Paul van Loon: Nederlandse kinderboekenschrijver

Nederlandse Kinderboekenschrijver Paul van Loon

Paul van Loon! Deze Nederlandse kinderboekenschrijver heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen. Hij schrijft voornamelijk boeken voor kinderen van ongeveer 7 tot 99 jaar. Desondanks lezen ook genoeg volwassen de spannende verhalen van deze schrijver.

Bekendste Boeken Paul van Loon

Als kinderboekenschrijver is Paul van Loon met name bekend door zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en niet te vergeten natuurlijk, De Griezelbus. In dit artikel vind je meer informatie over deze bekende auteur en de boeken die hij tot op heden heeft geschreven.

Informatie over Paul van Loon

Paul van Loon is geboren op 17 april 1955 in Geleen. Op het moment dat Paul zes jaar oud is verkast de familie naar Waalwijk in Noord-Brabant. Hij heeft de opleiding voor illustratoren aan de Kunstacademie gevolgd.

Na een viertal jaren besluit Paul hiermee te stoppen en koopt hij een mooie akoestische gitaar, waarmee hij samen met zijn band aardig wat optredens heeft gedaan in het verleden. Paul wilde destijds eigenlijk illustrator worden van beroep. Hij ging echter al vrij snel verhalen verzinnen, die hij vervolgens aan zijn illustraties kon koppelen. De eerste verhalen van Paul werden destijds zelfs geplaatst in het Brabants Dagblad.

paul van loon boeken

In het jaar 1983 kwam zijn eerste kinderboek op de markt genaamd Boven op tante Agaat. Hiermee is Paul van Loon zonder dat hij het zelf door heeft gehad schrijver geworden. De echte doorbraak van Paul kwam echter pas in het jaar 1991 met de bekende titel De griezelbus. Onderaan deze pagina vind je meer uitleg over deze spraakmakende boekenreeks.

Sinds 1993 schrijft Paul van Loon bijna elk kalenderjaar weer een nieuw boek. Deze vallen behoorlijk vaak in de smaak bij de Nederlandse Kinderjury. In 2011 werd de titel Dolfje Weerwolfje door de Nederlandse kinderen gekozen tot dé Kinderboekenheld.

Paul van Loon houdt ervan om ’s avonds en ’s nachts te schrijven. De nachtelijke uren zorgen vaak namelijk voor de perfecte sfeer om zijn vele griezelboeken te bedenken. Ook luistert de schrijver dan graag naar muziek van de Rolling Stones. Hier vind je overigens boeken die vooral door mannen gelezen worden, boeken over de Rolling Stones zijn in deze categorie erg populair.

De Zonnebril van Paul van Loon

Naast de boeken is ook de zonnebril van Paul van Loon is een bekend fenomeen.

Diverse verhalen vertellen dat Paul bijvoorbeeld rode ogen zou hebben. Volgens andere fans zou hij ook een vampier kunnen zijn, dus pas goed op voor Paul!

Nadat Paul werd geboren huilde hij dag en nacht. Paul zijn moeder zette hem toen voor het raam, zodat de zon lekker in zijn wiegje kon schijnen, waarop Paul nog harder begon te huilen. Tot het moment dat zijn moeder op het idee kwam om kleine Paul een zonnebrilletje op te zetten. Vanaf dat moment heeft Paul geen traan meer gelaten.

paul van loon boeken
Paul van Loon
bron: Algemeen Dagblad

Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje Series

paul van loon boeken

Pas is ruim dertig jaar geleden begonnen met het schrijven van verhalen. Inmiddels heeft de kinderboekenschrijver meer dan 100 boektitels op zijn naam uitgebracht. Dankzij de herkenbare verschijning van Paul, hij draagt namelijk altijd zwarte kleding en een zonnebril, is hij gegarandeerd één van de meest opvallende Nederlandse schrijvers van kinderboeken.

De boeken van Paul van Loon zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en worden ook door volwassenen met veel plezier gelezen. Kinderen van over de hele wereld kennen de populaire boekenreeksen Dolfje Weerwolfje en De griezelbus. Voor Paul is het vooral belangrijk dat kinderen lekker kunnen griezelen tijdens het lezen van zijn boeken. Uiteraard wel met een flinke dosis humor!

Inmiddels zijn er ook diverse boektitels als film of musical uitgebracht. Over Dolfje Weerwolfje zijn bijvoorbeeld diverse musicals gemaakt en Foeksia de miniheks, Meester Kikker en De griezelbus zijn reeds verfilmd. Ook zijn een paar titels van Paul als luisterboeken verschenen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel titels vertaald in allerlei talen. Zo kun je Paul van Loon zijn boeken lezen in onder andere het Engels, Duits, Spaans en Italiaans

Gerelateerde Berichten aan Paul van Loon Boeken

Veelgestelde Vragen over Paul van Loon

Waarom draagt Paul van Loon altijd een Zonnebril?

Het verhaal gaat dat Paul slecht zonlicht kan verdragen en dat hij als sinds kinds af aan een zonnebril draagt.

Waar en wanneer is Paul van Loon geboren?

Paul van Loon is geboren op 17 april 1955 in Geleen

Andere populaire schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email