Fantasy Boeken top 10

De boeken uit de Fantasy Boeken top 10 zijn vaak boeken om rekening mee te houden. De boeken blijven vaak nog lang populair. Dit zijn ook zeker goede en populaire fantasy boeken voor volwassenen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de Lord of the Rings series of natuurlijk Harry Potter. Op het moment spant Game of Thrones de kroon. Dit zijn de meest bekende voorbeelden van fantasie verhalen.

The mother of dragons game of thrones

Naast deze bekende verhalen, zijn er ook nog veel andere fantasie verhalen de moeite waard om eens te lezen. Hier vindt je de meest recente top 10 goede fantasy boeken.

Fantasy Top 10

De Nederlandse Fantasy Boeken Top 10

Benieuwd naar de verschillende fantasy boeken? In de fantasy boeken top 10 bevinden zich diverse goede titels van boeken die erg interessant en leuk zijn om te lezen. Het zijn de meest gewaardeerde boeken uit de Nederlandse top 10 vertaald uit het Engels.

Een aantal voorbeelden van deze titels zijn: Het spel der Tronen, Spel der goden, De Naam van de Wind, In de Ban van de Ring, The Black Company, Gormenghast Trilogie, De macht van het zwaard, The Way of Kings, De Boeken Van De Zieners en De leugens van Locke Lamora.

Fantasie wereld met blauwe vlinders

Er zijn diverse lijstjes van een boeken top 10 te vinden. Het kan voorkomen dat er steeds weer andere boeken worden genoemd. De meeste lijstjes worden gebaseerd op de boeken die vandaag de dag veel worden gekocht en gelezen. Het fantasy genre is met name erg populair onder jongeren. Veel fantasy literatuur komt ook voor in de ranking van favoriete jeugdboeken.

Fantasy Boeken Series; Harry Potter

Harry Potter, bijna iedereen is wel bekend met dit figuur en de bijhorende verhalen. De boeken en tevens de films van Harry Potter zijn een goed voorbeeld van een fantasy verhaal.

Alle gebeurtenissen zijn verzonnen, maar wellicht wel een beetje geïnspireerd op de tweede wereldoorlog. In plaats van naar toverschool Hogwarts vertrokken veel kinderen vanuit de grote stad naar het platteland om te ontkomen aan de bombardementen van de Nazi’s.

Dit geldt zowel voor de gebeurtenissen als voor de wezens en bovennatuurlijke verschijnselen die zich plaats vinden in de boeken en in de films. Juist door deze spannende en goede verhalen vinden veel mensen het leuk om de boeken en de films van Harry Potter te lezen en te bekijken.

Boeken van Lord of the Rings

Inmiddels al behoorlijk wat ouder, maar nog steeds immens populair. Evenals Game of Thrones is vindt er volop geweld plaats in deze boeken. Om deze reden raden we deze alleen aan voor kinderen van 12 jaar of ouder.

Schrijver J.R.R. Tolkien heeft de boeken van Lord of the Rings, of in de Ban van de Ring, geïnspireerd op gebeurtenissen uit de eerste en tweede wereldoorlog. In totaal zijn er drie boeken onderdeel van de series:

  1. De reisgenoten
  2. De twee Torens
  3. De Terugkeer van de Koning

Fantasy voor Volwassenen; Griekse Mythologie

Een ander populair fantasy boek is Mythos van Stephen Fry. Hij beschrijft de Griekse Mythen op een hedendaagse manier. Hoewel fantasy boeken vooral in de jeugd top 10 erg populair zijn, is dit een boek die het vooral bij volwassenen erg goed doet.

Dit zorgt voor een hele toegankelijke manier om meer te weten te komen over de Griekse mythologie. Je zult versteld staan hoeveel invloed deze verhalen vandaag de dag nog steeds hebben in onze levens.

Top 10 Fantasy Boeken van het Moment

Overige Populaire Top 10’s

Naast traditionele fantasy boeken zijn ook luisterboeken een leuke manier om een verhaal te ervaren. Dit is niet helemaal te vergelijken met zelf lezen, maar ook zeker niet met een film. Mocht je een keer een luisterboeken willen proberen, dan vindt je hier de top 10 luister boeken.

Veelgestelde Vragen

Waar wordt de Top 10 op gebaseerd?

Onze top 10 wordt samengesteld aan de hand van de meest verkochte boeken in het fantasy genre van dit moment. Onze lijst is altijd actueel.

Samenvatting
Jongeren Fantasy Boeken Top 10
Naam Artikel
Jongeren Fantasy Boeken Top 10
Omschrijving
De beste Fantasy Boeken van dit Moment
Schrijver
Gepubliceerd door
Boeken Top 10
Logo van de Uitgever