De Beste Ereaders van dit Moment

Een Kindle kopen of een Kobo?

Een van de allereerste ereaders op de markt, zo niet de eerste, was de Kindle ereader van Amazon. De merknaam staat inmiddels bijna gelijk aan het woord “ereader”. Een Kindle kopen betekent dus niet per se dat men ook echt het merk Kindle van Amazon wilt.

Een van de andere grote merken op de markt is Kobo en wellicht is dit merk Amazon wel voorbij gestreefd. In dit artikel staan we stil bij de voordelen van een eReader ten opzichte van andere mobiele apparaten en een klassiek boek. Daarnaast bekijken we de verschillen tussen de merken Kobo en Kindle en tevens vergelijken we verschillende modellen, zodat jij kan kiezen wat de beste e-readers zijn voor jou. Misschien wil jij aan het einde van dit artikel wel je eigen Kindle aanschaffen.

De beste e-readers van dit moment

Ben je al bekend met e-readers en wil je direct de beste e-readers van dit moment zien? Klik dan op de knop om rechtstreeks naar de top 10 best beoordeelde e-readers van dit moment te gaan.

Wat zijn de Voordelen van eReaders?

Laten we beginnen met de voordelen van een e-reader ten opzichte van een gewoon traditioneel boek en waarom een Kindle kopen eventueel een goed idee is. Allereerst is een e-reader klein en Compact. Dit biedt bijvoorbeeld voordelen wanneer je op reis gaat. een e-reader heeft ruimte voor honderden boeken en deze kan je dus allemaal mee op reis nemen. tientallen boeken die passen in jouw hand. Dat is natuurlijk niet alleen handig op reis.

Ook wanneer je niet erg fan bent van een boekenkast vol boeken kan je gebruik maken van een e-reader. Je zet je Kindle of Kobo dan gewoon vol met ebooks. Lees hier meer over de meest gelezen ebooks van dit moment.

De beste ereaders merken zijn onder andere Kobo en Kindle

Ebooks Voordeliger dan Gewone Boeken

Voordeel is natuurlijk ook dat je je boeken ter plekke online kunt kopen en de deur niet uit hoeft. Omdat er geen drukkosten gemaakt hoeven worden door de uitgever, zijn de digitale boeken vaak ook nog eens wat voordeliger. Sommige boeken zijn zelf helemaal gratis te downloaden. Je moet dan natuurlijk wel eerst een Kinde aanschaffen of een Kobo en dat vergt best wel een investering ten opzichte van een gewoon boek.

Een goede eReader bestel je ongeveer vanaf 100 euro. Onyx Book is een eReader in het hogere segment. Deze beginnen bij 300 euro, maar de functie op dit apparaat zijn voor de meeste mensen overbodig.

Een Kindle Aanschaffen of een andere goede ereader?

De Voordelen van een Kindle Kopen ten opzichte van een Tablet of Smartphone

De voordelen van een e-reader ten opzichte van een traditionele elektronisch apparaat, zoals bijvoorbeeld een laptop, een tablet, of een smartphone. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid licht die een apparaat geeft. hoewel veel tablet en smartphones tegenwoordig ook erg goed als eReader door het leven kunnen is een eReader speciaal gemaakt om lange de tijden grote stukken tekst te lezen.

In tegenstelling tot het lezen op een tablet of een mobiele telefoon, voelt het lezen van een ebook op een e-reader veel meer als het lezen van een traditioneel boek. Dat wil zeggen een papieren boek. Je zult merken dat je ogen veel minder snel moe worden dan wanneer je leest vanaf een smartphone of een laptop. Het nadeel van de eReader is natuurlijk dat deze een stuk minder multi-functioneel is in vergelijking met een smartphone of een tablet.

Een van de beste ereaders allertijden de Kobo

De Verschillen tussen Modellen eReaders

Wat zijn nou precies de verschillen tussen eReaders onderling? Waarom betaal je voor het ene model een stuk meer dan het andere? Eigenlijk is het antwoord hierop vrij simpel. Goedkope modellen eReaders beschikken vaak niet over een backlight. Dit betekent dat je zo goed als niet in het donker kunt lezen zonder de ondersteuning van een lamp. wanneer je een eReader aanschaf met backlight kan je ook in het donker lezen zonder gebruik te maken van een externe verlichting Bron. Daarnaast verschillende modellen van elkaar door opslagruimte. Over het algemeen kunnen we stellen dat de deuren modellen meer opslagruimte hebben en dus meer ruimte voor boeken. Tot slot zijn de duurdere modellen eReaders vaak ook waterdicht. De meeste Kindle modellen zijn dit echter niet.

eReader Top 10

De Beste eReaders van het Moment

De beste modellen eReaders zijn dus eigenlijk modellen die waterdicht zijn, voldoende opslagruimte bieden en beschikken over een backlight. Een Kindle aanschaffen behoort dan zeker nog tot de mogelijkheden. Ook het design van de e-reader kan natuurlijk een rol spelen bij je keuze. Ook hier geldt dat de duurdere modellen  vaak een mooier design hebben dan de voordeliger modellen. Dit komt deels door de gebruikte materialen pils doe een bewust gecreëerd prijsverschil door de makers. wanneer we kijken naar het beste model eReader vandaag de dag, moet er natuurlijk ook een balans zijn tussen de prijs en de kwaliteit. hieronder vind je een actueel overzicht van de 10 beste e Readers van dit moment.

Een Kindle Kopen of een Kobo

Zoals al eerder gezegd staat de merknaam Kindle bijna gelijk aan de term e-reader. Amazon heeft de e-reader zo populair en voordelig gemaakt dat de Kindle de Ferrari onder de ereaders werd. inmiddels zou je kunnen zeggen dat de kinderen meer te vergelijken is met een Volkswagen. het lijkt erop dat Amazon achterover geluid heeft en voorbij geschreven is door een concurrent uit Toronto. De Kobo e-reader wint het vandaag de dag ten opzichte van de kinderen Met name op het gebied van functionaliteit en design. Er degelijke en voordelige kindles te koop, maar je zal al snel zien dat het design wat achterloopt ten opzichte van de Kobo. wanneer je naar bovenstaande top-10 kijkt, zal je dan ook zien dat de eerste 5 plekken worden ingenomen door verschillende modellen van het merk Kobo. Ik wil echter niet zeggen dat de Kindle een slecht apparaat is. Wij vinden echter dat je bij de Kobo meer  waarde krijgt voor je geld. zelf zouden wij dus niet een Kindle kopen maar een Kobo.