Beste Boeken

Carry Slee Boeken

Carry Slee boeken

Carry Slee is een fenomeen in Nederland als het over kinderboekenschrijvers gaat. Ze debuteerde in 1989 en schreef in haar eerste jaren voor de jonge kinderen. Haar eerste boek, Rik en Roosje, was dan ook een voorleesboek. Naarmate de jaren vorderden volgden boeken voor oudere kinderen en enkele voor volwassenen. Haar 12+- boeken werden enorm populair. Spijt!, Verdacht en Afblijven zijn één van de vele bestsellers geworden en alom bekend in Nederland. Carry Slee maakte maatschappelijke onderwerpen zoals discriminatie, drugs en pesten bespreekbaar en inzichtelijk. Dat dit succesvol was bleek wel uit de vele nominaties en prijzen die ze voor haar boeken ontving.

De top 10 populairste boeken van Carry Slee

Hieronder zie je de populairste boeken van Carry Slee op dit moment:

De boeken van Carry Slee voor volwassenen

Carry Slee schreef het overgrote deel boeken voor kinderen, maar ze heeft ook een aantal boeken voor volwassenen geschreven. Zie hieronder de boeken die Carry Slee voor volwassenen schreef:

Meer over Carry Slee

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Ze studeerde in Utrecht en werkte een aantal jaren in het voortgezet onderwijs. In 1988 begon ze stukken in een tijdschrift te schrijven, waarna ze vanaf 1989 boeken ging publiceren. Ze schreef boeken voor de jongste kinderen, tieners en volwassenen. Een veelzijdige schrijver die haar grootste succes kent in de 12+- boeken. Onder het pseudoniem Anne Mileau schreef Carry Slee een drietal kinderboeken. Maar liefst zeven van Carry’s 12+- boeken zijn verfilmd, waaronder Spijt!, Afblijven en Timboektoe. De boeken van Carry Slee hebben een grote rol gespeeld in de leesontwikkeling van kinderen en om die reden ontving ze in 2010 een koninklijke onderscheiding.

Andere schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email