Literatuurboeken top 10

Op zoek naar een sterk literatuurboek om te lezen? Welkom bij de Boeken top 10 die jou de top tien weergeeft van beste boeken op dit gebied. Literatuurboeken zijn erg populair, maar deze boeken worden door honderden als niet duizenden mensen gelezen waardoor deze in de top 10 staan in Nederland. Hierdoor ben je verzekerd dat je een goed boek hebt.

Klik hier voor de top 10 literatuurboeken

Actuele literatuurboeken top tien

De top tien is gebaseerd op de meest populaire boeken in deze categorie in Nederland. Maandelijks wordt deze lijst aangepast welke is gebaseerd op de verkoop van diverse grote boekenketens in Nederland. Als je een goed boek zoekt, dan zit je hier dus goed.

Literatuur Boeken worden ook wel romans genoemd. Romans kunnen eigenlijk over van alles en nog wat gaan. Het zijn wel altijd verhalen. Deze verhalen kunnen waargebeurd zijn of fictief. Een thriller kan ook en roman zijn, maar een kookboek of een bibliografie niet.

Bekende Nederlandse Schrijvers van Romans zijn bijvoorbeeld Ronald Giphart, Harry Mulisch en Heleen van Royen. Tijdloze Britse Roman schrijvers zijn onder andere George Orwell, Jane Austen en Carlos Ruiz Zafon.

Literatuurboeken worden gezien als de meest kunstzinnige boeken. Dit is het genre waar we soms nog tientallen jaren later boeken van lezen. Sommige Romans of Literatuurboeken geschreven in de 19e eeuw zijn vandaag de dag nog steeds populair. Ook boeken binnen het Fantasy Genre vallen onder literatuur. Denk hierbij aan boeken als Harry Potter van J.K. Rowling of Lord of the Rings.