Beste Boeken

De gevaren van het lezen

Lezen heeft verschillende voordelen, het is goed voor je geest, goed voor je taalgebruik en nog veel meer. Jammer genoeg zitten er ook nadelen aan het lezen. Deze worden hier naar voren gebracht. Lezen heeft ook genoeg voordelen en daarom moet men niet direct ‘bang’ worden na het lezen van deze nadelen. Toch hier een kort artikel over de gevaren van het lezen.

Mogelijke Gevaren van Het Lezen

De Nadelen van Lezen:

Voor zover er nadelen zijn van lezen, kunnen wij het volgende bedenken. Lezen kan zorgen voor angstgevoelens. Veel lezen over bepaalde angsten en problemen kunnen voor angstgevoelens zorgen. Dit kan gebeuren op basis van gebeurtenissen die bijvoorbeeld in een boek plaatsvinden, terwijl ze in het echt nooit zijn plaatsgevonden.

Lezen kan zorgen voor het zogenaamde escapisme, mensen trekken zich terug in een andere wereld. Mensen willen ontsnappen van de stress van het dagelijkse leven omdat ze zich hier niet thuis voelen.

Lezen kan zorgen voor een onbetrouwbare mening, de mening wordt ‘gemaakt’ door al het lezen. De mening wordt gevormd door gebeurtenissen die bijvoorbeeld nooit plaatsgevonden hebben.

Mogelijke Gevaren van het Lezen

Het Lezen kan zorgen voor asociaal gedrag, mensen gaan zo erg op in het boek dat ze lezen zodat ze dingen in het echte leven vergeten of niet interesseren.

Ook kan Lezen zorgen voor het ontstaan van een andere identiteit. Fictieve personages van een boek kunnen onbewust worden overgenomen. Dit kan soms nadelige effecten hebben.

Lezen kan ook zorgen voor fysieke problemen, zo kunnen er door het lezen behoorlijke nek- en rugklachten ontstaan. Dit komt vanwege de stilzittende houding die langdurig aangehouden wordt (rug). Nek klachten kunnen ontstaan doordat je de hele tijd naar beneden kijkt tijdens het lezen. Bekijk deze presentatie om nog meer te weten te komen over mogelijke lees gevaren.

De mogelijke gevaren van het lezen blijven dus zeer beperkt en zijn relatief onschuldig. De gevaren en nadelen hebben vaak meer te maken met de inhoud van hetgeen dat gelezen wordt dan met het lezen zelf.

Liever de voordelen van lezen weten? Lees dan hier verder.

 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email