Beste Boeken

Waarom is het lezen van Boeken goed voor een mens?

Vroeger was het lezen van een boek de beste manier om even te relaxen. Nu springen de meeste mensen liever voor de televisie of de computer. Dit zijn vooral jongeren die er niet aan moeten denken om een boek te lezen, maar soms toch worden gedwongen om voor school een boek te lezen en daarna een boekverslag te schrijven.

Dit komt vooral omdat lezen meer energie kost dan televisie kijken. Op de televisie zie je alles al gebeuren en in een boek moet je jou verbeelding gebruiken. Is lezen goed voor je? Je verwacht het misschien niet maar boeken lezen is echt goed voor je!

Is Lezen Goed voor een Mens

Is lezen goed voor je?

Ja, lezen is uitstekend voor je en je zou het eigenlijk als je de mogelijkheid hebt het zoveel mogelijk moeten doen. Als eerste verbreed je je woordenschat. Met lezen leer je nieuwe woorden en leer je over de zinsbouw. Dat is vooral een grote reden waarom scholen kinderen willen laten lezen.

Ook leer je in een boek veel dingen, bijvoorbeeld over een ziekte of allerlei andere wetenswaardigheden. Denk aan het bekende boek ‘er komt een vrouw bij de dokter’ in dit boek leer je veel over de ziekte kanker. Ook een goed voorbeeld is een boek dat zich afspeelt in de geschiedenis. Het is spannend om te lezen en je leert onbewust meteen erg veel. Al hangt het natuurlijk wel af van het soort boek.

quote van Albert Einstein

Het Lezen van Boeken is Goed voor de Verbeelding

Nog iets waardoor lezen goed voor je is: je verbeelding. Kinderen die opgegroeid zijn met boeken en vroeger werden voorgelezen kunnen beter dingen voorstellen. Ook kun je vaak andere mensen beter begrijpen als bijvoorbeeld hetzelfde probleem eens is voorgekomen in het boek als bij de persoon. Het ontwikkelt het empathisch vermogen van een kind. Kijk eens bij deze zeer goede kinderboeken.

Door te lezen leer je veel en krijg je veel kennis van dingen. En natuurlijk is het lezen van een boek een goede manier om lekker te ontspannen. Vaak kun je je helemaal inleven in een boek en ben je even weg van de echte wereld.

Concluderend

Waarom is het lezen van boeken goed voor een mens? Door te lezen vergaar je algemene kennis. Het stimuleert je verbeelding en het empathisch vermogen. Er zijn dus genoeg redenen om er eens een boek bij te pakken. Zet je televisie een keer uit en pak  lekker een boek! Of koop een goede e-reader en download je favoriete e-books uit onze top 10.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email