Beste Boeken

Spaanse Boeken Top 10

De Tien Beste Spaanstalige van dit Moment

Spaanse Boeken Top 10

Op de eerste plaats is het belangrijk om onderscheid te maken tussen Spaanse Boeken en Spaanstalige boeken. Spaanse boeken zijn boeken geschreven door een auteur van Spaanse afkomst. Vaak worden deze in het Spaans geschreven, maar vertaald naar het Engels, Nederlands of Frans. Je kan dus een Spaans Boek in het Nederlands lezen. Een boek van Carlos Ruiz Zafon is hier een voorbeeld van. Wanneer je het boek daadwerkelijk in het Spaans leest, is het een Spaanstalig boek.

De Actuele Spaanse Boeken Top 10

Natuurlijk heeft iedere auteur zijn of haar eigen manier van schrijven. Het kan zijn dat je boeken van een bepaalde manier heel goed vindt. De onderwerpen van de verhalen en de manier van schrijven spelen hierin meestal de belangrijkste rol. De cultuur en afkomst van de schrijver of schrijfster kunnen een belangrijke rol spelen voor de schrijfwijze.

Het is dus niet gek dat je meerdere auteurs uit een bepaald gebied of land leuk vindt. Wanneer je Carlos Ruiz Zafon fijn vindt schrijven, kan het dus heel goed zijn dat je andere Spaanse auteurs ook fijn vindt. Om de meest recente boeken in de Spaanse Boeken Top 10 te bekijken, klik je op de knop.

De Spaanstalige Boeken Top 10

Wanneer je daadwerkelijk boeken in het Spaans wilt lezen, spreken we dus van Spaanstalige Boeken. Nog een andere mogelijkheid zijn Boeken over Spanje of Boeken waarvan de verhaallijn zich in Spanje afspeelt.

In dit geval refereren wij aan de ze boeken als “Boeken over Spanje”. Voor een actueel overzicht van de meest verkochte Spaanstalige Boeken, klik je op deze link.

street, church, architecture

Boeken in Overige Talen

Een boek lezen in de oorspronkelijk geschreven taal, kan een fijnere ervaring zijn dan het lezen van de vertaling. In Nederland zijn bijvoorbeeld de vertalingen van Lucinda Riley Boeken erg populair. Indien je een goede kennis hebt van de taal, raden wij aan om het origineel te lezen wanneer mogelijk. Mocht je een redelijk goede kennis hebben van de Engelse taal, dan vindt je hier de actuele top 10 Engelse Boeken.

Ook Nederlandse Boeken doen het erg goed. Momenteel zijn met name de boeken van Rutger Bregman erg populair. In zowel 2019 als 2020 heeft hij een top 10 classificatie weten te bemachtigen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email