Beste Boeken

De top 10 christelijke boeken

Als jij van lezen houdt en gemoedsrust vindt in het geloof, dan is onze christelijke boeken top 10 vast behulpzaam voor je. De boeken in deze lijst gaan over de bijbel, over rust vinden, over goed leven en spiritualiteit. Ook als je niet gelovig bent, kun je van deze beste christelijke boeken wat leren, want er zijn ook boeken die meer een studie zijn dan een manier van overtuigen. 

Het geloof is overal om ons heen, dus waarom zo je je er niet verder in verdiepen? Hier vind je daarom verschillende lijstjes, met de christelijke boeken top 10, met de meest verkochte christelijke boeken, een top 10 christelijke kinderboeken, de beste christelijke romans en de beste christelijke boeken schrijvers.

De christelijke boeken top 10

We beginnen met de huidige lijst met top 10 christelijke boeken. Welke goede christelijke boeken worden momenteel het meeste geraadpleegd? Het antwoord vind je in de onderstaande christelijke boeken top 10.


De 5 meest verkochte christelijke boeken

Uit de bovenstaande christelijke boeken top 10 haal je informatie over wat momenteel de beste christelijke boeken zijn die wereldwijd worden gelezen. Maar wat zijn de beste christelijke boeken ooit? We hebben hier de vijf meest verkochte christelijke boeken (exclusief de Bijbel) allertijden voor je bij elkaar gezet.

1. Dicht bij Jezus; dagelijks genieten van zijn nabijheid – Sarah Young

Dicht bij Jezus is een openhartig dagboek van Australische schrijfster Sarah Young, waarin ze bespreekt hoe gebeden geen monoloog zijn, maar hoe je Gods stem kunt horen. Zo realiseer je je dat je gebeden niet eenzijdig zijn. Young studeerde psychologie, filosofie en Bijbelwetenschappen en helpt ons te realiseren dat God wel degelijk naar ons luistert.

2. Je bent waardevol; over eigenwaarde en zelfbeeld – Carianne Ros

Helaas is het zo dat te veel vrouwen het moeilijk vinden om tevreden te zijn met zichzelf. En in het christendom vertelt God juist dat je je naaste lief zou moeten hebben als jezelf. Carianne Ros is een christentherapeut die in Je bent waardevol laat zien dat iedereen voor God even belangrijk is. Kun je een zelfbeeld ontwikkelen dat gebaseerd is op de liefde van God en de helende kracht van de Heilige Geest, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.

3. Eenvoudig leven; Bijbelstudies over het goede leven – Sam Janse

Sam Janse schrijft over een aantal onderwerpen in zijn boek Eenvoudig leven. Hij kaart duurzaamheid aan, in combinatie met levensstijl en in de vorm van een Bijbelstudie. Thema’s zoals duurzaamheid, zo beweert hij, zijn een link tussen de actualiteit en het geloof. Het is een feit dat we momenteel allemaal de aarde vernietigen. Wat kunnen we daaraan doen? Volgens Janse geeft de Bijbel dan een aantal verfrissende antwoorden.

4. Altijd in Gods hand; bemoedigingen voor vrouwen – Lynn Austin

Zoals het geval is bij een aantal van onze boeken uit de Christelijke boeken top 10, zit de literatuur uit dit genre vaal vol met wijsheden. En Altijd in Gods hand van Lynn Austin is daar geen uitzondering op. In dit boek laat Austin je zien dat er geen waardevoller rijkdom bestaat dan een leven dat geleid wordt door God. Ze vertelt hoe ze zelf dagelijks de trouw van God ervaart en hoe dit haar leven verrijkt.

5. Een ongewoon gesprek met God; het boek dat je leven zal veranderen – Naele Donald Walsch

Een ongewoon gesprek met God is een van de grootste bestsellers in dit genre. Naele Donald Walsch schrijft over hoe hij op een kwaad moment besluit een emotionele brief aan God te sturen en daar een antwoord op ontving. Dit boek vertelt de lezers over hoe deze gesprekken met God gingen, wat er werd besproken en welke boodschap God ons mee wil geven. 

Top 10 christelijke kinderboeken

Ook kinderen kunnen veel halen uit een goed Christelijk boek. Ze krijgen te maken met onzekerheden, moeten grote beslissingen maken, leren wat goed en slecht is en hoe ze om moeten gaan met emoties. De beste christelijke boeken ondersteunen kinderen daarbij en helpen ze het juiste pad te kiezen in hun leven.

Dit is informatie waar ze naar terug kunnen gaan als ze niet weten wat te doen en waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. De onderstaande lijst geeft je een top 10 christelijke kinderboeken, voor de kleinste baby’s tot young adults.

  1. Babybijbel knisperboekje – Corien Oranje en Marieke ten Berge
  2. Tienerbijbel – Willem de Vink
  3. Bijbel infographics voor kids – diverse auteurs
  4. De Ark van Noach – Ron Schroder en Marianna Busser
  5. Je bent gedoopt, enjoy! – Edith Post
  6. Kleur de psalmen – Antonia Jackson
  7. Ik ben een Bijbelontdekker – Corine Zonnenberg
  8. Jezus Messias – Willem de Vink
  9. Mijn peuterbijbel – Melanie van de Peut
  10. Voor kleine kanjers; God houdt van jou – Sarah Vince

De 5 beste christelijke romans

Veel goede christelijke boeken gaan over waargebeurde ervaringen en situaties. Ze zijn geschreven door deskundigen die met anderen willen delen hoe het geloof je leven kan verbeteren, onzekerheden kan wegnemen en je kan helpen gelukkiger te zijn. Er zijn echter ook een aantal christelijke romans en enkele daarvan heb je al in onze christelijke boeken top 10 gezien. Wij geven je hier een lijstje met de vijf beste christelijke romans, voor iedereen die weg wil dromen in een goed verhaal waarin het geloof de hoofdrol speelt.

1. De stem van een vrouw – Francine Rivers

Francine Rivers is een bestsellerauteur en De stem van een vrouw is een krachtig boek over doen en naleven wat je gelooft. Zelfs als dat levensgevaarlijk is. Het hoofdpersonage is Katryn, die in een klein mijnstadje in Calvada opmerkt hoe slecht de werknemers daar worden behandeld. Via een plaatselijke krant levert ze kritiek, wat niet iedereen kan waarderen. Rivers zelf geeft aan dat ze haar lezers met haar boeken wil aanmoedigen de Bijbel te gebruiken voor het vinden van antwoorden.

2. Teken van trouw – Marianne Grandia

Teken van trouw vertelt het verhaal van twee mensen die het momenteel erg moeilijk hebben. Ze hebben heling nodig en rust, want ze beginnen te twijfelen aan hun geloof. Jim en Mieke zijn op zoek naar een teken van trouw en door met elkaar om te gaan, gaan ze beide een ontwikkeling door die hen uiteindelijk heelt. Grandia wil lezers met haar verhalen dichter bij God en het geloof brengen.

3. Nachtblauw – Simone van der Vught

Veel van de beste christelijke boeken zijn ook historische romans en nachtblauw is daar een goed voorbeeld van. Het gaat over het ontstaan van het wereldberoemde Delfts blauw tijdens de Gouden Eeuw. Catrijn is huishoudster, in dienst van de familie Van Nulandt. Ze overleeft de Delftse donderslag en moet daarna een belangrijke keuze maken en besluiten of ze blijft wachten op gaar grote liefde of dat ze kiest voor een man met zekerheid.

4. Een lied in de schaduw – Lynn Austin

Een lied in de schaduw is een tweede boek van schrijver Lynn Austin in dit artikel. Het is een historische roman die speelt in Leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lena verbergt samen met haar man onderduikers en daardoor gaat haar dochter Ans bij het verzet. Miriam is een Joodse violiste die een keuze moet maken die deze drie vrouwen onherroepelijk aan elkaar verbindt.

5. De uitnodiging – W. Paul Young

De uitnodiging is een roman van W. Paul Young die je aan het denken zet. Ook al is het een fictief verhaal, de lezer gaat zich afvragen wat de liefde van God precies is. Het boek behandelt de vraag die veel mensen in deze tijd hebben, namelijk: waar is God als er zoveel leed, onvrede en onrecht is in de wereld? De antwoorden die je krijgt via het hoofdpersonage Mack, zijn verbazend, veranderend en dagen je uit om alles om je heen vanuit een ander oogpunt te bekijken.

De beste christelijke boeken schrijvers

We sluiten dit christelijke boeken top 10 artikel af met de beste schrijvers uit het genre. Dit zijn de creatoren van deze behulpzame, meelevende en overtuigende boeken die gelovigen en niet-gelovigen in de hele wereld proberen te helpen met hun wijsheden. Onze christelijke boeken top 10, lijst met meest verkochte christelijke boeken, christelijke kinderboeken top 10 en beste christelijke romans top 5 zouden zonder deze schrijvers niet kunnen bestaan.

1. Lynn Austin

Lynn Austin is mogelijk de meest gelezen auteur in dit lijstje en ze staat bekend om haar christelijke boeken en historische romans. Ze werd in 1949 in de Verenigde Staten geboren, en heeft tientallen titels gepubliceerd tijdens haar leven. Ze schrijft nog steeds, en haar laatste boek, Alles wat ik wens kwam vorig jaar uit.

2. Francine Rivers

Ook Francine Rivers (1947) mag zich een van de meest bekende auteurs van christelijke boeken noemen. Ze schrijft vooral christelijke romans, nadat ze als journaliste bij een krant werkte. In 1986 kwam ze in contact met het geloof en besloot ze tijd te besteden aan het bestuderen van de Bijbel en Bijbelse thema’s.  Sindsdien worden haar titels onder de beste christelijke boeken ooit geschaard.

3. Sarah Young

Sarah Young werd bekend met haar boek Dicht bij Jezus, die je ook in dit artikel terugvindt. Ze is een Australische schrijfster, geboren in 1942, en heeft samen met haar man Steve op verscheidene plekken in de wereld geleefd. Daar stichtten ze gemeenschappen, zoals de Japans sprekende gemeente in Perth, Australië. Daarvoor is ze zelf in de leer geweest van Francis Schaeffer, de wereldberoemde apologeet.

Heb jij nog aanvullingen op onze top 10 christelijke boeken? Laat het weten via de comments.

Andere genres

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email