Studieboeken en Huiswerkbegeleiding voor het Nieuwe Schooljaar

Studieboeken en Huiswerkbegeleiding voor het Nieuwe Schooljaar

Studieboeken & Bijles

Het oude schooljaar is nog niet afgelopen of we denken alweer aan het nieuwe. Je kunt maar beter goed voorbereid het nieuwe schooljaar ingaan. Heb je al een goede rugtas voor het nieuwe jaar? Waarschijnlijk weet je inmiddels al welke boeken je nodig hebt voor aankomend studie jaar. Wanneer dit niet je eerste schooljaar is, heb je misschien ook al een idee welke vakken jou goed liggen en welke vakken wat extra aandacht nodig hebben. Wanneer je moeite hebt met bepaalde vakken of gewoonweg wilt excelleren in een bepaald vak, kan het handig zijn om hulp in te schakelen. Huiswerkbegeleiding is een goede manier om het onderste uit de kan te halen.

Huiswerkbegeleiding voor uw kinderen

Wat Levert goede Huiswerkbegeleiding  op?

Goede huiswerkbegeleiding zoals deze bijvoorbeeld; huiswerkbegeleiding Den Haag, zorgt niet alleen voor betere cijfers. Voor veel mensen is dit het einddoel maar er zijn veel andere voordelen. Wij vergelijken het weleens met een verzekering. Je sluit een verzekering niet alleen af  voor een goede dekking in het geval van bijvoorbeeld diefstal of een duur tandarts bezoek. Je sluit een verzekering ook af voor een fijne gemoedstoestand.

Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en je hebt jezelf goed verzekerd tegen bepaalde risico’s die je vakantie kunnen verpesten, hoef je niet constant op je hoede te zijn. Dit zorgt voor kalmte en minder stress.

Bij goede studie resultaten is weinig stress en veel ontspanning erg belangrijk. Wanneer een kind regelmatig begeleidt wordt bij het maken van huiswerk, ontlast dit de ouders. Dit zorgt ervoor dat er thuis minder druk komt te liggen op de studieresultaten, waardoor de thuis situatie vaak als prettiger wordt ervaren. De tijd thuis kan besteed worden aan het doen van leuke dingen. Daar komt bij dat kinderen over het algemeen zich gemakkelijker aan hun huiswerk kunnen zetten wanneer een “vreemde” dit van hen vraagt dan wanneer een ouder dit doet. Het zogenaamde “vreemde ogen dwingen”.

Wat zijn mogelijke Nadelen van Huiswerkbegeleiding?

De nadelen van huiswerkbegeleiding die wij kunnen bedenken zijn vrij kort. Op de eerste plaats zijn dat de kosten. Niet iedere ouder kan eenvoudig huiswerkbegeleiding bekostigen. Het tweede nadeel kan zijn dat je minder goed in de gaten hebt welke dingen de kinderen precies leren op school.

Wat zijn de Kosten voor Huiswerkbegeleiding?

De kosten van huiswerkbegeleiding kunnen uiteraard erg variƫren. Factoren die dit bepalen zijn uiteraard vaak de kwaliteit maar ook het onderwijsniveau. Begeleiding voor jonge kinderen in bijvoorbeeld groep 3,4 of 5 is vaak goedkoper dan begeleiding voor kinderen in groep 8.

Huiswerkbegeleiding voor kinderen op de middelbare school is nog weer iets kostbaarder en ook hier geldt weer dat begeleiding voor het VWO kostbaarder is dan een huiswerkbegeleider voor het VMBO. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod. De laatste factoren die invloed hebben op de prijs zijn de frequentie en de intensiviteit van de begeleiding. Wil je 1 op 1 begeleiding dan is dit duurder dan 1 op 2 en 1 op 2 is weer duurder dan 1 op 8.

Over het algemeen kunnen wij stellen dat huiswerkbegeleiding van 3 of 4 uur per week in een kleine groep van 1 op 4 gemiddeld tussen de 200 en 300 euro kost per kind.

Huiswerk Maken

3 Tips voor Bijles Docenten

Jamie, mede-eigenaar van Bijles aan huis heeft nog een aantal goede tips voor ouders en kinderen die behoefte hebben aan wat extra aandacht. Bijles Aan Huis is het instituut dat studenten in staat stelt om te werken als bijlesdocent. Bijles Aan Huis is vooral gespecialiseerd in bijles wiskunde voor de middelbare school, maar ook in vele andere vakken!

Leer leerlingen iets nieuws

Dit klinkt logisch, maar de eerste les gaat doorgaans vooral om het bepalen van het niveau van de leerling Echter moet je ook je vaardigheden als bijlesdocent laten zien. Vergeet niet dat je jezelf moet verkopen – leerlingen en ouders kunnen uit veel docenten kiezen dus je moet jezelf wel bewijzen.

Kies een van de onderwerpen waar je leerling moeite mee heeft en leer ze hoe ze het wel moeten doen. En wees enthousiast! Gebruik diagrammen of notities die je bij hen kunt achterlaten of maak gebruik van bepaalde soorten multimediabronnen. Kinderen houden van innovatieve sites, apps en video’s. Dit kan moeilijker zijn als je niet weet wat je gaat behandelen, maar naarmate je meer en meer lesgeeft zal je aardig wat bronnen en referenties hebben die je kunt gebruiken.

Geef ook wat opdrachten mee voor thuis

Dit is voor mij de belangrijkste tip en gebruikte ik altijd toen ik zelf als bijlesdocent werkte bij Bijles Aan Huis. Om grote vooruitgang te boeken, zullen je leerlingen de vaardigheden moeten oefenen die je hen leert terwijl je er niet bent. Dat betekent dat je ze wat huiswerk moet laten maken.

Het woord heeft een beetje een negatieve lading, maar je moet altijd iets achterlaten voor je leerling om aan het begin van de tweede les samen te oefenen. Dit geeft de leerlingen een goed signaal dat je er goed over nadenkt hoe je ze kunt ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Laat een paar opdrachten achter die relevant en interessant zijn. Hierdoor hebben je leerlingen niet het gevoel dat leren met jou saai is. 

Ouders helpen leerlingen thuis met huiswerk

Bouw een band op met de ouders van de leerling

In de eerste sessie is het van vitaal belang om niet alleen een goede verstandhouding op te bouwen met de leerling, maar ook met zijn of haar ouder(s). Geef de ouders op het einde van de eerste sessie een paar minuten om de behoeften van hun kind te bespreken. Deze tijd moet bovenop de geplande tijd voor de les zelf komen. Als docent gaat het erom dat je jouw leerlingen helpt om grote vooruitgang te boeken en om hun vertrouwen op te bouwen.

Een uur per week kan een verschil maken, maar het zal een echte impact hebben als je een relatie met de ouders opbouwt om hen te helpen hun kind te ondersteunen. Het is ook verstandig om feedback te vragen van de leerkracht van het kind, dit zal je echt helpen om je lessen nog beter te maken. 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email