De Tien Beste Religieuze van dit Moment

Christelijke boeken Top 10

Er zijn veel mensen die geloven in een bepaalde godsdienst, religie of levensbeschouwing. Deze mensen kunnen dan ook de voorkeur hebben voor religieuze boeken. Zo kunnen de mensen die in de monotheïstisch godsdienst geloven, zoals bijvoorbeeld het christendom, de voorkeur hebben om christelijke boeken te lezen. Wanneer je op onderstaande knop drukt, vind je de nieuwste christelijke boeken inclusief recensies.

Keuze maken ui de Religie Top 10

Wanneer je romans met een religieuze ondertoon interessant vind, kunnen wij een van deze tien boeken ten zeerste aanbevelen. Deze boeken zijn door andere liefhebbers van religieuze boeken als uitstekend beoordeeld.

Het christendom

Het christendom is een religie dat gebaseerd is op het leven van Jezus. Bij deze religie staan onderwijs, kruisdood en opstanding centraal. De christenen geloven in één God. Voor de christenen is Jezus de zoon van God. In Nederland heeft iedereen heeft zelf de keuze in welke religie hij of zij wilt geloven.

Waargebeurde Verhalen in christelijke Boeken

Waargebeurde christelijke Romans zijn volgens sommige mensen in overvloed te verkrijgen en volgens anderen helemaal niet. De een zegt dat alle verhalen in de bijbel waargebeurd zijn de ander zegt dat geen van de verhalen waargebeurd is. Deze boeken zijn echter voor iedereen leuk om te lezen.

Het kruis als symbool voor het christelijk geloof

De Christelijke Boeken top 10

Ben jij opzoek naar christelijke boeken? Door eens te kijken naar de christelijke boeken top 10, kun je bekijken welke boeken je zou kunnen lezen. Een aantal voorbeelden van titels die je hier kun tegen komen zijn de Jongerenbijbel, Stiltedagboek, Jongen die in de hemel was, Bevrijdende liefde, Zacharia keer terug, Licht van hogerhand, Oversteek, Mijn moment met God, Goed werk en Fluister zacht haar naam.

Sommige van deze christelijke boeken zijn ook online te verkrijgen en enkele kan je zelfs gratis online lezen. Het gaat hierbij tevens om schrijvers zoals Anne Westerduin, Paul Young, Tim Keller, Tamera Alexander, Lynn Austin, A. F. Troost, Todd Burpo en Trancine Rivers.

Gouden Beeld van Siddharta Gautama Boedha

Overige Grote Religies en levensbeschouwingen

Andere grote bekende monotheïstische godsdiensten zijn het Jodendom en de islam. Het boeddhisme wordt gezien als levensbeschouwing omdat Boeddha niet wordt gezien als een god. De als polytheïstisch beschouwde godsdienst het Hindoeïsme denkt hier ietwat anders over. Volgens vele aanhangers van deze religie is Siddharta Boeddha een Incarnatie van de god Krishna.

Er zijn ook veel mensen die niet geloven in een bepaalde religie. Toch kan het ook voor deze mensen erg interessant zijn om meer te weten komen over het christendom en over hoe deze mensen leven en waar zij in geloven. In dit geval is het mogelijk om boeken te lezen over het christendom, maar zeker ook de andere religies.

Onze normen en waarden komen vaak voort uit een religie en vind je ook terug in veel de nieuwste christelijke boeken. Wanneer je kennis hebt van meerdere religies, zal dit je in staat stellen om te reflecteren op je eigen normen en waarden. De mogelijkheid om te reflecteren is volgens ons de mogelijkheid om zelf te kiezen.  ” Hij die reflecteert op hetgeen hem op jonge leeftijd is aangeleerd is pas echt vrij om zelf keuzes te maken”

nieuwe christelijke romans kopen vanaf 2018

Wat maakt een Roman Christelijk?

Christelijke Romans zijn eigenlijk romans zoals veel anderen. Het grote verschil is dat het christendom in deze romans een grote rol speelt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat god of jezus de hoofdrol speelt in een roman. Vaker echter zal de hoofdrolspeler in een christelijk roman een nauwe relatie hebben met jezus en god en een levensverhaal hebben waarin veel deugden en zonden uit de bijbel worden beschreven.

Naast het overzicht hierboven biedt Ichtus ook een zeer interessant overzicht van nieuwe christelijke romans. Zij baseren hun overzicht op de meest recente verkoopcijfers van christelijke romans in hun vier vestigingen in Nederland.

Het moet gezegd worden dat dezelfde boeken hier vaak voordeliger te verkrijgen zijn. Wanneer je liever een christelijk luisterboek aanschaft, raden we je aan om eens te kijken bij ons artikel over luisterboeken. Hier vindt je een overzicht van winkels waar je het voordeligst luisterboeken en ook christelijke luisterboeken aan kunt schaffen.

Lezen is trouwens super goed voor je. Waarom? Dat lees je hier!

Veelgestelde Vragen over Christelijke Boeken

Waar is de Christelijke Boeken Top 10 op gebaseerd?

De Top 10 wordt gebaseerd op de meest verkochte boeken van het moment. Deze is altijd actueel. Dit overzicht bevat alleen boeken met een christelijke aard.