Wat zijn leuke boeken voor Mannen?

Literatuur voor Heren

Ben je op zoek naar leuke boeken voor mannen? Misschien voor jezelf of als cadeau. Wat zijn nou eigenlijk boeken die door mannen echt leuk gevonden worden? Op deze vragen krijg je direct antwoord van ons.

10 boeken voor mannen die altijd goed zijn

Wil je direct naar onze selectie van tien boeken voor mannen die je gegarandeerd cadeau kunt doen? Druk op de knop en kies uit een van deze 10 bestsellers voor heren.

Ook Interesse in Literatuur voor Vrouwen?

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp, maar dan voor vrouwen, dan vindt je hier de leukste boeken voor vrouwen. Indien je interesse hebt in de populairste boeken van mannen voor dit moment, klik dan op de button hieronder. Je ziet dan direct de tien meest gekochte boeken door en voor mannen van dit moment.

Voetbalboeken zijn een veilige keuze voor veel mannen

Zwarte cover boek trainer Stijn Vreven
Pure Haat Liefde
biografie sir alex ferguson
Leading
Edwin Schoon biografie Marco van Basten
Basta

Welk soort Boeken zijn Leuk voor Mannen?

Hoewel we niet graag generaliseren en populaire literatuur voor heren natuurlijk ook leuk gevonden kan worden door vrouwen, zijn er wel bepaalde genres die over het algemeen gewilder zijn door mannen dan door vrouwen. Je hoeft hierbij niet per se aan bepaalde titels te denken maar eerder aan genres of categorieën.

Kookboeken zijn bijvoorbeeld meer in trek bij vrouwen dan bij mannen. Sportboeken daarentegen zijn vaak een stuk populairder bij mannen dan bij vrouwen. Ook bij de jeugd doen sportboeken het overigens erg goed. Onder de sportboeken zijn voetbalboeken dan weer het meest geliefd bij de heren.

Top literatuur voor nette Heren en Leuke boeken voor mannen

Deze genres liggen wellicht een beetje voor de hand en indien je op zoek bent naar een leuk presentje was je hier zelf waarschijnlijk ook al opgekomen. Wanneer een man erg van lezen houdt kan je natuurlijk ook een e-reader cadeau doen of wanneer iemand deze al heeft een e-book.

Minder voor de Hand liggende Genres voor Mannen

Bruce Springsteen biografie doet het vooral goed onder mannen

Genres waar je misschien wat minder snel aan denkt als leuke boeken voor mannen zijn biografieën, muziekboeken en receptboeken voor alcohol mixjes. Ook de heren houden van recepten. Het zal je wellicht niet verbazen dat een receptenboek over gin tonic erg populair is onder de mannelijke medemens op dit moment.

Er moet ook nog gezegd worden dat de biografieën die populair zijn onder mannen vaak gaan over sporters, mannelijke sporters wel te verstaan en af en toe bekende politieke figuren. Zeer zelden leest een man een biografie van een vrouw. Ook de muziekboeken zijn vaak biografieën, de levens van bekende rocksterren als Bruce Springsteen doen het altijd goed.

Stiekem lezen mannen graag over de levens van hun helden achter de schermen van het grote toneel. Of dit nou gaat om sport, acteerwerk of muziek, een boek over het leven van iemands persoonlijke helden is altijd goed. De meest interessante boeken voor mannen van dit moment vind je hier.

De Allerbeste keuze voor Mannenboeken in het Kort

Kort gesteld kunnen we zeggen dat mannen vooral graag lezen overal andere mannen. Als je een boek cadeau wilt doen aan een man en je wilt echt indruk maken, is het wel belangrijk dat je de persoon in kwestie en beetje kent. Leesvoer van de Backstreet boys is waarschijnlijk niet het beste idee wanneer hij eigenlijk van Queen houdt.

Houdt de persoon in kwestie wel van een drankje dan is een alcohol receptenboek een goede keuze. Wanneer je toch voor een kookboek wilt gaan, kies dan voor een boek met BBQ recepten. Zelden zit je mis met een biografie en dan met name een biografie van een sport persoon. Hieronder nog een kort overzicht van de “Wel doen” en “Niet doen” genres.

Wel DoenNiet Doen
BiografieënKookboeken
Sport BoekenRomantische Thrillers
Muziek BoekenBiografie over Vrouwen

Veelgestelde Vragen

Welk soort boeken doen het goed onder de mannen?

Boeken uit de genres; sport en biografie

Welk soort boeken zijn over het algemeen minder populair onder mannen?

Romantische boeken doen het vaak minder goed en ook kook boeken zijn vooral in trek bij vrouwen. Mocht je toch een receptenboek willen aanschaffen dan is een barbecue boek vaak een goede keus.