Het Voordeel van een Top Boek Lezen

Een boek lezen is leuk, maar er over praten met anderen is vaak ook leuk. Het is een leuk onderwerp, met name als je praat met mensen die regelmatig ook een boek lezen en hier ook van houden. Deze lijst van top 100 boeken is natuurlijk een bekende lijst, grote kans dat andere vrienden en familieleden die je kent ook een boek uit deze lijst hebben gelezen. Het zijn tenslotte de beste boeken ooit. De boeken in de Top 100 zijn zelden kinderboeken. Als je deze wilt zien, kan je kijken bij de beste kinderboeken, eventueel ook Engelse boeken.

Ook deze lijst veranderd natuurlijk, maar niet zo snel. De boeken top 10 welke je op de homepage vindt van Boeken-top-10.nl veranderd een heel stuk sneller. Hier worden vrijwel elke maand 1 tot 3 nieuwe boeken in geplaatst. De frequentie hangt een beetje af van de kwaliteit van de boeken. De allerbeste boeken bevinden zich soms wel een heel jaar in de top 10. De boeken top 100 wijzigt met evenveel boeken, maar dan jaarlijks.

Livraria lello Porto Portugal
Livraria Lello in Porto is een van de mooiste boekenwinkels ter wereld

Een van de Beste Boeken Ooit als Cadeau

Een boek uit deze lijst is natuurlijk door vele mensen aanbevolen, anders zou deze hier niet staan. Dit betekent een hoge waardering voor een boek. Hierdoor is het vaak een erg geschikt cadeau voor iemand die van lezen houdt. Wellicht weet je zelfs van wat voor soort boeken hij houd en kun je specifiek kijken bij de top tien van deze categorie. Maar anders zou je natuurlijk altijd deze lijst kunnen raadplegen voor inspiratie voor een goed boek.