Simpel en Vredig leven

Eenvoudiger leven; zo werkt het volgens Mark Verhees

Zo werkt het volgens Mark Verhees

Eenvoudiger Leven

Wat klinkt het fijn hè… Eenvoudiger leven, iets waar we nu allemaal wel naar snakken. We leven in een wereld vol chaos, stress en onzekerheid. Hoe fijn is het als je dan de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf kan vinden? Het is mogelijk om eenvoudiger te leven. Helemaal als je aan de slag gaat met het boek ‘Eenvoudiger leven’ van Mark Verhees.

Het boek Eenvoudiger leven in onrustige tijden

Eenvoudiger Leven Hardcover van Mark Verhees
Klik op de afbeelding om de meest recente prijs van het boek te bekijken

De titel ‘Eenvoudiger leven’ van Mark Verhees gaat in op de bijzondere tijden waar we nu in leven. Het is een wereld vol met chaos, stress en onzekerheid. En Mark vindt dat het tijd is om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te gaan vinden.

In het boek ‘Eenvoudiger leven’ wil hij je laten zien dat je een fijne, positieve energie in je hebt, waarmee je het jezelf eenvoudiger kan maken. Mark vindt dat bijzondere tijden kansen bieden voor verbetering en vernieuwing. Waarbij je van angst naar vertrouwen mag gaan.

Met het boek ‘Eenvoudiger leven’ wil hij je een goudeerlijk en optimistisch verhaal vertellen en je die tien gelukzones in jezelf laten ontdekken, zodat jij eenvoudiger gaat leven.

Wie is Mark Verhees?

Schrijver van het Boek " Eenvoudiger Leven"  Mark Verhees

Mark Verhees is een Nederlandse schrijver en spreker, die zich richt op de positieve psychologie. In 2011 startte hij een positieve beweging, waarbij hij 1000 dagen een positief bericht op internet plaatste. Hij wilde hiermee meer positiviteit in de wereld brengen. Dit zorgde in 2012 voor de oprichting van zijn bedrijf Voor Positiviteit. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van de Dag van de Positiviteit, welke ieder jaar op 1 november plaatsvindt.

Daarnaast kun je Mark Verhees kennen dankzij zijn eerdere bestsellers ‘De Vibe’ en ‘Voor Positiviteit!’. Maar ook van zijn quotes, scheurkalenders, trainingen en online-programma’s welke honderdduizenden mensen positief hebben beïnvloed. Ze noemen Mark Verhees dan ook wel manisch positief.

Hoe kan jij nu al eenvoudiger gaan leven?

Eenvoudig leven klinkt zo simpel. Toch is dat wel de manier om grip te krijgen op jouw leven en vol positiviteit en kracht de toekomst tegemoet te gaan. Daarom willen je graag op weg helpen met een aantal tips om, naast het lezen van het boek van Mark Verhees, nu al eenvoudiger te gaan leven.

Kies betekenis

Een eenvoudig leven staat niet gelijk aan leven met zo min mogelijk, dat is namelijk hetzelfde als armoede. Eenvoudiger leven draait echter wel om het verwijderen van dingen die overbodig zijn en zoveel mogelijk betekenis toevoegen aan je leven.

Bepaal jouw verantwoordelijkheden

Daarnaast is het belangrijk om eens te kijken welke verantwoordelijkheden je allemaal ‘moet’ dragen op dit moment. Vaak gaan we onbewust allerlei beloftes en verplichtingen aan, die je achteraf gezien helemaal niet in je leven wilt hebben. Het is daarom goed om eens met een schone lei te beginnen door bewust de verantwoordelijkheden te kiezen die bij jou passen.

Maak je vrij van afleiding en ‘moetjes’

Misschien ken je het wel, dat je op een drukke werkdag toch nog iedere keer op social media zit te scrollen. In veel gevallen gebruiken we afleiding om te vluchten van het gevoel dat we nog zoveel moeten doen. Wanneer je zorgt voor minder afleiding, leef je rustiger. Je krijgt meer werk gedaan en de kwaliteit van je werk gaat omhoog. Over het algemeen voel je je een stuk beter nadat je gedaan hebt wat er op je to-do lijst stond, in plaats van enkel vluchten met afleidingen.

Accepteer jezelf

Tegelijkertijd is het belangrijk om niet te veel van jezelf te vragen. Er is namelijk altijd meer te doen dan dat je op een dag in staat bent om te doen. Zodra je accepteert dat er altijd meer te doen is en daarmee het gevoel van onvermijdelijke chaos kan tolereren, wordt het leven eenvoudiger. Hiermee voorkom je ook dat je boos wordt op jezelf, omdat je to-do list niet leeg is of wanneer er een dag minder uit je handen komt. Het is nu eenmaal niet mogelijk om iedere dag 100% te presteren.

Laat je niet beïnvloeden door anderen

Andere mensen zijn in staat om jou uit jouw positieve vibes te halen en je onzeker te maken. Al komt het alleen maar doordat ze hun eigen drama met jou willen delen. Bescherm jouw eigen energie om eenvoudiger te leven. Laat je niet meezuigen in de energie van een ander. Natuurlijk mag je de ander steunen, maar mensen hebben er veel meer aan als jij positief en blij bent. Niemand heeft iets aan nog meer negatieve mensen.

Daarnaast is het belangrijk om ‘nee’ te leren zeggen. Een hele belangrijke stap naar eenvoudiger leven. Een nee tegen een ander, is een ja tegen jezelf. Zo voorkom je dat je zelf te veel taken en verantwoordelijkheden op je bordje krijgt.

Start met ontspullen

Staar je niet blind op spullen. Start liever met ontspullen, want dingen niet hebben heeft ook een waarde. Je houdt geld over, je hebt minder verantwoordelijkheden en het grootste gros heb je niet eens echt nodig. Start daarom eens met opruimen en bepaal bij ieder object of je het echt nodig hebt of niet. Immers geldt: hoe meer spullen je hebt, hoe meer keuzes je moet maken. En je wilt juist minder keuzes maken, zodat je minder hoeft na te denken en minder chaos ervaart.

Maak systemen

Wanneer je systemen voor jezelf inregelt, wordt het leven simpel. Geef spullen een vaste plek en zorg voor een ochtendroutine of avondroutine. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je moet doen of waar je een bepaald object moet zoeken. Dat zorgt voor veel rust en eenvoud in het leven. Je kan hierin zo ver gaan als je zelf wilt. Wanneer het bij je past kan je er ook voor kiezen om weekschema’s te maken voor voeding, een vaste dag kiezen voor boodschappen, etc.

Wees dankbaar

Zorg ervoor dat je je iedere dag bewust bent van de dingen waar je dankbaar voor mag zijn. Voel je wat vaker tevreden met wat je hebt. Het draagt direct bij aan een gelukkiger en daarmee eenvoudiger leven. Het leven is namelijk een reis en de echte bestemming komt nooit. Want op iedere bestemming, vind je wel weer een nieuw doel. Het leven is nu al mooi, dus schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent.

Leef bewust

Wees je bewust van alles wat je van jezelf vraagt in het leven en leer waar jij jouw tijd aan besteedt. Evalueer de tijd en verplichtingen. Je zal nooit meer dan 24 uur per dag krijgen. Wanneer je iedere keer streeft naar meer tijd, meer gedaan krijgen en plannen voor morgen, dan ben je constant met de toekomst bezig. Start met langzaam leven. Wees je bewust van iedere hap die je eet, wat je doet in een uur en hoe je je dag vandaag doorbrengt.

Wil jij ook een eenvoudiger leven?

Met de bovenstaande tips kom je een heel eind om te starten met eenvoudiger leven. Met als gevolg dat je positiever in het leven staat en je je zelfverzekerd voelt. Wil je meer weten over hoe Mark Verhees het eenvoudiger leven uitlegt? Lees dan zijn boek met de gelijknamige titel ‘Eenvoudiger leven’. In dit boek neemt hij je mee in de 10 “geluk zones” die leiden tot een eenvoudiger leven, van zelfverzekerd overwinnen tot geduldig uitblinken. Want zoals Mark het zelf zegt: wat je zoekt, zul je vinden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email