Beste Boeken

Ebooks Downloaden via Torrentsite

Gratis Ebooks downloaden, wel of niet doen?

Ebooks Downloaden via Torrentsite

We krijgen weleens vragen over het downloaden van ebooks via torrent sites. Dit zijn sites waar mensen bestanden, zoal ebooks, met elkaar kunnen delen. De ene partij upload een bestand op de torrentsite en de andere partij download het bestand. Hoewel er ook legale bestanden op torrentsites staan end en deze websites dus niet per definitie illegaal zijn, wordt er ook veel illegalle content geplaatst. Een aantal dingen zijn belangrijk wanneer je ervoor kiest om een torrentsite te gebruiken.

Alternatief voor gratis ebooks via Torrents

Er bestaat ook nog een alternatief. Zo kan je bijvoorbeeld al heel veel ebooks gratis downloaden via Rakuten Kobo. Klik of druk voor een overzicht van deze gratis ebooks op deze knop.

Privacy via VPN

VPN staat voor “Virtual Private Network”. Dit betekent kort gezegd dat je op anoniem op internet kunt surfen. Wanneer je normaal gebruik maakt van het internet doe je dit met je eigen zogenaamde IP adres. Je kunt dit zien als een soort telefoonnummer. Wanneer je iemand niet anoniem belt kan de andere beller zien met welk nummer er wordt gebeld. Ditzelfde geldt voor een IP adres. Er kan achterhaald worden vanaf welk plek een website wordt benaderd.

Torrentsite via VPN

Wanneer je gebruik maakt van een VPN om bijvoorbeeld een torrentsite te benaderen, maakt jou IP adres geen verbinding met de torrentsite. Jijzelf maakt verbinding met de server van de VPN provider en het IP adres van de VPN provider benadert de torrentsite. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het lijkt also je vanuit Canada een website benadert terwijl je eigenlijk in Nederland bent. Sommige mensen gebruiken VPN ook om bijvoorbeeld series op Netflix te kunnen kijken die alleen in een bepaald land beschikbaar zijn.

Als je meer wilt weten over VPN en een overzicht wilt hebben met betrouwbare aanbieder, verwijzen we je door naar een echte VPN Expert.

Waar is een VPN nog meer Goed Voor?

Een VPN gebruiken om te surfen op internet is sowieso geen slecht idee. Tegenwoordig staat onze privacy hevig onder druk. Bedrijven slaan allerlei gegevens van ons op. De algemene voorwaarden zijn vaak dusdanig langdradig dat we ze niet allemaal door willen nemen. Daarnaast willen we ook graag gebruik maken van de service. Anoniem surfen op het internet voorkomt een hoop gedoe. Naast je virus software is de vpn ook een erste bescherming tegen hackers. Dit komt doordat de verbinding ook nog eens versleuteld is ( ingewikkeld verhaal, maar komt neer op een soort codetaal). Ook overheden willen nog weleens mee spieken op allerlei websites. Wij weten niet of al deze overheden allemaal even netjes zijn en jouw gegevens alleen voor goede doeleinden gebruiken.

Je kunt een degelijke VPN verbinding al krijgen vanaf een aantal euro per maand. Houd er rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Er zijn zelfs een aantal gratis aanbieders. Deze zijn over het algemeen dan tergend langzaam en hebben een data limiet. Dit wil zeggen dat je per dag maximaal voor bijvoorbeeld 500 MB kan surfen. Met andere woorden, de helft van een film kijken op Netflix en je data is op. Goede betaalde services zijn snel, veilig en hebben onbeperkt data.

Welke Torrentsite?

Naast een privé verbinding is het ook belangrijk om een goede virusscanner te hebben. Er worden namelijk ook weleens virussen geplaatst in torrents waardoor je in de problemen kan raken. Om deze reden raden en vanwege de grote hoeveelheid aan illegale torrentsites kunnen wij deze ook niet aanbevelen. Mocht je toch heel graag gebruik willen maken van een torrent site om her en der een legaal ebook te downloaden of te delen met anderen, dan raden we aan om een aanbieder uit het volgende torrent overzicht te kiezen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email