De Honderd Beste Boeken Ooit

Boeken Top 100 Aller Tijden

Meningen verschillen. Dat weten we zeker. We willen om deze reden jou graag een zo uitgebreid mogelijk overzicht geven van de 100 beste boeken aller tijden. Wij streven ernaar om wekelijks een boek toe te voegen aan onze persoonlijke boeken top 100 aller tijden. We laten jullie hier natuurlijk niet op wachten.

100 books to read in a lifetime van Amazon

Een van onze favoriete lijsten is de “100 books to read in a lifetime” van Amazon. Op deze lijst vind je ware klassiekers, die jij als literatuur liefhebber echt een keer gelezen moet hebben. Klik op de knop om direct naar het overzicht te gaan.

Deze Boeken en Auteurs kan je in de Top 100 Beste Boeken Ooit verwachten?

De top 100 boeken aller tijden staat vol met boeken van geweldige schrijvers. Dit zijn volgens vele de beste boeken ooit geschreven. Enkele bekende auteurs zijn Lucinda Riley, Yuval Noah Harari en Stephen King. Met een boek uit de top honderd weet je zeker dat je goed zit. Naast Romans staan er ook kookboeken in de Top 100 van bijvoorbeeld Jamie Oliver.

Een aantal van onze favoriete Classics uit de Top 100

Gullivers Travels Paperback
Gullivers Travels
Penguin Classic Emma by Jane Austin
Emma
Moby Dick Penguin Classic Groen Hardcover
Moby Dick
Engelse klassieker van James Joyce Ulysses groene cover
Ulysses

Top 100 gebaseerd op Bestsellers van dit moment

Een goede manier om te bepalen wat de meeste mensen beschouwen als de 100 beste boeken, is door te kijken naar de 100 meest verkochte boeken. Opvallend is dat de top 100 digitale boeken er anders uitziet dan de top 100 gedrukte boeken. En dan is er ook nog een top 100 luisterboeken. Deze lijsten worden ieder uur geactualiseerd en kunnen hierdoor van dag tot dag verschillen.

Terug naar de Top 100 Aller Tijden

De boeken top 100 aller tijden is een lijst van de beste boeken ooit. Dit zijn de meest populaire boeken, welke het meest zijn verkocht. Dit is gebaseerd op de cijfers van diverse populaire boekenketens. Opvallend is dat veel van deze grote ketens hetzelfde boek op nummer 1 plaatsen; 1984 van George Orwell.

Elk boek is dus duizenden keren over de balk gegaan en gelezen door duizenden mensen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de best verkochte boeken van Stephen King, Lucinda Riley en yuval Noah Harari. Natuurlijk doen de Harry Potter boeken van JK Rowling het ook goed.  Je zal dus ook de best verkochte boekenreeksen ooit aantreffen.

De Young adult categorie is wederom belangrijk. Zij bepalen met name welk boeken als best verkochte boeken gelden en eindigen in de top 100 aller tijden. Wees je ervan bewust dat het hier gaat om de beste Nederlandse boeken ooit.

Onze eigen Top 100 Boeken Aller tijden

Vanaf heden is dit de plek waar wij wekelijks een boek zullen plaatsen dat volgens ons in de boeken top 100 aller tijden hoort. We zullen hier niet direct een volgorde aanhouden. Dat wil zeggen dat we de nummer 1 in onze top 100 niet per se meer aanraden dan de nummer 100. Ook proberen we hier wat verrassende keuzes in te maken en deze niet alleen maar vol te stoppen met klassiekers.

1. A Brief History of Time van Stephen Hawking

Hawking geeft vanuit de natuurkundige wetenschap en de kwantum mechanica antwoord op de grote vragen van de mensheid. ” Kunnen we ooit reizen door de tijd? Bestaat er een god?

Wij vonden het geweldig om deze vraagstukken vanuit deze wetenschap te benaderen. Welke ontdekkingen heeft de mensheid tot dusver op dit gebied gedaan en wat kunnen we daaruit concluderen?

Stephen Hawking was niet alleen zeer getalenteerd en gewaardeerd in zijn wetenschappelijk veld. Hij heeft, samen met wat hulp van redacteurs, ook een fantastisch talent om ingewikkelde theorieën en wetenschappelijk vondsten van de kwantum mechanica op een simpele manier uit te leggen.

A Brief History of Time voordelig aanschaffen

Wil jij dit boek van Stephen Hawking toevoegen aan je boekenkast? Klik dan op de knop om het boek direct tegen een voordelige prijs aan te schaffen. Vandaag besteld is morgen in huis.

5 Boeken waarvan wij vinden dat je ze gelezen moet hebben

Sapiens van Harrari boek cover beige
2. Sapiens , Yuval Noah Harrari
Book Cover van 1984 george orwell
3. 1984 , by George Orwell
Dark Blue cover of the Great Gatsby
4. The Great Gatsby, Scott F. Fitzgerald
green and red shantaram book cover
5. Shantaram, Gregory David Roberts

pride and prejudice boek van jane austen
6. Pride & Prejudice, Jane Austen

7. Elitepauper van Freek van Kraaikamp

Uitgeroepen tot voetbalboek van het jaar 2018. Zoals de schrijver zelf zegt: ” Een fictief verhaal afgestoken tegen autobiografisch decor”. Een unieke blik in het leven van een voetbalhooligan.

Voetbal hooligans. Ze worden vaak weggezet als een stel debielen. Elitepauper laat misschien wel zien dat dit wat te kort door de bocht is.

We volgen het verhaal van een jongeman. Hij werkt als bankier, maar heeft een hekel aan zijn baan en aan zijn baas. In het weekend spreekt hij af met zijn voetbalvrienden en gooit hij al zijn frustraties eruit.