De Tien Beste Luisterboeken van dit Moment

Luisterboeken Top 10

Liever een luisterboek dan een gewoon leesboek? Dan ben je bij de luisterboeken top 10 aan het juiste adres. Op deze pagina vindt je gloed nieuwe luisterboeken. Soms kan het zeer uitgebreide boekenaanbod wat overweldigend zijn. Hoe maak je nu een goede keuze voor je volgende of misschien wel eerste luisterboek? Je wilt tenslotte niet dat het een teleurstelling wordt.Klik op de button hieronder voor de meest recente en meest verkochte luisterboeken van dit moment.

Keuze maken met behulp van onze Top 10 Luisterboeken

Door een boek te kiezen uit de luisterboeken top 10 maak je de kans zo groot mogelijk dat dit boek ook jou gaat bevallen. Het boek is inmiddels al door veel luisteraars voor jou als uitstekend beoordeeld. Klik op de knop hiernaast om naar de 10 beste luisterboeken van dit moment te gaan.

Voordelen van Luisterboeken ten opzichte van traditionele boeken

  • Mensen die meer auditief ingesteld zijn dan visueel zullen waarschijnlijk meer plezier beleven aan een luisterboek
  • Tijdens het luisteren van een boek kan je tegelijkertijd andere activiteiten ondernemen
  • Een luisterboek biedt ook een uitkomst laag geletterden en analfabetisme
  • Het luisteren van een luisterboek is minder stimulerend voor de hersenen dan een gewoon boek lezen. Wanneer je een luisterboek kiest in bed in plaats van een leesboek, zal je merken dat je sneller in slaap valt.
  • Geniet van de vaardigheden en stemmen van wereld’s beste vertellers en auteurs

Zo kan je zien dat een luisterboek vele voordelen met zich mee kan brengen. Of een luisterboek ook echt voor jou is, kan je zelf ontdekken door een keuze te maken uit onze luisterboeken top 10.

5 van onze favoriete Luisterboeken voor jou geselecteerd

Sapiens van Harrari boek cover beige
2. Sapiens , Yuval Noah Harrari
Book Cover van 1984 george orwell
3. 1984 , by George Orwell
Dark Blue cover of the Great Gatsby
4. The Great Gatsby, Scott F. Fitzgerald
green and red shantaram book cover
5. Shantaram, Gregory David Roberts

pride and prejudice boek van jane austen
6. Pride & Prejudice, Jane Austen

Gratis Luisterboeken via Apps

Voor niets gaat de zon op zegt men weleens. Dit geldt ook voor luisterboeken. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om boeken illegaal te downloaden via zogeheten torrent websites. Wij raden dit echter niet aan vanwege het risico dat je loopt op zowel boetes als virussen op je computer of telefoon.

Een andere oplossing is het installeren van apps via de Apple appstore of via Google Play. De applicaties zelf zijn vaak gratis, maar wanneer je onbeperkt luisterboeken wilt beluisteren, zal je een abonnement aan moeten schaffen.

App voor muziek en podcasts

Top 10 Luisterboeken via Spotify

Een van de plekken waar je een abonnement af kan sluiten is Spotify. Het grote voordeel van Spotify is dat er naast luisterboeken vooral heel veel muziek beschikbaar is. De app geeft ook handige info over toekomstige concerten in de buurt van de artiesten die je volgt en tips over vergelijkbare artiesten.

Daarnaast zijn er ook tal van podcasts aanwezig waarin mensen verhalen vertellen of spreken over interessante onderwerpen. Spotify is meer gericht op deze podcasts en op muziek. Het aanbod luisterboeken is er daardoor zeer beperkt. niet onze eerste keuze. Over het algemeen krijg je heel veel voor de prijs die je maandelijks betaald.

De Beste App voor Luisterboeken; Storytel

De meest populaire luisterboeken voor volwassenen en kinderen kan je het beste beluisteren via Storytel. Dit is een soort Spotify, maar dan niet voor muziek maar voor luisterboeken. Deze app heeft veruit het grootste aanbod van luisterboeken en dit aanbod wordt dagelijks groter. Ideaal!

Naast het online beluisteren van boeken, heb je ook de mogelijkheid om ze te downloaden. Je kunt je favoriete “audiobooks”  dan ook luisteren wanneer je geen toegang hebt tot het internet. Zo kan je een boekenplank maken met je eigen luisterboeken top 10.

Een luisterboek abonnement van Storytel kan je 14 dagen gratis uitproberen. Na deze proefperiode betaal je 11,99 per maand. Je kan je aanmelden via de website van Storytel. Naast honderden luisterboeken, heb je ook de beschikking over tal van ebooks.

Naast het basis luister abonnement is er ook nog een family abonnement beschikbaar van 14,99. Je kan in dit geval met meerdere personen tegelijkertijd een ander boek beluisteren.

Wanneer je onderweg wilt genieten van een goed boek via de beste headphones van dit moment, bekijk dan deze top lijst.

Geen luisterboeken top 10 voor deze mevrouw aan het water, maar een klassiek boek

Waarom Luisterboeken Top 10 voor Volwassenen?

Luisterboeken hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Het lijkt samen te gaan met de populariteit van het hardlopen in Nederland. Hoe meer mensen aan hardlopen doen, hoe meer luisterboeken worden verkocht.

Het lijkt er dus op dat menig hardloper een luisterboek in zijn of haar oor heeft tijdens het lopen. Waarom zou jij een luisterboek moeten kiezen uit de top 10? Wanneer je een boek uit de top 10 kiest, weet je dat andere mensen ervan hebben genoten. Dit maakt de kans groot dat jij dit ook zal doen.

Klik Hier voor de Luisterboeken top 10

Luisterboeken zijn ook uitermate geschikt voor kinderen. Wil je liever een leesboek aanschaffen voor kinderen, kijk dan hier voor de kinderboeken top 10. Voor de beste luisterboeken voor kinderen van dit moment bekijk je dit overzicht.

Veelgestelde Vragen over onze Luisterboeken Top 10

Waar kan je luisterboeken los kopen?

Wij kopen onze losse luisterboeken meestal bij Bol.com. Dit doen we echter alleen wanneer we het boek heel graag willen hebben en deze nog niet in onze Storytel afspeellijst staat.

Waar speel je luisterboeken op?

Je kan luisterboeken op je smartphone afspelen, maar ook op je laptop, pc of ipad.

Welke app is het beste voor luisterboeken?

De beste app voor luisterboeken is zonder enige twijfel Storytel.

Wie spreekt luisterboeken in?

Soms worden luisterboeken ingesproken door professionals wiens werk het is om voor te lezen. Veelal worden de boeken ook door de schrijvers zelf voorgelezen of door een ander bekend persoon.