Boeken worden vooral in de winter- en tijdens de vakantie gelezen

Anders dan veel mensen verwachten, worden boeken vooral tijdens de vakantie gelezen. Dit omdat mensen vaak dan pas hun rust kunnen vinden om op hun gemak een te lezen. Veel mensen kiezen er dan voor om verhalen boeken te lezen, romans, Science fiction, thriller of een ander thema. Informatieve boeken worden dan een stuk minder gelezen. Vaak worden informatieve boeken ook alleen gelezen voor een studie of omdat mensen graag meer over een onderwerp willen weten, omdat ze het op dat moment nodig hebben. Voor informatieve boeken is er ook meer inspanning nodig en verhalenboeken kun je lekker voor de ontspanning lezen.

 

Boeken alleen tijdens de Vakantie Gelezen?

Buiten de vakanties worden ook vaak boeken gelezen in de winter. Over het algemeen vinden veel mensen het fijn om lekker onder een warme deken of bij de open haard een verhalenboek te lezen. Vaak gaat dit gepaard met een lekkere kop warme chocomelk of een andere warme drank. Veel boeken worden dan gelezen om even aan de koud te ontsnappen en in een andere wereld te leven, met andere problemen enzovoorts.

Kortom, veel mensen lezen vaak boeken in de zomer en in de winter. In de lente en de herfst wordt een stuk minder gelezen, mensen lijken er dan minder behoefte aan te hebben en zijn druk bezig met hun eigen leven en zich voor te bereiden op de tijden die nog komen gaan. Mensen hebben in deze seizoenen minder rust om op hun gemak een boek te lezen.

Wanneer je alvast een boek wil uitkiezen voor jouw vakantie, ben je op onze website aan het goed adres. We adviseren om eerst te bepalen welk genre boeken je graag leest. Wanneer je dit weet, kan je naar een van onze actuele top 10 boekenlijsten. Op deze manier kies je gegarandeerd een boek waar je tevreden mee bent. Hou je van algemene boeken en wil je bijvoorbeeld een Roman of Literatuur boek? Kijk dan in onze Literatuur top 10.