Huiswerkbegeleiding voor het Nieuwe Schooljaar

Het oude schooljaar is nog niet afgelopen of we denken alweer aan het nieuwe. Je kunt maar beter goed voorbereid het nieuwe schooljaar ingaan. Heb je al een goede rugtas voor het nieuwe jaar? Waarschijnlijk weet je inmiddels al welke boeken je nodig hebt voor aankomend studie jaar. Wanneer dit niet je eerste schooljaar is, heb je misschien ook al een idee welke vakken jou goed liggen en welke vakken wat extra aandacht nodig hebben. Wanneer je moeite hebt met bepaalde vakken of gewoonweg wilt excelleren in een bepaald vak, kan het handig zijn om hulp in te schakelen. Huiswerkbegeleiding is een goede manier om het onderste uit de kan te halen.

Huiswerkbegeleiding voor uw kinderen

Wat Levert goede Huiswerkbegeleiding  op?

Goede huiswerkbegeleindg zoals deze bijvoorbeeld; huiswerkbegeleiding Den Haag, zorgt niet alleen voor betere cijfers. Voor veel mensen is dit het einddoel maar er zijn veel andere voordelen. Wij vergelijken het weleens met een verzekering. Je sluit een verzekering niet alleen af  voor een goede dekking in het geval van bijvoorbeeld diefstal of een duur tanadarts bezoek. Je sluit een verzekering ook af voor een fijne gemoedstoestand. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en je hebt jezelf goed verzekerd tegen bepaalde risico’s die je vakantie kunnen verpesten, hoef je niet constant op je hoede te zijn. Dit zorgt voor kalmte en minder stress.

Bij goede studie resultaten is weining stress en veel ontspanning erg belangrijk. Wanneer een kind regelmatig begeleidt wordt bij het maken van huiswerk, ontlast dit de ouders. Dit zorgt ervoor dat er thuis minder druk komt te liggen op de studieresultaten, waardoor de thuis situatie vaak als prettiger wordt ervaren. De tijd thuis kan besteed worden aan het doen van leuke dingen. Daar komt bij dat kinderen over het algemeen zich gemakkelijker aan hun huiswerk kunnen zetten wanneer een “vreemde” dit van hen vraagt dan wanneer een ouder dit doet. Het zogenaamde “vreemde ogen dwingen”.

Wat zijn mogelijke Nadelen van Huiswerkbegeleiding?

De nadelen van huiswerkbegeleiding die wij kunnene bedenken zijn vrij kort. Op de eerste plaats zijn dat de kosten. Niet iedere ouder kan eenvoudig huiswerkbegeleiding bekostigen. Het tweede nadeel kan zijn dat je minder goed in de gaten hebt welke dingen de kinderen precies leren op school.

 

Wat zijn de Kosten voor Huiswerkbegeleiding?

De kosten van huiswerkbegeleiding kunnen uiteraard erg varieren. Factoren die dit bepalen zijn uiteraard vaak de kwaliteit maar ook het onderwijsniveau. Begeleiding voor jonge kinderen in bijvoorbeeld groep 3,4 of 5 is vaak goedkoper dan begeleiding voor kindern in groep 8. Huiswerkbegeleiding voor kinderen op de middelbare school is nog weer iets kostbaarder en ook hier geldt weer dat begeleiding voor het VWO kostbaarder is dan een huiswerkbegeleider voor het VMBO. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod. De laatste factoren die invloed hebben op de prijs zijn de frequentie en de intensiviteit van de begeleiding. Wil je 1 op 1 begeleiding dan is dit duurder dan 1 op 2 en 1 op 2 is weer duurder dan 1 op 8. Over het algemeen kunnen wij stellen dat huiswerkbegeleiding van 3 of 4 uur per week in een kleine groep van 1 op 4 gemiddeld tussen de 200 en 300 euro kost per kind.

Wat is een Goed BBQ Boek

De zomer komt er weer aan. Voor veel mensen is het tijd om de barbecue weer uit de kast te halen, of uit de schuur, dat kan natuurlijk ook. We kunnen ook niet ontkenne dat steeds meer mensen “verantwoord” vlees willen eten. In plaats van een barbecue met alleen maar vlees worden er misschien wel ook wel wat lekkere groente op de bbq gegooid. Een goed bbq boek kan je helpen om nog meer te genietn van een de barbecue en van een goede zomer. Ook wanneer je wilt genieten van een heerlijke “balcony BBQ“.

beste bbq boek voor de zomer

Welke Groente zijn uitermate Geschikt voor de Barbecue?

Ongepelde mais en ongeschilde aardappelen kan je zo onder het rooster tussen de kolen leggen. De schil of het vel haal je er later af en je heb heerlijke gepofte aardappelen of mais. Op het rooster doen aubergine en corgette het erg goed. Om niet te veel vocht van de aubergine te verliezen kan je deze ook het beste in zijn vel laten zitten. Deze lepel je vervolgens lekker uit. De courgette kan je het beste in wat dikkere plakken snijden. Een beetje insmeren met olijf olie en dan op de grill. Voor een extra rook smaak kan je wat vochtige houtsnippers op de kolen gooien.

Naast deze geweldige groenten doen ook tomaat en paprika het erg goed. Paprika wordt eigenlijk alleen maar zoeter wanneer deze wordt gegrild. Voor de tomaat geldt dit niet. Veel mensen zullen wel eens gebakken tomaat hebben gegeten. Onze ervaring is “you either love it or hate it”. Wij zitten eerlijk gezegd iets meer in de hate it categorie en preferen onze tomaten ongegrild. Bekijk hier de beste BBQ’s van dit moment.

Wat is het Beste BBQ Boek?

Dan nu wat we op deze site doen. Boeken bespreken. Wat is een goed barbecue recepten boek? We zouden niet kunnen zeggen welk boek exact het beste is, maar hebben wel goede ervaringen met een aantal bbq boeken. Het basic bbq boek is een goed barbecue recepten boek voor beginners of voor mensen die willen barbecuen zonder al te veel poespas. Je vindt hier heerlijke recepten die iedereen kan bereiden op een simpele relaxte manier zonder al te veel voorbereidingen. Het BBQ boek on fire is een soort gelijk boek. Dit boek is echter wel echt gericht op de klassieke BBQ liefhebber die het liefst alleen vlees op zijn of haar BBQ heeft liggen.

Sommig bbq boeken gaan wat ons betreft wat ver voor de gemiddelde tuin of balkon barbecue. Je wordt hier zo goed als opgeleid tot een ware barbecue masterchef. Hoewel het erg leuk kan zijn, zeker wanneer je tijd over hebt, heb je vaak ook dure masterchef spullen nodig. Je kan hierbij denken aan een kamado barbecue of dure koksmessen.

Naast bbq boeken vindt je in sommige kookboeken ook aardige recepten voor de BBQ. Is het niet als hoofdgerecht dan zeker als bijgerecht. Denk hierbij aan een frisse salade of een bijgerecht dat anders is dan een stokje kruidenboter of aioli. Voor een overzicht van de meest populaire kookboeken, kijk je hier.

Beste SEO Boek van 2018

We zijn nog niet lang genoeg onderweg in 2019 om het beste SEO boek van dit jaar uit te roepen. De absolute winnaar van 2018 weten we al. We kunnen ook zeker stellen dat dit boek vandaag de dag nog steeds super relevant is. Dit ondanks het feit dat het boek al in januari 2018 is gepubliceerd. Dit boek is “Doelgerichte SEO” van Tonny Loorbachs.

Beste SEO boek 2018

Welke Onderwerpen worden in dit Boek Behandeld?

Het kiezen van een niche is een belangrijk onderwerp. Dit is met name belangrijk wanneer je vers gaat beginnen en niet al reeds een bedrijf hebt dat zich op een specifieke niche richt. Daarnaast kan het interessant zijn om in de toekomst nieuwe mogelijkheden aan te boren met je bedrijf. Hier hoort het kiezen van de juiste domeinnaam ook bij.

De verschillen tussen on page en off page SEO. Een SEO boek dat zich richtte op On page SEO was vroeger ondenkbaar. Tegenwoordig is het een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Experts denken dat dit ieder jaar belangrijker wordt voor de resultaten die in Google worden getoond. Hiermee gepaard gaat natuurlijk de relevantie van de inhoud op je pagina, maar ook de gebruiksvriendelijkheid ofwel de Technische kant van de on page SEO.

De verschillen tussen zogeheten white hat seo en blackhat seo methoden worden uiteraard ook uitgelegd. Wanneer je ook op de lange termijn gevonden wilt worden in de zoekresultaten dien je altijd voor white hat SEO te gaan. Ook de ideale keyword dichtheid komt aanbod. Hou bij dit onderwerp rekening met de veranderlijkheid. Wat nu ideaal is, is dit wellicht niet meer over 2 jaar. Daarnaast worden er nog andere onderwerpen behandeld zoals de structuur van de website en nog veel meer.

Als het gaat om off page seo komen er ook een aantal onderwerpen aan bod. Zo wordt het plaatsen van backlinks besproken. Welke links zijn waardevol en welke niet. Daarnaast wordt ook het belang van social media besproken en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken.

Local SEO laten doen

Welk Onderwerp Raakt het Boek Niet of Nauwelijks?

Het enige onderwerp dat we een beetje missen in het boek is Local SEO. Deze vorm van Search Engine Optimisation is met name bedoeld voor lokale bedrijven zoals de term al suggereert. Wanneer je bijvoorbeeld een lokale zoekterm intypt in Google zoals : “Garage Den Haag” herkent Google dat je op zoek bent naar een lokaal bedrijf. Je krijgt een overzicht van garages in Den Haag inclusief adres – en contactgegevens. Daarnaast zie je vaak een beoordeling bij deze bedrijven in de voor van 0 tot 5 sterren. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw bedrijf tussen deze lijst van bedrijven komt te staan voor de zoekterm die relevant is voor jouw bedrijf. Een ander bedrijf wordt dan weer gevonden op de zoekterm “SEO specialist Den Haag“.

Het is erg belangrijk voor zowel local SEO als “global” seo om dit goed te doen. Het is erg tijdrovend om je hierin te verdiepen. Het vergt niet alleen veel kennis, maar ook het up to date houden hiervan omdat de zoekmachines constant veranderingen aanbrengen in de algoritmes die de zoek resultaten bepalen.

Het kan dan ook verstandig zijn om je SEO uit te besteden. Dit is natuurlijk niet gratis. De opbrengsten die je krijgt na een goede positie in de zoekresultaten wegen echter vaak veel zwaarder dan de kosten.

Vietnam Online Reisboek – Alles dat je moet Weten

Wanneer je een reis aan het plannen bent begin je met online informatie zoeken. Maar vaak is er zo veel informatie dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het probleem is vaak dat de informatie verspreid op het internet staan. Een reisboek waar alle informatie gebundeld is biedt uitkomst.  Rondreis in Vietnam is een digitaal reisboek waar alle informatie is gebundeld over Vietnam; van eten tot unieke bestemmingen en van reisbudget tot binnenlandse vluchten. Een reis naar Vietnam dient de nodige voorbereiding, dus hier een aantal tips.

Visum Vietnam

Wanneer je naar Vietnam reist dien je van te voren een Vietnam visum te regelen, dit kun je op 3 manieren doen: e-vsa, VOA en via de ambassade.

Een E-Visa: kun je direct via de officiele website van de Vietnamese Immigratiedienst aanvragen en kost $25 voor 30 dagen Single Entry. Hiermee kun je Vietnam in reizen via  alle internationale vliegvelden, en een aantal geselecteerde landsgrenzen en havens.

Met een VOA (Visum On Arrival) vraag je een goedkeuringsbrief aan. Dit kun je doen bij één van de vele (online) visum bureautjes voor tussen de $12 en $20. Met deze brief kun je bij aankomst een visum on arrival afhalen op één van de vijf geselecteerde luchthavens in Vietnam (o.a. Hanoi en Ho Chi Minh City). Je kunt kiezen voor een Single Entry of Multiple Entry en je kunt kiezen tussen 1 maand of 3 maanden geldigheid. Bij aankomst op het vliegveld betaal je daarnaast nog stempelkosten. Dit is voor een Single Entry visum $25 en voor een Multiple Entry visum $30, ongeacht het visum voor 1 maand of 3 maanden geldig is.

Als laatste optie kun je een visum voor Vietnam regelen bij elke Vietnamese ambassade.

Alles voor je Reis naar Vietnam

Bezienswaardigheden in Vietnam

Je kunt eenvoudig een paar weken reizen, want er zijn genoeg bezienswaardigheden in Vietnam. De mooiste bestemmingen zijn:

 • Ha Giang: Mooiste provincie in Vietnam met één van de mooiste berggebieden van zuidoost Azië en een plek wat het massatoerisme nog niet heeft gevonden.
 • Hoi An: Een goed bewaarde oude handelsstad met een hele gezellige atmosfeer.
 • Halong Bay: Met een luxe cruise door de mooiste baai ter wereld (een beetje vergelijkbaar met Phang Nga Bay) . Minder toeristische opties zijn Lan Ha Bay en Bai Tu Long Bay.
 • Sapa: Dit is de populairste plek voor een trekking door de rijstvelden, met authentieke minderheids dorpjes.
 • Phong Nha: De grootste grot ter wereld en een aantal andere enorme grotten waar je zelfs in kunt kamperen.
 • Mai Chau: Landelijke vallei waar je kunt fietsen en hiken. Dagtrip naar Pu Luong is zeker het hoogtepunt.

 

Beste Reistijd

Omdat Vietnam een lang uitgestrekt land is, hangt de beste reistijd af van welke regio je bezoekt.

 • Noord Vietnam heeft een duidelijk winter- en zomerseizoen. De koele maar meestal droge winter duurt van november tot april, bij een gemiddelde temperatuur van 17-22 ° C met de koudste maanden januari – maart.
 • Centraal-Vietnam heeft warm en droog weer van half januari tot eind augustus, met temperaturen die vaak halverwege de 30 graden bereiken.
 • Zuid Vietnam heeft het hele jaar door constante temperaturen (rond de 30 graden), met het droge seizoen van november tot en met april.

 

Tips voor Reizen in Vietnam

Vietnam is een heel lang en uitgestrekt land, waardoor de afstanden tussen bestemmingen groot kunnen zijn. Gelukkig is er een uitgebreid busnetwerk met onder andere nachtbussen die je kunt gebruiken om een dag reizen te besparen en kosten voor een nacht in een hotel. Meer comfortabel en veiliger zijn de treinen.

Vliegen is erg goedkoop in Vietnam. Een enkeltje van Hanoi naar Ho Chi Minh City heb je al vanaf $40 en van HCMC naar Dalat voor minder dan $20.

Engelstalige Boeken zijn niet altijd makkelijk te vinden, Nederlandstalige boeken zeker niet. Hou je van Lezen op reis? Neem voldoende boeken mee, of nog beter, schaf een e-reader aan en zorg voor voldoende boeken tijdens de reisuren. Een overzicht van de beste e-readers vind je hier.

Ebooks Downloaden via Torrentsite

We krijgen weleens vragen over het downloaden van ebooks via torrent sites. Dit zijn sites waar mensen bestanden, zoal ebooks, met elkaar kunnen delen. De ene partij upload een bestand op de torrentsite en de andere partij download het bestand. Hoewel er ook legale bestanden op torrentsites staan end en deze websites dus niet per definitie illegaal zijn, wordt er ook veel illegalle content geplaatst. Een aantal dingen zijn belangrijk wanneer je ervoor kiest om een torrentsite te gebruiken.

Privacy via VPN

VPN staat voor “Virtual Private Network”. Dit betekent kort gezegd dat je op anoniem op internet kunt surfen. Wanneer je normaal gebruik maakt van het internet doe je dit met je eigen zogenaamde IP adres. Je kunt dit zien als een soort telefoonnummer. Wanneer je iemand niet anoniem belt kan de andere beller zien met welk nummer er wordt gebeld. Ditzelfde geldt voor een IP adres. Er kan achterhaald worden vanaf welk plek een website wordt benaderd.

Torrentsite via VPN

Wanneer je gebruik maakt van een VPN om bijvoorbeeld een torrentsite te benaderen, maakt jou IP adres geen verbinding met de torrentsite. Jijzelf maakt verbinding met de server van de VPN provider en het IP adres van de VPN provider benadert de torrentsite. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het lijkt also je vanuit Canada een website benadert terwijl je eigenlijk in Nederland bent. Sommige mensen gebruiken VPN ook om bijvoorbeeld series op Netflix te kunnen kijken die alleen in een bepaald land beschikbaar zijn.

Als je meer wilt weten over VPN en een overzicht wilt hebben met betrouwbare aanbieder, verwijzen we je door naar een echte VPN Expert.

Waar is een VPN nog meer Goed Voor?

Een VPN gebruiken om te surfen op internet is sowieso geen slecht idee. Tegenwoordig staat onze privacy hevig onder druk. Bedrijven slaan allerlei gegevens van ons op. De algemene voorwaarden zijn vaak dusdanig langdradig dat we ze niet allemaal door willen nemen. Daarnaast willen we ook graag gebruik maken van de service. Anoniem surfen op het internet voorkomt een hoop gedoe. Naast je virus software is de vpn ook een erste bescherming tegen hackers. Dit komt doordat de verbinding ook nog eens versleuteld is ( ingewikkeld verhaal, maar komt neer op een soort codetaal). Ook overheden willen nog weleens mee spieken op allerlei websites. Wij weten niet of al deze overheden allemaal even netjes zijn en jouw gegevens alleen voor goede doeleinden gebruiken.

Je kunt een degelijke VPN verbinding al krijgen vanaf een aantal euro per maand. Houd er rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Er zijn zelfs een aantal gratis aanbieders. Deze zijn over het algemeen dan tergend langzaam en hebben een data limiet. Dit wil zeggen dat je per dag maximaal voor bijvoorbeeld 500 MB kan surfen. Met andere woorden, de helft van een film kijken op Netflix en je data is op. Goede betaalde services zijn snel, veilig en hebben onbeperkt data.

Welke Torrentsite?

Naast een privé verbinding is het ook belangrijk om een goede virusscanner te hebben. Er worden namelijk ook weleens virussen geplaatst in torrents waardoor je in de problemen kan raken. Om deze reden raden en vanwege de grote hoeveelheid aan illegale torrentsites kunnen wij deze ook niet aanbevelen. Mocht je toch heel graag gebruik willen maken van een torrent site om her en der een legaal ebook te downloaden of te delen met anderen, dan raden we aan om een aanbieder uit het volgende torrent overzicht te kiezen.

Volop Boekenvoordeel op de Boeken Top 10 Literatuur

Boekenvoordeel hoeft niet altijd over aanbiedingen te gaan. Je zou kunnen stellen, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een boek uit de boeken Top 10 literatuur, dat de voordeligste prijs beschikbaar ook een boekenvoordeel is. Op onze site zullen we ons in eerste instantie richten op de Top 10 literatuur boeken. We proberen daarnaast altijd de laagste prijs te vinden. Dit kan dus soms komen door een aanbieding. Soms komt het simpelweg doordat er geen aanbiedingen zijn, maar ook geen lagere prijzen. Klik op de knop hieronder voor het actuele top 10 overzicht.

Literatuur Top 10

Boekenvoordeel Boeken Top 10 Literatuur van dit moment

Wat Stond in 2018 zoal in de Literatuur Top 10?

De meeste literatuur boeken die de Top 10 halen zijn Engelse Boeken. Natuurlijk zijn er vertalingen van deze Engelse Boeken, maar de oorspronkelijke literatuur is in het Engels geschreven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Mythos van Stephen Fry of Homo Deus van Yuval Noah Harari. Nederlandse auteurs die in de Top 10 hebben gestaan zijn Paulien Cornelisse en Josephine Rombouts. Natuurlijk ook “Wees Onzichtbaar” van Murat Isik en Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer.

Vreemde eend in de bijt is toch wel “Pessimisme kun je Leren” Dit boek bevat namelijk een selectie van versjes. ook de titel Pessimisme kun je Leren is erg interessant. Lucinda Riley is het vermelden waard omdat Lucinda Riley met meerdere romans in de Top 10 heeft gestaan. Leuk om te vermelden is misschien wel dat het Beste Literatuur genre vooral erg populair is bij de “Young Adult” categorie. Al deze boeken kun je eventueel ook direct bestellen via bijvoorbeeld bol.com

Beste Literatuur in één Zin

Murat Isik met Wees Onzichtbaar; Leven van een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer.
Yuval Noah Harari met Homo Deus; hoe zal de mens verder evolueren?
Ilja Leonard Pfeijffer met Grand Hotel Europa; liefde en reizen
Paulien Cornelisse met Taal voor de leuk; says it all… Taal voor de leuk
Stephen Fry met Mythos; Hervertelling van de Griekse Mythen, stond lang op nummer één
Josephine Rombouts met Cliffrock Castle; Downton Abbey in het echt.

Boekenvoordeel en Exclusieve Aanbiedingen

Zoals al eerder uitgelegd, hebben we niet altijd aanbiedingen. Wanneer je echt op zoek bent naar exclusieve aanbiedingen voor bijvoorbeeld boeken en muziek, verwijzen we je door naar boekenvoordeel aanbiedingen. Dit kan er wel voor zorgen dat je niet de meest recente boeken te zien krijgt. Boeken en Muziek in de aanbieding gaan vaak uit het assortiment. Ook aanbiedingen voor dit genre dat specifiek geliefd is onder de Young Adult. Klik hier voor exclusieve aanbiedingen.

In de Albert Cuypstraat vindt je boekenvoordeel in Amsterdam. Natuurlijk zijn er meerdere winkels in Nederland, zoals de winkel boekenvoordeel op het Buikslotermeerplein. Dit lijkt een klein boekwinkeltje, maar deze heeft honderden boeken. Hier vindt je de openingstijden boekenvoordeel op het Buikslotermeerplein. Je kunt ook direct bestellen via de website. In de Albert Cuypstraat op de markt vindt je echter erg veel aanbiedingen. Met name de laatste zondag in de maand. Je vindt hier ook tweede hands boeken.

De openingstijden boekenvoordeel op de Albert Cuypstraat is zeven dagen per week van 09:00 uur in de ochtend tot 16:30 in de middag. Kortom volop boekenvoordeel in Amsterdam. De meeste boekenvoordeel aanbiedingen op de laatste zondag van de maand, maar dus niet per se in alle winkels in Nederland.

Algemene Voorwaarden en Veelgestelde Vragen

Indien je verder gaat op onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Het gebruik van cookies is er om je van een optimale website ervaring te voorzien. Overige Algemene Voorwaarden vindt je op de pagina “Over Ons“. Hier vindt je ook veelgestelde vragen.

Tiptoi Boeken en Speelgoed

Speciale Aandacht gaat vandaag uit naar Tip Toi Boeken en Speelgoed. Tip Toi heeft een fantastische manier om spelen en leren te combineren. Zo zijn er naast de boeken ook de Tiptoi pen. Wanneer kinderen met de pen het plaatje in een boek aanraken horen ze de geluiden die hierbij horen.

 

De Tiptoi Boeken

Er zijn verschillende Tiptoi boeken om uit te leren. Zo is er bijvoorbeeld het beginnersboek over dieren op de boerderij, maar ook de Tiptoi wereldatlas om te leren over de verschillende plekken op de wereld. Ook is er een boek waarmee u kinderen op een zeer interactieve manier Engels kunnen leren of de eerste letters van het alfabet. Alle ouders zijn razend enthousiast over de boeken en zo goed als alle Tiptoi producten, zoals bijvoorbeeld de Tiptoi pen, krijgen uitstekende beoordelingen. Voor een overzicht van alle Tiptoi boeken klikt u op de knop hieronder.

Tiptoi Boeken

 

Tiptoi Pen

De Tiptoi pen is volgens Ravensburger, de makers van Tiptoi, geen pen maar een stift. Dat geheel terzijde, is de Pen hier te krijgen. Er is eigenlijk weinig te vertellen over de pen of stift. Er is er slechts 1 en deze zijn niet goedkoop. Wanneer u een starters set aanschaft, zit de pen erbij. Wanneer u meerder kinderen heeft en de kinderen tegelijkertijd met de boeken en pennen willen spelen, kan het handig zijn om een extra pen aan te schaffen.

Tiptoi Boeken en Pen

Overige Tiptoi Producten

Naast de boeken en de pen heeft Tiptoi nog een aantal ander leuke producten, zoals bijvoorbeeld de Tiptoi Dino of de Tiptoi Globe. De wereldbol is een nog leukere manier van nieuwe landen leren kennen. Zo leren kinderen ook direct dat de aarde rond is. De Tiptoi Dino is eigenlijk ook gewoon een boek, maar dan specifiek gericht op Dinosauriërs. Deze is natuurlijk vooral erg populair bij de jongens.

Verder zijn er nog Tiptoi dieren, rekenen en de Tiptoi puzzel. Alle overige producten zoals ook “mijn lichaam” en “de wereld van muziek” vindt u hier.  U treft hier overigens ook vaak de allerbeste prijs en niet zelden een goede Tiptoi aanbieding.

Persoonlijk vinden wij dit speelgoed van Ravensburger een van de beste keuzes voor een kind. Het blijft lang plezierig, er zijn uitbreidingen en wat is er nou beter dan spelen en leren tegelijk? Wij wensen u en uw kinderen alvast veel plezier met dit fantastische product. Klik hier als u interesse heeft in traditionelere leesboeken voor kinderen.

Avi Start Boeken

Naast de producten van Tiptoi zijn ook de AVI Start boeken erg in trek. Deze boeken zijn echt bedoeld voor de beginnende lezer. Deze zijn in ons land vaak ook erg jong, dus de onderwerpen zijn hier ook uitermate goed op aangepast. AVI start boeken zijn er in verschillende leeftijdscategorie. Deze zijn niet alleen ingedeeld op niveau van lezen, maar ook op onderwerp van het verhaal. Ben je benieuwd naar de 10 best beoordeelde AVI Start boeken?

Rijmmachine en Rijmwoordenboek

De meeste mensen denken er weleens over na, een gedicht maken. Sommige van hen zullen ook daadwerkelijk een gedicht produceren. Met name in de maand december neemt het aantal dichters en “wannabe” dichters aanzienlijk toe. Voor hen die net beginnen of voor hen die wat hulp nodig hebben en voor hen die te lui zijn, bestaat er zoiets als een rijmmachine of een rijmwoordenboek.

Rijmwoordenboek

Rijmwoordenboek Gebruiken

Als je het leuk vindt om een rijmwoordenboek in huis te hebben of wanneer je liever een boek gebruikt in plaats van de computer om je te helpen dichten, kan je hierboven een keuze maken. Wij hebben alvast een selectie gemaakt uit de beste Nederlandse rijmwoordenboeken die beschikbaar zijn. Je kan de boeken ook direct via bol.com aanschaffen indien gewenst. Wanneer je toevallig aan het dichten bent voor Sinterklaas en ook geïnteresseerd bent in Sinterklaas liedjes, klik dan hier. Klik hier wanneer je interesse hebt in leuke kinderboeken als sinterklaas cadeau.

De Betere Rijmmachine van van Dale

 

 

Online Rijmmachine

Wanneer je in plaats van een boek liever online hulp gebruikt, is de rijmmachine ideaal voor jou. Wanneer je ook maar een klein beetje met een muis en toetsenbord om kan gaan of natuurlijk met een smartphone of tablet, is deze methode een stuk efficiënter. Daarnaast is deze methode ook nog eens helemaal gratis. Je hoeft een boek niet door te bladeren maar typt gewoon het woord dat je wilt rijmen. De rijmmachine geeft je suggesties voor woorden om te rijmen.  Maar er is nog een derde optie. Mocht je voor optie twee willen gaan,  klik dan op afbeelding hierboven om naar een van de betere online rijmmachines te gaan.

Optie 3: Besteed het Goedkoop Uit

Bovengenoemde opties blijven natuurlijk hulpmiddelen. Om tot een goed gedicht te komen zal je nog steeds behoorlijk wat tijd moeten investeren in het maken van het gedicht. Je zal je hersens moeten laten kraken. Daarnaast zal je ook een behoorlijk woordenschat moeten hebben. Het rijmwoordenboek en het de rijmmachine helpen je met rijmen, maar vertellen je niet direct wat de betekenis van het woord is waar je mee rijmt. 

Wat als je het werk voor je laat doen? Ja, het kost je 5 euro en nee het kost je geen moeite. Je zult versteld staan van de kwaliteit gedichten die je kunt krijgen voor slechts 5 euro. Nadat je je hebt aangemeld, zoek je simpelweg op gedicht. Mensen die als hobby dichten of zelfs dichter zijn van beroep bieden hun services voor dit zeer lage tarief aan. Wil je weten waar? Klik dan hier en meld je aan via facebook of email. Je vindt hier al dichters voor 5 euro en kan ook allerlei andere klusjes laten doen. Ook kan je hier eventueel je gedicht in een andere taal laten schrijven. Je kunt al je wensen doorgeven en de dichter gaat ermee aan de slag. Als je je via bovenstaande link aanmeldt, krijg je bovendien 20% korting op je eerste order.

Onze Eigen Voorkeur

Zelf maken wij regelmatig gebruik van experts. Soms omdat dit tijd scheelt en soms omdat de experts het simpelweg beter kunnen dan wij. We weten natuurlijk niet of jij 5 euro over hebt voor een gedicht, maar wij zeker wel. Hoewel het enerzijds een beetje voelt als vals spelen, kiezen we er toch voor om een ander te laten doen waar hij of zij goed in is. In 2018 hebben we nog prachtige gedichten laten schrijven waar ons gevoel voor onze naasten mooi in woorden wordt uitgedrukt.

 

Rugtassen en Backpacks

Om je boeken mee te kunnen nemen naar bijvoorbeeld school of studie, heb je vaak een rugtas nodig. Omdat wij graag met je meedenken hebben we een overzicht gemaakt van de tien beste rugzakken van dit moment. Daarnaast hebben we een overzicht geplaatst van backpacks voor het geval je samen met je boeken of e-reader op reis gaat.

De Rugzakken Top 10

 De Backpack top 10

Boeken over Soorten Koffiebonen

Koffie is al jaren en dag een zeer populaire warme drank. Toch maakt de drank een behoorlijk evolutie mee in onze samenleving. In de jaren 30 was je helemaal hip als je suiker in je koffie dronk. Suiker was toen nog erg duur. Inmiddels weten we dat geraffineerde suiker ongezond is en ben je hipper als je je koffie zwart drinkt. Er is steeds meer vraag naar een goed kwaliteit koffieboon thuis. Welke soorten koffiebonen zijn er en welke soorten koffie hebben we tegenwoordig thuis?  Op deze pagina vindt je beknopte informatie over verschillende soorten koffie, mocht je meer willen weten, klik dan op de link hieronder. Er zijn meer dan 1000 boeken geschreven over Koffie Soorten en Koffie bonen.

Klik Hier voor Boeken over Koffie Soorten

Klik op de koffiebonen voor de recente soorten Koffiebonen Top 10

Soorten Koffiebonen Boeken

Soorten Koffiebonen

Er zijn tal van verschillen in Koffiebonen. Dit heeft onder andere te maken met de groeitijd van de bonen, de locatie waar de bonen groeien en bijvoorbeeld de brandtijd. Deze zorgen voor verschil in smaak en voor verschillende soorten koffie. Eigenlijk zijn er slechts twee soorten koffie planten; de Robusta en de Arabica.

Over het algemeen komt de meest koffie van de Arabica plant. Deze bonen zijn gemiddeld zo’n 30% duurder dan die van de Robusta. De voorkeur van de smaak is in het geval van koffie vaak belangrijker dan de lagere prijs. De meeste van deze Arabica koffiebonen komen uit Brazilië. De Arabica plant groeit beter op grotere hoogte (het liefst boven de 1000 meter zeeniveau) de Robusta groeit ook goed op zeeniveau. De extra moeite die het kost om de Arabica te telen en oogsten verklaart gedeeltelijk ook het verschil in prijs. De echte moeilijkheid van de Arabica boon is echter dat de plant een stuk vatbaarder is voor planten ziektes.

Wat smaak betreft is de Robusta boon vaak bitterder dan de Arabica. De Robusta boon heeft ook meer cafeïne dan de Arabica. Je herkent de Arabica boon aan een lichtbruine kleur. De Robusta is veel donkerder. Een Robusta wordt eigenlijk nooit alleen gebruikt om koffie te maken, maar altijd met een Arabica gemixt.

 

Soorten Koffie en Apparaten

Inmiddels zijn er veel verschillende soorten koffie op de markt. Lange tijd waren we gewend om een apparaat te laten druppelen op gemalen koffie in een filterzakje. Dit noemen we filter koffie. Deze koffie is erg uit de mode. De eerste stap naar een nieuwe vorm van koffie maken werd gemaakt door Philips toen zij in samenwerking met Douwe Egberts het Senseo apparaat op de markt brachten. Voor het Senseo apparaat gebruik je pads. Dit zijn eigenlijk een soort gesloten filterzakjes met reeds ingesloten gemalen koffie. Het grootste voordeel van de Senseo is vooral gebruiksgemak.

Je hoeft niet meer een hele pot koffie te zetten en de koffie is direct klaar. De smaak is over het algemeen niet heel anders dan die van filterkoffie. Als je van niet al te sterke koffie houdt, is een Senseo Apparaat een goede keuze voor jou. Klik Hier om te zien welke Senseo Apparaten er te koop zijn.

Nespresso deed de koffie wereld wederom veranderen door cups op de markt te brengen. Ook Nescafe sloot aan met Dolce Gusto. Apparaten met een mooi design sprongen uit de grond. Wat gebruiksgemak betreft lijken de apparaten hetzelfde als Senseo. Deze keer is de smaak een zeer belangrijke factor. Door de luchtdichte cups blijft de ingesloten koffie veel langer vers en blijven de geuren goed behouden.

Veel variatie in soorten koffiebonen en smaak en sterkte is mogelijk. Een ander voordeel is de druk waarmee het water het cupje in wordt geperst waardoor je nog meer smaak uit de koffie haalt. De prijs van de aluminium cups is wel een stuk hoger dan Senseo alsmede de prijs voor de Koffie Apparaten. Ook is er nogal wat kritiek op de impact van de aluminium cups op het milieu. Klik Hier voor een overzicht van Nespresso Apparaten en Koffiecupmachines

Soorten Koffie Jura Koffie

Jura Koffie Apparaat Espresso Volautomatisch

Met name Jura is eigenlijk de verantwoordelijke voor de verandering waar we nu een beetje inzitten. Steeds meer mensen zijn bereid om nog iets meer geld uit te geven voor een lekkere kop koffie. Zij verruilen hun Nespresso Apparaat voor een Volautomatisch Koffieapparaat of Espresso Machine. Zelf lezen wij onze boeken in de ochtend of na het eten graag met een kopje koffie. Wij zijn dan ook erg fan van deze apparaten. De volautomatische espresso machine wordt gevuld met bonen.

Het apparaat is overigens voor veel soorten koffiebonen geschikt. Deze bonen worden vers gemaald en met hoge druk wordt het water door de maling geperst voor wat ons betreft de beste kop koffie die je thuis kunt maken. De apparaten zijn niet goedkoop en vereisen ook wel enig onderhoud. Goed schoonmaken is belangrijk voor de hygiëne en de levensduur van het apparaat. Het Jura Koffie apparaat is wat ons betreft de beste espresso machine op de markt. Ook met de Saeco espresso machines hebben we goede ervaringen.

Klik hier voor de top 10 Espresso Machines

Varianten Espresso Machines

Binnen de Espresso Machines zijn ook nog een aantal varianten. Zo zijn er naast de volautomatische machines ook piston machines, waarbij je de maling zelf onder het apparaat moet klikken. Prijzen van espressomachines verschillen met name door de volgende punten:

 • Materiaal: Kunststof of Metaal
 • Waterdruk
 • Functies (bijvoorbeeld kopjes warmhouden)
 • Mogelijkheid om op leiding aan te sluiten
 • Instelbare water temperatuur
 • Mogelijkheid om verschillende soorten koffiebonen te malen en niet alleen gemalen koffie
Percolators

Een andere variant waar we erg fijn van zijn is een stuk goedkoper. Je moet alleen wel wat meer werk doen wanneer je een kop koffie zet. Dit is de percolator. Je dient eerst zelf met een elektrische maler de bonen vers te malen voor het beste resultaat. Vervolgens doe je de maling in de percolator met wat water en zet je deze op het vuur tot al het water door de maling is gestoomd. Super qua smaak, maar wel meer werk. Klik op deze link voor de beste percolators.

De Beste Espresso Kopjes Tip

Zelf zijn we nogal fan van zwarte koffie. Eigenlijk drinken we vaak een mix tussen Espresso en wat we in de volksmond een kopje koffie noemen. Dit wil zeggen dat we onze koffie uit espresso kopjes drinken, maar deze zo goed als tot de rand vullen. Sommige zouden het misschien eerder een Doppio (dubbele) Espresso noemen. Het hangt er maar net vanaf hoe sterk je het maakt. Mocht jezelf ook graag zwarte koffie drinken dan zijn goede espresso kopjes wat ons betreft een must. Deze maken de koffie ervaring nog veel fijner. Wat is belangrijk voor goede espresso kopjes:

 • de koffie moet lang warm blijven
 • de buitenkant van het kopje moet niet heet zijn

Zelf houden we niet van hele kleine kopjes met een oortje eraan. We vinden ze onhandig en willen gewoon lekker het kopje vasthouden en niet een oortje. Als je dan niet je handen wil branden, kom je eigenlijk maar op een soort espresso kopje uit en dat is die zoals op de afbeelding hieronder. De Koffie Glazen hebben een dubbele wand, fantastisch! Zelf hebben we altijd kopjes van het Deense merk Bodum. Deze kopjes voldoen aan alle eisen en kunnen ook nog eens tegen een stootje. Als je ook deze espresso kopjes wilt kopen, klik dan op de afbeelding hieronder.

 

 

Koffiebonen Luchtdicht Bewaren

Het is raadzaam om verschillende soorten koffiebonen luchtdicht te bewaren. Op deze manier behouden zij hun smaak en geur. Als je de zak gekochte koffiebonen hebt open gemaakt, kan je deze het beste overgooien in een afsluitbare luchtdichte container