Christelijke Boeken Top 10

Er zijn veel mensen die geloven in een bepaalde godsdienst, religie of levensbeschouwing. Deze mensen kunnen dan ook de voorkeur hebben voor religieuze boeken. Zo kunnen de mensen die in de monotheïstisch godsdienst geloven, zoals bijvoorbeeld het christendom, de voorkeur hebben om christelijke boeken te lezen. Wanneer je op onderstaande knop drukt, vind je de nieuwste christelijke boeken inclusief recensies.

Het kruis als symbool voor het christelijk geloof

Het christendom

Het christendom is een religie dat gebaseerd is op het leven van Jezus. Bij deze religie staan onderwijs, kruisdood en opstanding centraal. De christenen geloven in één God. Voor de christenen is Jezus de zoon van God. In Nederland heeft iedereen heeft zelf de keuze in welke religie hij of zij wilt geloven.

Waargebeurde Verhalen in christelijke Boeken

Waargebeurde christelijke Romans zijn volgens sommige mensen in overvloed te verkrijgen en volgens anderen helemaal niet. De een zegt dat alle verhalen in de bijbel waargebeurd zijn de ander zegt dat geen van de verhalen waargebeurd is.

 

Klik hier voor de top 10 boeken

 

De Christelijke Boeken top 10

Ben jij opzoek naar christelijke boeken? Door eens te kijken naar de christelijke boeken top 10, kun je bekijken welke boeken je zou kunnen lezen. Een aantal voorbeelden van titels die je hier kun tegen komen zijn de Jongerenbijbel, Stiltedagboek, Jongen die in de hemel was, Bevrijdende liefde, Zacharia keer terug, Licht van hogerhand, Oversteek, Mijn moment met God, Goed werk en Fluister zacht haar naam.

Sommige van deze christelijke boeken zijn ook online te verkrijgen en enkele kan je zelfs gratis online lezen. Het gaat hierbij tevens om schrijvers zoals Anne Westerduin, Paul Young, Tim Keller, Tamera Alexander, Lynn Austin, A. F. Troost, Todd Burpo en Trancine Rivers.

Gouden Beeld van Siddharta Gautama Boedha

Overige Grote Religies en levensbeschouwingen

Andere grote bekende monotheïstische godsdiensten zijn het Jodendom en de islam. Het boeddhisme wordt gezien als levensbeschouwing omdat Boeddha niet wordt gezien als een god. De als polytheïstisch beschouwde godsdienst het Hindoeïsme denkt hier ietwat anders over. Volgens vele aanhangers van deze religie is Siddharta Boeddha een Incarnatie van de god Krishna.

Er zijn ook veel mensen die niet geloven in een bepaalde religie. Toch kan het ook voor deze mensen erg interessant zijn om meer te weten komen over het christendom en over hoe deze mensen leven en waar zij in geloven. In dit geval is het mogelijk om boeken te lezen over het christendom, maar zeker ook de andere religies.

Onze normen en waarden komen vaak voort uit een religie en vind je ook terug in veel de nieuwste christelijke boeken. Wanneer je kennis hebt van meerdere religies, zal dit je in staat stellen om te reflecteren op je eigen normen en waarden. De mogelijkheid om te reflecteren is volgens ons de mogelijkheid om zelf te kiezen.  ” Hij die reflecteert op hetgeen hem op jonge leeftijd is aangeleerd is pas echt vrij om zelf keuzes te maken”

Lezen is trouwens super goed voor je. Waarom? Dat lees je hier!