Prachtige foto's in plaats van goedkope schilderijen

Goedkope Schilderijen in Kunstboeken

Soms hebben wij weleens het idee alsof kunst alleen bestemd is voor de allerrijksten onder ons. We hebben het dan met name over beeldende kunst zoals schilderijen. Een uniek receptenboek of een gedicht, zelfs een lied kan natuurlijk gezien worden als kunst. Deze zijn echter vaak niet uniek. Een schilderij waarvan jij de enige bent die er een heeft. Zo een waarvan je weleens de foto’s hebt bekeken in van die mooie kunstboeken. Goedkope schilderijen staan hier toch zelden in. Of toch wel? Je kunt natuurlijk ook genieten van een prachtig fotoboek, hoewel deze dan niet uniek voor jou is gemaakt. Zo’n boek doet het in ieder geval altijd goed wanneer je gasten te eten hebt en jij nog even in de keuken bezig bent.

Prachtige foto's in plaats van goedkope schilderijen

Waarom zijn Schilderijen zo Kostbaar?

De prijs van schilderijen kan natuurlijk ontzettend verschillen. Dit kan onder andere komen door het gebruik van verschillende materialen. Sommige materialen zijn nou eenmaal kostbaarder dan anderen. Zo is olieverf bijvoorbeeld duurder dan waterverf. Een waterverf schilderij hoeft echter niet per se een goedkoop schilderij te zijn. En tegelijkertijd tref je ook voldoende waterverf of aquarel schilderijen aan in dure kunstboeken. De prijs van een kunstwerk kan natuurlijk ook worden bepaald door de arbeid in het stuk. Soms is een kunstenaar wel een jaar bezig om een kunstproject af te ronden. Dit kost dan al snel 40.000 euro aan arbeidsuren alleen. Dan moet er nog een atelier gehuurd worden en materialen worden bekostigd.

Het Meest Prijs Bepalende element voor Kunst

De prijs wordt met name bepaald door de vaardigheden van de kunstenaar. Hier moeten we wel bij zeggen dat wanneer de kunstenaar eenmaal naam heeft gemaakt, deze als het ware zijn of haar eigen merknaam creëert. Alles dat deze kunstenaar dan aanraakt lijkt in goud te veranderen. Er is dan niet altijd sprake meer van uitzonderlijke creativiteit of vaardigheid maar ordinaire marketing en economie. Het is het spel tussen de vraag en het aanbod dat de prijs omhoog drijft.

Hoe kunnen Kunstboeken je helpen in je Zoektocht naar Goedkope Schilderijen?

Wanneer je eigenaar wilt worden van een uniek schilderij dat volledig bij je smaak past zal je met een aantal dingen rekening moeten houden. Allereerst zal je moeten begrijpen dat je zelfs voor de allergoedkoopste schilderijen op zijn minst materiaalkosten en arbeidskosten zal betalen. De kunstenaar moet er tenslotte van kunnen eten. Dit betekent dat de afmeting van een schilderij belangrijk zijn voor de prijs. Hoe groter het schilderij hoe duurder. Als tweede zal je je neer moeten leggen bij het feit dat je geen Picasso of van Gogh in huis hebt hangen, maar een schilderij dat van een wat onbekendere kunstenaar is en mede daarom ook wat voordeliger.

Neerlands beste kunstboeken

Kunstboeken helpen je Smaak te Ontdekken en te Ontwikkelen

Dit betekent uiteraard niet dat je niet een prachtig schilderij kunt kopen. Hiervoor is het derde punt van belang en hier komen de kunstboeken bovenal om de hoek kijken. Je zal moeten bepalen wat jouw smaak is en naar wat voor soort schilderij jij op zoek gaat. Bekijk tal van schilderijen en leer over de verschillende schilder stijlen. Op deze manier hebben wij in het verleden schilderijen geïmporteerd uit Vietnam en Indonesië.  Ook in sommige Afrikaanse landen en de Filipijnen wordt veel kunst geproduceerd. Dit moet echter wel jouw smaak zijn en deze ontdek je en ontwikkel je verder aan de hand van een goed kunstboek.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email