Confettiregen het boek van splinter chabot

Confettiregen! Hét boek van Splinter Chabot

Alles over Splinter Chabot en zijn boek

Splinter Chabot, Confettiregen!

Confettiregen, het spraakmakende boek van Splinter Chabot. In dit artikel vind je meer informatie over deze jonge getalenteerde schrijver van Nederlandse bodem.

Ben je niet geïnteresseerd in achtergrond informatie over Splinter Chabot, zijn tv show en hoe hij tegen homoseksualiteit aankijkt, maar wil je direct naar het boek? Druk dan op de knop. Lezers, die Confettiregen als uitstekend beoordeeld hebben, lezen ook graag “de meeste mensen deugen” van Rutger Bregman. Hier vindt je meer over de schrijver Rutger Bregman.

Wie is schrijver Splinter Chabot?

De naam ‘Chabot‘ klinkt bekend en dat is natuurlijk niet zonder reden. Splinter Chabot is namelijk de derde zoon van Nederlandse schrijver en dichter Bart Chabot.

Splinter werd geboren op 3 maart 1996 in Den Haag. Hij bracht zijn jeugd door in de Haagse wijk genaamd Benoordenhout. Als kind speelde Splinter graag viool en zat op toneel en paardrijden. Hij ging naar school op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum en studeerde vervolgens politicologie en theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Splinter Chabot is lid geweest van JOVD, de jongerenafdeling van de VVD. Hier is hij van 2017 tot 2019 zelfs nog de landelijk voorzitter geweest. Ook is hij de laatste jaren regelmatig te zien geweest op tv. Hij zit namelijk vaker aan tafel bij tv-programma’s waaronder De Wereld Draait Door en presenteerde hij het tv-programma SPLINTER, in de politiek op NPO3.

In maart 2020 werd het eerste boek van Splinter Chabot gepubliceerd met de titel ‘Confettiregen‘. Een verhaal waarin hij een soort autobiografie schrijft, die net even anders is dan normaal. Althans, het is een roman waarin hij de worsteling emotionele rollercoaster omschrijft, waarin hij jarenlang met zichzelf en zijn geaardheid heeft gezeten.

Confettiregen Splinter Chabot
Splinter bij DWDD bron foto: televizier.nl

Persoonlijk verhaal over homoseksualiteit

In het boek Confettiregen vertelt Splinter Chabot een verkapte versie van diverse gebeurtenissen die hij persoonlijk heeft meegemaakt. Als lezer krijg je duidelijk een kijkje in het meeslepende verhaal over de coming-out van Splinter.

Zo vertelt de schrijver aan de hand van zijn persoonlijke referentiekader, hoe hij destijds tot deze moeilijke beslissing is gekomen. Het boek staat vol met leuk geformuleerde zinnen en uitdrukkingen. Splinter schrijft over hoe het voor hem was, om tot de conclusie te komen dat hij op jongens viel en niet op meisjes.

Ook vertelt hij over de slopende strijd die hij heeft gevoerd met zichzelf om tot deze conclusie te komen. Als lezer kom je dus meer achtergrondinfo te weten over zijn persoonlijke struggles, en hoe hij hiermee heeft moeten leren omgaan.

Ondanks dat zijn ouders hem altijd met open armen hebben ontvangen, was het toch onwijs moeilijk voor Splinter om zijn homoseksuele geaardheid te accepteren. Zo vertelde hij tijdens een aflevering van DWDD dat hij op sommige momenten zelfs aan zelfmoord heeft gedacht.

Lezers van Confettiregen vinden onderstaande boeken ook leuk

Gullivers Travels Paperback
Gullivers Travels
Penguin Classic Emma by Jane Austin
Emma
Paperback meeste mensen deugen
Meeste mensen Deugen
Engelse klassieker van James Joyce Ulysses groene cover
Ulysses

Tv & Politiek

Confettiregen is de eerste roman van Splinter Chabot. Desondanks is dit natuurlijk niet het eerste wat we van deze schrijver en presentator hebben gehoord. Hij is vooral bekend van het tv-programma De Wereld Draait Door en zijn eigen programma SPLINTER, in de politiek op NPO3.

In november 2017 debuteerde hij als tafelheer in DWDD en in 2019 werkte hij voor de AVROTROS het tv-programma SPLINTER, in de politiek. De serie bestaat uit zes afleveringen. Tijdens elke uitzending gaat Splinter Chabot in gesprek met diverse politici in Den Haag.

In het verleden is Splinter Chabot voor langere tijd actief geweest bij de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Via het programma wil Splinter de politiek weer boeiend maken voor Nederlandse jongeren.

Homoseksualiteit

Toen hij 18 jaar oud was kwam Splinter Chabot tijdens kerst uit de kast. Ondanks dat hij zijn homoseksualiteit niet meer hoeft te verbergen voor de rest van de maatschappij, loopt hij niet te koop met zijn homoseksuele gevoelens.

Zo heeft hij bijvoorbeeld ook in meerdere interviews aangegeven, dat hij normaal gesproken niet snel over zijn geaardheid zal beginnen. Tijdens zo’n interview geeft hij dan bijvoorbeeld een opmerkelijke quote:

“Ik val op jongens. Ik vind niet dat ik hoef te zeggen: ik ben homo. Want ik ben niet homo, ik ben Splinter”.

Splinter Chabot kan overigens snel verliefd op iemand worden, maar hij is niet direct op zoek naar een vaste relatie. Bovendien laat hij zich over zijn privéleven niet zo snel uit.

Ondanks dat zijn eerste roman Confettiregen het onderwerp homoseksualiteit niet uit de weg gaat, zijn er slechts weinig mensen die ook daadwerkelijk weten dat Splinter Chabot op mannen valt.

Confettiregen Splinter Chabot

Samenvatting van boek Confettiregen

Confettiregen van Splinter Chabot is een ontroerend verhaal over een jonge man die flink aan het worstelen is met zijn homoseksuele gevoelens. De hoofdpersoon van het verhaal is Wobie.

Een jongen die zijn jeugd doorbrengt in een prettige en veilige omgeving. Wobie groeit op in een relatief groot gezin. Hij heeft namelijk twee oudere broers en een jonger broertje.

Op school ontdekt hij vrij snel dat zijn gevoelens toch net even anders zijn. Hij merkt dit al helemaal als hij deze gevoelens vergelijkt met die van zijn broers en de meeste jongens uit zijn klas.

Ook leert hij bijvoorbeeld dat sommige kleren niet voor jongens bedoeld zijn en dat verliefdheid een ontzettend moeilijk begrip kan zijn. Dankzij drie beslissende situaties in zijn jeugd, leert hij zichzelf en zijn gevoelens steeds beter kennen.

Na verloop van tijd merkt Wobie bijvoorbeeld dat hij totaal anders is dan zijn drie broers. Langzaam begint hij gevoelens te begrijpen, die hij eerst niet eens wilde voelen.

Eigen mening over Confettiregen van Splinter Chabot

Het boek is een prachtige zoektocht met een flink aantal opmerkelijke quotes. Een pakkende roman om te lezen met mooie fragmenten en een hele fraaie boodschap.

Splinter Chabot schrijft met Confettiregen een meeslepend verhaal over hedendaagse onderwerpen aan, die waarschijnlijk erg herkenbaar zijn voor een grote groep mensen. Ook als je kijkt naar de reeks gebeurtenissen in het schoolgebouw en tijdens de lessen. Hier komen veel herkenbare situaties in terug, waar de meeste jongeren zich ongetwijfeld in kunnen vinden.

Daarnaast vind ik ook de schrijfstijl van het boek prettig om te lezen. Splinter Chabot maakt mooie quotes, maar gebruikt hiervoor slechts weinig moeilijke woorden. Confettiregen is dus ook voor een brede leeftijdsgroep geschreven.

Anderen bekijken ook

Veelgestelde Vragen over Splinter Chabot

Hoe heet de vader van Splinter Chabot?

De vader van Splinter heet Bart Chabot. Bart is een bekende Nederlandse schrijver en dichter.

Hoe heet het TV programma van Splinter Chabot?

Het programma van Splinter Chabot heet “Splinter”

Wanneer en waar werd Splinter Chabot geboren?

Splinter is geboren in Den Haag op 3 maart 1996

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email