Lucinda Riley Boeken en de juiste volgorde

De juiste volgorde van de boeken van Lucinda Riley

Lucinda Riley is een beroemde Ierse auteur van historische fictie en tevens voormalig actrice. Ze is met name bekend om haar boekenseries “de zeven zussen” . In dit artikel staan we stil bij de verschillende Lucinda Riley boeken en waarom deze zo populair zijn. Daarnaast helpen we ook met het uiteenzetten van de juiste volgorde van de boeken uit de zeven zussen reeks.

Top 10 populairste boeken van Lucinda Riley

Lucinda Riley’s Zeven Zussen Razend Populair

De boeken uit de zeven zussen series zijn Lucinda’s populairste boeken. Ben je al bekend met de series en weet je al in welke volgorde deze gelezen dienen te worden? Druk dan op de button om direct naar de boeken uit deze reeks te gaan.

Wie is Lucinda Riley en hoe heeft haar ziekte haar carrière beïnvloed?

Lucinda werd geboren in 1966 in Ierland en bracht haar eerste 6 jaar door in een klein dorpje genaamd Drumbeg. Ze begon haar school in Engeland en op 14-jarige leeftijd besloot ze om naar een ballet- en toneelschool in Londen te gaan.

Het theater zat haar in het bloed omdat haar moeder ooit een actrice was geweest, haar oom toneelverlichtingsexpert in Covent Garden en haar grootmoeder een operazangeres.

Als tiener had Lucinda al een rol bij de BBC

Op 16-jarige leeftijd kreeg Lucinda een hoofdrol in de BBC-televisieserie ” The Story of the Treasure Seekers ”. Ze trad de komende 7 jaar op als professional in het theater en op tv. Ze speelde verschillende rollen, zoals Bomber’s dochter en “Tracy Busbridge” in de Britse komediedrama “Auf Wiedersehen, Pet”.

Ze had altijd al een grote liefde voor boeken en al snel ontwikkelde ze ook een liefde voor het schrijven van boeken. Al snel begon Luncinda Riley boeken te schrijven.

lucinda riley boeken
Lucinda Riley als Tiener,
bron: lucinda.riley.co.uk

Lucinda’s huwelijk en de ziekte van monnucleose

Ze trouwde met een acteur en op 23-jarige leeftijd werd Lucinda Riley ziek met mononucleose (ook bekend als klierkoorts). Hierdoor werd Lucinda bedlegerig en moest ze opeens haar carrière onderbreken.

De ziekte van Lucinda Riley zorgde ervoor dat ze zich op andere hobby’s moest concentreren. Zo zou ze tijdens haar ziekte haar allereerste boek, “Lovers and Players”, schrijven en uitgeven in 1992. Dit eerste boek en haar passie voor schrijven zorgde ervoor dat ze een contract tekende bij een uitgever voor 3 boeken.

Lucinda Riley Boek Girl on the Cliff
Girl on the Cliff
Lavendeltuin is een Lucinda Riley's boeken die onderdeel is van de zeven zussen series
De Lavendeltuin
Lucinda Riley midnight rose man with a hat an pink dress lady cover
Midnight Rose

Het verloop van Riley’s Carriere en haar tweede huwelijk

Na haar ziekte schreef Lucinda Riley 8 boeken vooraleer ze een korte pauze besloot te nemen. Daarna verhuisde ze naar Ierland, vervolgens terug naar Engeland en trouwde ze met haar huidige man, Stephen.

Lucinda kon moeilijk achter de computer zitten vanwege aanhoudende problemen veroorzaakt door haar ziekte. Ze besloot dan ook een dictafoon te kopen en zichzelf te trainen om de boeken te in de dictafoon te dicteren.

Ondertussen schreef ze ‘The Girl on the Cliff’, ‘The Lavender Garden’ en ‘The Midnight Rose’, die stuk voor stuk internationale bestsellers werden. In 2012 kwam ze op het idee om een ​​serie met meerdere boeken te schrijven – The Seven Sisters.

Alle boeken door Lucinda Riley

1. Terug naar Wharton Park

Uitgegeven in november 2011.

Een wereld verscheurd door oorlog, twee families voor altijd verbonden door geheimen…

De hardcover uitgave is inmiddels een rariteit. Wanneer je het eiland van Victoria Hislops hebt gelezen en deze kon waarderen, denken we dat je dit boek ook geweldig zult vinden.

lucinda riley boeken
lucinda riley boeken

2. Het meisje op de rots  

Uitgegeven in juli 2012

Twee families voor altijd verbonden door het lot. Na 10 jaar in new York te hebben gewoond besluit Grania Ryan terug te keren naar haar geboortedorp aan de Ierse kust.

Hier ontmoet ze een jong meisje genaamd Aurora dat haar leven voorgoed zal veranderen.

3. The Angeltree

Uitgegeven op: 19 november 2015

The Angel Tree van Lucinda Riley is een meeslepend mysterie van familiegeheimen en vergeten verleden. Spijtig genoeg niet verkrijgbaar in het Nederlands.

Wanneer Angel Tree je bevalt, achten we de kans groot dat je ook de boeken van Karin Slaughter erg spannend zult vinden.

lucinda riley boeken
lucinda riley boeken

4. The Love Letter 

Uitgegeven op 26 Juli 2018

The Love Letter is een spannende roman vol geheimen, leugens en onvergetelijke wendingen.

Helaas is dit boek nog niet verkrijgbaar in het Nederland. Mocht je voor een Engelstalig boek van Riley kiezen, zouden wij eerst voor Angel tree gaan.

5. De Lavendeltuin

Uitgegeven in: Juli 2019

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur.

Mocht je zelf een keer prachtige lavendeltuinen willen bezoeken, raden we de Provence aan. De provincie die wij vooral kennen van de kruiden staat in Frankrijk bekend als de provincie van de lavendel.

lucinda riley boeken
lucinda riley boeken

6. De Nachtroos  

Uitgegeven in: Juli 2019

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland.

7. Het Italiaanse Meisje  

Uitgegeven in: Juli 2019

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet.

Ze ontmoet op deze jonge leeftijd een Italiaanse opera student genaamd Roberto en is direct smoorverliefd.

lucinda riley boeken
lucinda riley boeken

8. De Olijfboom

Uitgegeven in: April 2019

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.

9. De Vlinderkamer

Uitgegeven in: April 2020

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin.

lucinda riley boeken
lucinda riley boeken

10. De Zilverboom

Uitgegeven in: oktober 2020

Hoofdpersoon Greta keert terug naar het mooie geweldige landhuis waar ze al 30 jaar niet meer is geweest. Ze kan zich door een ongeluk weinig tot niets herinneren van haar verleden. In de grote tuin van het huis vind ze een graf. Ze is ervan overtuigd dat hier naast een persoon ook herinneringen begraven liggen. Hier begint haar zoektocht naar haar verleden.

De Zeven Zussen Boeken Reeks van Lucinda Riley in de juiste Volgorde

Een verhaal over de mensheid – de boeken in de Zeven Zusters Serie draaien om familie, liefde, vreugde, pijn, verlies en angst. En bovenal hoop.

Het verhaal gaat over 5 zussen die samen woonden in Atlantis – hun ouderlijk huis. Dit is een privékasteel gelegen aan de oevers van het Meer van Genève.

lucinda riley boeken

Hun geliefde vader, Pa Salt, is overleden. Maia en haar andere zussen werden door Pa Salt geadopteerd als baby. Wanneer de zusters ontdekken dat hun vader reeds op zee begraven is, gaan ze op zoek naar stukje van het verleden en proberen ze meer te weten komen over hun verleden.

Elk van hen kreeg een aanwijzing over hun erfenis, deze erfenis brengt de zussen naar elke uithoek van de wereld waar zij meer te weten komen over hun vader en natuurlijk ook hun eigen geschiedenis. Zo is De Zeven Zussen een episch verhaal van liefde en verlies in een unieke en betoverende serie van 7 boeken.

Correcte volgorde van De Zeven Zussen serie

Boek 1 van de zeven zussen reeks
1. Zeven Zussen
Deel 2 van de zeven zussen paperback storm
2. Storm
deel 3 van de zeven zussen schaduw
3. Schaduw
Deel 4 van de Zeven zussen reeks van Lucinda Riley Boekomslag
4. Parel
Deel 5 van de zeven zussen serie Maan
5. Maan
deel 6 van de zeven zussen reeks zon
Book Name

Gerelateerde Berichten aan Lucinda Riley Boeken

Veelgestelde Vragen over Lucinda Riley Boeken

Hoe heet de ziekte van Lucinda Riley?

De ziekte van Lucinda heet mononucleose en wordt ook wel klierkoorts genoemd

Uit hoeveel boeken bestaat de Zeven Zussen reeks

Deze bestaat in totaal uit 7 boeken. Het laatste deel moet echter nog worden uitgebracht.

Wat deed Lucinda Riley voor zij Schrijfster werd.

Op jonge leeftijd hield zij zich bezig met theater en als tiener had zij ook enkele rollen in Britse TV shows. Ze was dus actrice.

Hoeveel Lucinda Riley Boeken zijn er momenteel

Lucinda heeft in totaal zes boeken geschreven voor de Zeven Zussen reeks en nog eens negen losse boeken. In totaal heeft zij op dit moment dus vijftien boeken geschreven.

Andere populaire schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email