronder.

Tiptoi Boeken

 

Tiptoi Pen

De Tiptoi pen is volgens Ravensburger, de makers van Tiptoi, geen pen maar een stift. Dat geheel terzijde, is de Pen hier te krijgen. Er is eigenlijk weinig te vertellen over de pen of stift. Er is er slechts 1 en deze zijn niet goedkoop. Wanneer u een starters set aanschaft, zit de pen erbij. Wanneer u meerder kinderen heeft en de kinderen tegelijkertijd met de boeken en pennen willen spelen, kan het handig zijn om een extra pen aan te schaffen.

Tiptoi Boeken en Pen

Overige Tiptoi Producten

Naast de boeken en de pen heeft Tiptoi nog een aantal ander leuke producten, zoals bijvoorbeeld de Tiptoi Dino of de Tiptoi Globe. De wereldbol is een nog leukere manier van nieuwe landen leren kennen. Zo leren kinderen ook direct dat de aarde rond is. De Tiptoi Dino is eigenlijk ook gewoon een boek, maar dan specifiek gericht op Dinosauriërs. Deze is natuurlijk vooral erg populair bij de jongens.

Verder zijn er nog Tiptoi dieren, rekenen en de Tiptoi puzzel. Alle overige producten zoals ook “mijn lichaam” en “de wereld van muziek” vindt u hier.  U treft hier overigens ook vaak de allerbeste prijs en niet zelden een goede Tiptoi aanbieding.

Persoonlijk vinden wij dit speelgoed van Ravensburger een van de beste keuzes voor een kind. Het blijft lang plezierig, er zijn uitbreidingen en wat is er nou beter dan spelen en leren tegelijk? Wij wensen u en uw kinderen alvast veel plezier met dit fantastische product. Klik hier als u interesse heeft in traditionelere leesboeken voor kinderen.

Avi Start Boeken

Naast de producten van Tiptoi zijn ook de AVI Start boeken erg in trek. Deze boeken zijn echt bedoeld voor de beginnende lezer. Deze zijn in ons land vaak ook erg jong, dus de onderwerpen zijn hier ook uitermate goed op aangepast. AVI start boeken zijn er in verschillende leeftijdscategorie. Deze zijn niet alleen ingedeeld op niveau van lezen, maar ook op onderwerp van het verhaal. Ben je benieuwd naar de 10 best beoordeelde AVI Start boeken?