Nederlandse Schrijfster & Columniste

Saskia Noort is geboren op 13 april 1967 in Bergen, Noord-Holland. Als Nederlandse schrijfster en columniste heeft ze zich inmiddels ruimschoots bewezen. Met diverse zenuwslopende thrillers op haar naam, heeft Saskia een bibliografie opgebouwd, waar andere auteurs slechts van kunnen dromen.

In dit artikel vind je meer informatie over deze reeks spannende romans. Daarnaast krijg je hieronder meer te weten over het verhaal achter deze Nederlandse schrijfster.

Nieuwste Boek Bonuskind Razend Populair

Eind 2020 bracht Noort het boek Bonuskind uit. Dit werd direct een grote hit. De boeken vlogen werkelijk over de toonbank.

Wie is Saskia Noort?

Saskia Noort heeft journalistiek en theaterwetenschappen gestudeerd. Vervolgens heeft zij columns geschreven voor diverse populaire magazines en tijdschriften. Denk bijvoorbeeld aan bladen zoals Viva, VT Wonen en Marie Claire. Tegenwoordig schrijft Saskia een eigen column in het Nederlandse tijdschrift LINDA.

Woonachtig in Amsterdam en Spanje

De auteur woont in Amsterdam en heeft daarnaast ook een vakantiehuisje op het Spaanse eiland Ibiza. In haar tweede huis is de schrijfster regelmatig te vinden omdat ze hier in alle rust haar boeken kan schrijven.

Saskia Noort in Zwarte Kleding voor het AD
Saskia Noort – bron AD

Alle Boeken van Saskia Noort op een Rijtje

In 2003 werd haar eerst thriller uitgebracht genaamd Terug naar de kust. Inmiddels zijn er al meer dan 3 miljoen boeken van Saskia over de spreekwoordelijke toonbank gegaan. Hierbij werd haar werk in meer dan vijftien talen gepubliceerd en werden er zelfs een aantal boeken bewerkt voor televisie, film en theater.

De thrillers zijn meerdere keren genomineerd en bekroond met diverse prijzen. Ook zijn de meeste boeken van Saskia Noort in allerlei talen vertaald. Haar werk verscheen onder anderen in; Albanië, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden.

Best verkopende Thriller Auteur van Nederland in 2010

Saskia werd bekroond tot best verkopende thrillerauteur in de jaren 2010, 2011 en 2012. Van alle thrillers die ze heeft geschreven, werden Terug naar de kust en De eetclub genomineerd voor de Gouden Strop. Ook de Franse vertaling van laatstgenoemde werk ontving de Prix SNCF.

Deze prijs werd toegekend door haar Franse lezers en is vergelijkbaar met de Nederlandse NS publieksprijs. Inmiddels schrijft Saskia ook veel boeken die zeker niet in de thriller categorie vallen. Zelf stelt ze dat ze ook graag af wilt van het imago als thriller schrijfster. Om een duidelijk beeld te schetsen over de bibliografie van Saskia Noort, staan hieronder de bekende romans even kort op een rijtje:

 • Terug naar de kust (2003)
 • De eetclub (2004)
 • Nieuwe buren (2006)
 • De verbouwing (2009)
 • Afgunst & een goed huwelijk (2010)
 • Jan & Saskia over seks en liefde (2011)
 • Koorts (2011)
 • Debet (2013)
 • Huidpijn (2016)
 • Stromboli (2018)
 • Bonuskind (2020)

Ook een van haar meest recente boek met de titel Huidpijn werd ontzettend populair onder het grote publiek. Hiervan werden er in 2016 maar liefst 200.000 exemplaren verkocht. Bovendien werden de thrillers Terug naar de kust, De eetclub en De verbouwing onwijs succesvol verfilmd. Soortgelijks gebeurde met de eerste twee boeken van Saskia Noort. Hiervan werden namelijk geen films, maar theatervoorstellingen gemaakt

Terug naar de Kust
De Eetclub
Blauw Boek Cover NIeuwe Buren Saskia Noort
Nieuwe Buren

Uitgelicht; Huidpijn 2016

De thriller genaamd Huidpijn is één van de meest gevoelige boeken van Saskia Noort tot nu toe. Het meeslepende verhaal achter deze roman bevestigd net zoals diverse andere boeken van Noort dat ze een scherp oog heeft voor de tijdgeest die we tegenwoordig kennen.

Het verhaal gaat over een vrouw genaamd Anne. Zij is de meest succesvolle televisiepresentatrice en journaliste van Nederland. Op hetzelfde moment dat ze haar kinderwens in vervulling wilt laten gaan, dreigt ze de liefde van haar leven te verliezen. Deze is al enige tijd smoorverliefd op een andere vrouw, de stagiaire van Anne.

Het verdriet van Anne bereikt natuurlijk binnen no-time de pers. De populaire presentatrice moet hierdoor nog alles op alles zetten om niet ook nog door de rest van haar vrienden en familie in de steek gelaten te worden.

De thriller Huidpijn is ongetwijfeld het meest rauwe, meenemende en aangrijpende boeken van Saskia Noort. Een titel die je niet zomaar weglegt met pakkende impressies van het leven als BN’er, het hebben van een kinderwens en het leven van een alcohol- en drugsverslaafde.

Uitgelicht; Stromboli 2018

In 2018 verscheen het boek Stromboli waarin Sara Zomer en Karel van Bohemen wekelijks verslag doen van hun gezinsleven. Echter blijkt de familie achter de schermen te kampen met diverse problemen waaronder geweld, afgunst en wrok.

Het is vooral Karel die zich hierin niet laat kennen. Na de zoveelste nachtelijke uitbarsting van haar echtgenoot, besluit Sarah een punt te zetten achter haar huwelijk. Hierdoor komt Sarah al vrij snel alleen te staan en wil niemand nog iets met haar te maken hebben.

Daarom besluit Sarah om haar leven weer op orde te krijgen. Ze boekt een retraite op het idyllische Italiaanse eiland Stromboli. Ze krijgt les van een beroemde goeroe, die samen met Saskia en haar lotgenoten diverse rollenspellen en oefeningen zal doorlopen die steeds een stap verder gaan.

Nieuw Boek Saskia Noort Bonuskind 2020

Het meest recente werk van Saskia Noort verscheen op 3 juli 2020 en kreeg de titel Bonuskind. Het verhaal vertelt over een vijftienjarig meisje genaamd Lies. Zij wordt op een ochtend wakker en heeft het gevoel dat er iets met haar moeder Jet is gebeurd. Zij heeft vannacht niet in haar bed geslapen en haar mobiele telefoon ligt wel nog gewoon thuis.

Ook tijdens de vierentwintig uur die hierop volgen krijgt Lies geen enkel teken van leven van haar moeder. Lies haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura vinden de situatie zorgelijk en schakelen daarom de politie in.

Haar ex-man denkt namelijk dat de verdwijning van Jet ongetwijfeld iets te maken heeft met haar mentale toestand. Hij denkt dat Jet de scheiding nooit te boven is gekomen en dat ze daarom simpelweg besloten heeft om te verdwijnen.

Lies heeft echter een totaal andere mening hierover, omdat ze gewoonweg niet kan begrijpen dat haar moeder ooit zoiets zou kunnen doen. De vijftienjarige meid besluit daarom zelf op onderzoek uit te gaan. Of dit uiteindelijk een goed plan is van Lies? Dat is de vraag…

Gerelateerde Berichten aan Saskia Noort Boeken

Veelgestelde Vragen over Saskia Noort

Waar is Saskia Noort geboren?

Saskia is geboren in Bergen, Noord-Holland op 13 april 1967

Met welke auteur is Saskia Noort te vergelijken?

Het grootste deel van haar werk lijkt wat ons betreft op de thrillers van Karen Slaughter. Met haar laaste boek slaat ze echter een andere weg in.

Wat was Saskia Noorts eerste boek?

Dit boek heet terug naar de kust en is licht erotisch getint.

Misschien is dit iets voor jou!

Kunnen we je een gratis download aanbieden van Jane Austens Pride & Prejudice en Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes?