Geld Besparen door het Kopen en Verkopen van Boeken

Lezen is natuurlijk fantastisch en er zijn zoveel verschillende boeken die je wilt lezen, maar boeken zijn niet goedkoop. Natuurlijk kun je boeken lenen in een bibliotheek maar die zit niet altijd in de buurt, ze hebben niet alle boeken en hiervoor moet je natuurlijk ook een abonnement aanschaffen. Dit is misschien niet rendabel als je bijvoorbeeld af en toe een boek leest. Een andere manier om veel geld te besparen op het kopen van boeken is door tweedehands boeken te kopen en te verkopen. Hoe dit precies in zijn werk gaat zal ik je uitleggen.

Hoe werkt deze Methode?

Als je een bepaald boek wilt lezen dan begin je natuurlijk door deze tweedehands te kopen, dit is sowieso een stuk goedkoper dan het boek nieuw kopen. In tegenstelling tot in een bibliotheek kun je ook nieuwe boeken vaak al tweedehands kopen. Een boek hoef je in principe natuurlijk ook maar één keer te lezen en daarna hoef je hem niet te houden.

Wanneer je het boek dan uit hebt kun je hem vervolgens zelf weer doorverkopen. Op deze manier kun je weinig geld kwijt zijn aan het boek, quitte spelen of er zelfs een beetje geld mee verdienen. Natuurlijk kost het wel een beetje moeite om het boek weer door te verkopen, maar je kunt er veel geld mee besparen en als het je het erg goed speelt zelfs wat mee verdienen.

tweedehands boeken

Waar kun je Tweedehands Boeken kopen?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om tweedehands boeken aan te schaffen. Hierom hebben wij deze manieren op een rijtje gezet zodat jij een goede keus kunt maken in hoe je jouw boeken gaat aanschaffen.

In Speciale Tweedehands Winkeltjes

Een goede manier om offline tweedehands boeken aan te schaffen is door naar de kringloop te gaan. Hier vind je vaak enorm veel boeken voor ontzettend lage prijzen. Als je op zoek bent naar een specifiek boek dan is de vraag natuurlijk of ze dit boek wel hebben. Maar als je wat inspiratie op wilt doen dan is dit hier natuurlijk de ideale plek voor.Ook heb je specifieke tweedehands boeken winkels die je kunt bezoeken. Hier is het assortiment uiteraard nog groter.

tweedehands boeken

Online ook Gebruikte Boeken te Koop

Als je geen zin hebt om naar een fysieke winkel te gaan of je zoekt een specifiek boek dan kun je ook online tweedehands boeken aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld via marktplaats of bol.com op zoek naar het boek wat jij wilt lezen. Een boekenwinkel waar je zowel online als offline tweedehands boeken kunt kopen is bijvoorbeeld De Slegte. Niet alleen heeft deze winkel locaties in Amsterdam, Rotterdam en Leiden, ook online kun je tweedehands boeken bekijken in de webwinkel. Dus of je nou zin hebt om lekker te snuffelen in een boekenwinkel of liever thuis achter jouw computer zit, via De Slegte is allebei mogelijk. Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om erg goedkope tweedehands boeken op de kop te tikken.

Tweedehands E-books?

Een andere optie om goedkoper aan boeken te kopen en ook nog ruimte te besparen is door het kopen van e-books. Als je een e-reader of tablet hebt dan kan dit voor jou de ideale oplossing zijn. Een nadeel aan het aanschaffen van e-books is natuurlijk wel dat je deze niet kunt doorverkopen, aangezien het geen fysiek voorwerp is. Hierdoor ben je uiteindelijk meer kwijt dan waar je al jouw tweedehands boeken weer weet door te verkopen, wel scheelt het je veel tijd en moeite om e-books aan te schaffen.

Nieuwe logo van marktplaats wit

Hoe kun je tweedehands boeken verkopen?

Zoals er verschillende manieren zijn om tweedehands boeken te kopen zijn er dus ook verschillende manieren om tweedehands boeken te verkopen.Wanneer het aankomt op offline boeken verkopen kun je naar een tweedehands boekenwinkel en controleren of ze ook inkoop doen. Toch zou ik voor het verkopen van tweedehands boeken aanraden om dit online te doen, dit gaat echt een stuk sneller en je verdient er waarschijnlijk nog meer mee ook.

Verkopen via Marktplaats of Bol.com

Zo kun je de boeken bijvoorbeeld op marktplaats zetten en ze vanaf hier verkopen. Een snelle manier om jouw boeken te verkopen is via bol.com. Uiteraard gaat een klein deel van de opbrengst wel naar bol.com maar je hebt veel klanten via bol.com.Naast marktplaats en bol.com zijn uiteraard nog veel meer instanties en websites via waar jij online jouw boeken kunt verkopen. Het is een beetje zoeken naar een website waar jij fijn mee kunt werken.

Uiteraard kun je jouw boeken ook op verschillende websites aanbieden om de kans te vergroten dat hij wordt verkocht. Hierbij moet je er natuurlijk wel opletten dat ze niet tegelijkertijd verkopen. Het is dus verstandig om dit enkel te doen bij boeken die je al een tijdje op een website hebt staan en die gewoon niet snel verkopen.

Tweedehands Studieboeken

Als je veel van lezen houdt dan kunnen normale boeken je veel geld gaan kosten, maar voor alle studenten geldt dat ze sowieso veel geld kwijt zijn aan studieboeken. Studieboeken kunnen wel honderden euro’s kosten. Dat is, vooral wanneer je een student bent, veel geld.

Gelukkig kun je voor studieboeken dezelfde methode toepassen als dat we doen met normale boeken. Je koopt de studieboeken tweedehands en verkoopt ze gewoon weer na het tentamen. Dit kun je gemakkelijk online doen net zoals met de normale boeken.

tweedehands boeken

Het extra voordeel wat je hebt bij studieboeken dat ze altijd goed te verkopen zijn. Er is namelijk altijd een nieuwe lichting van jouw studie en waarschijnlijk moeten die dezelfde boeken weer gebruiken. Hier komt bovendien nog bij dat er meerdere manieren zijn om jouw tweedehands studieboeken snel te verkopen.

Waarschijnlijk heeft jouw opleiding een eigen facebook groep, en heeft het jaar onder jou dus ook een eigen facebook groep. Hier kun je makkelijk in plaatsen dat je nog tweedehands studieboeken bij jouw thuis hebt liggen en dat je die graag wilt doorverkopen. Hier heb je waarschijnlijk binnen een mum van tijd reacties op. Ook kun je die boeken dan gewoon aan de kopers geven op de universiteit wat je weer verzendkosten scheelt. Hierdoor kosten de studieboeken je uiteindelijk erg weinig of helemaal niks.

Natuurlijk kun je jouw studieboeken ook op de overige manieren, via tweedehandsboekenwinkels of marktplaats verkopen. Over het algemeen verkopen tweedehands studieboeken altijd heel goed en zal je hier dus zeker geen problemen mee hebben.

Als jij deze methode gebruikt om jouw boeken te verkrijgen en weer te verkopen dan bespaar je sowieso erg veel geld. Ook al zou je alleen de boeken tweedehands kopen en niet verkopen bespaar je al ontzettend veel geld. Maak dus zeker gebruik van deze opties, vaak zie je het niet eens aan boeken dat ze tweedehands zijn. Of je dol bent op lezen en krap bij kas zit of gewoon liever wat minder geld uitgeeft. Met het kopen en doorverkopen van tweedehands boeken is het geen probleem. Zonder veel geld uit te geven kun je zoveel boeken lezen als je wilt en wanneer je student bent dan kun je ook groot besparen op alle verplichte studieboeken die je moet kopen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email