Boeken in de categorie Spannend Engels, een overzicht

Top 10 in de categorie Spannend Engels

Er is een trend gaande in de wereld.  Je zou kunnen zeggen dat deze trend als honderden jaren geleden in gang gezet is. We noemen deze trend globalisering. We raken steeds meer op de hoogte van wat er in de wereld speelt. We kunnen gemakkelijk met mensen van over de hele wereld communiceren. Een van de gevolgen hiervan is dat steeds meer mensen in Nederland Engels spreken en ook boeken liever in het Engels lezen. De categorie in dit artikel is Spannend Engels. Hier vind je altijd de 10 beste Engelse spannende boeken.

Spannend Engels Top 10

 

Welke Boeken kan je verwachten in de categorie Spannend Engels?

Spannende boeken zijn veelal thrillers. De spanning in het verhaal wordt vaak langzaam opgebouwd. Er vinden gebeurtenissen plaatsen die het normale dagelijks leven verstoren. Het verschil met deze categorie en bijvoorbeeld horror is dat de gebeurtenissen in thrillers vaak realistischer zijn.

Horror verhalen kunnen ook bovennatuurlijke verschijnselen bevatten waarvan we niet weten of deze ook daadwerkelijk in de realiteit kunnen plaats vinden. In de categorie spannend Engels zijn deze gebeurtenissen realistischer. Deze gebeurtenissen hebben feitelijk al vaker plaats gevonden. Je kan hierbij denken aan misdrijven als ontvoeringen of moorden.

Welke auteurs komen vaak voor in deze categorie?

Dean Koontz heeft meer dan 75 boeken geschreven en is een van de grootste bestseller auteurs ter wereld. Hoewel Stephen King veel horror verhalen schrijft, schrijft hij ook thrillers en ook zijn naam passeert met enige regelmaat de revu in onze categorie.

Harlan Coben is een echte thriller schrijver. Hij schrijft met enige regelmaat ook boeken series welke net als de cinematografische variant steeds meer in populariteit winnen. De boeken van Coben worden ook niet zelden verfilmd.

Nieuwkomer in de lijst en momenteel in de top 10 is Delia Owens. Deze Amerikaanse auteur stond met haar debuut roman ” where the crawdads sing” 25 weken lang onafgebroken in de bestsellerlijst van de New York Times.

 

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email