beste bbq boek voor de zomer

Wat is een Goed BBQ Boek

De zomer komt er weer aan. Voor veel mensen is het tijd om de barbecue weer uit de kast te halen, of uit de schuur, dat kan natuurlijk ook. We kunnen ook niet ontkenne dat steeds meer mensen “verantwoord” vlees willen eten.

In plaats van een barbecue met alleen maar vlees worden er misschien wel ook wel wat lekkere groente op de bbq gegooid. Een goed bbq boek kan je helpen om nog meer te genietn van een de barbecue en van een goede zomer. Ook wanneer je wilt genieten van een heerlijke “balcony BBQ“.

beste bbq boek voor de zomer

Welke Groente zijn uitermate Geschikt voor de Barbecue?

Ongepelde mais en ongeschilde aardappelen kan je zo onder het rooster tussen de kolen leggen. De schil of het vel haal je er later af en je heb heerlijke gepofte aardappelen of mais. Op het rooster doen aubergine en corgette het erg goed. Om niet te veel vocht van de aubergine te verliezen kan je deze ook het beste in zijn vel laten zitten. Deze lepel je vervolgens lekker uit. De courgette kan je het beste in wat dikkere plakken snijden. Een beetje insmeren met olijf olie en dan op de grill. Voor een extra rook smaak kan je wat vochtige houtsnippers op de kolen gooien.

charcoal, embers, barbecue

Naast deze geweldige groenten doen ook tomaat en paprika het erg goed. Paprika wordt eigenlijk alleen maar zoeter wanneer deze wordt gegrild. Voor de tomaat geldt dit niet. Veel mensen zullen wel eens gebakken tomaat hebben gegeten. Onze ervaring is “you either love it or hate it”. Wij zitten eerlijk gezegd iets meer in de hate it categorie en preferen onze tomaten ongegrild. Bekijk hier de beste BBQ’s van dit moment.

Wat is het Beste BBQ Boek?

bbq boek

Smokey Goodness is een van de populairste BBQ boeken van dit moment. Met dit boek kan ook jij het beste halen uit een goed stuk vlees. Daarnaast leer je ook hoe je dit kan combineren met geweldige groenten voor op de BBQ.

Voor meer BBQ boeken kijk je ook bij onze favoriete kookboeken

Dan nu wat we op deze site doen. Boeken bespreken. Wat is een goed barbecue recepten boek? We zouden niet kunnen zeggen welk boek exact het beste is, maar hebben wel goede ervaringen met een aantal bbq boeken.

Het basic bbq boek is een goed barbecue recepten boek voor beginners of voor mensen die willen barbecuen zonder al te veel poespas. Je vindt hier heerlijke recepten die iedereen kan bereiden op een simpele relaxte manier zonder al te veel voorbereidingen.

Het BBQ boek on fire is een soort gelijk boek. Dit boek is echter wel echt gericht op de klassieke BBQ liefhebber die het liefst alleen vlees op zijn of haar BBQ heeft liggen.

Barbecue Boeken voor Gevorderden

Sommig bbq boeken gaan wat ons betreft wat ver voor de gemiddelde tuin of balkon barbecue. Je wordt hier zo goed als opgeleid tot een ware barbecue masterchef. Hoewel het erg leuk kan zijn, zeker wanneer je tijd over hebt, heb je vaak ook dure masterchef spullen nodig. Je kan hierbij denken aan een kamado barbecue of dure koksmessen.

Naast bbq boeken vindt je in sommige kookboeken ook aardige recepten voor de BBQ. Is het niet als hoofdgerecht dan zeker als bijgerecht. Denk hierbij aan een frisse salade of een bijgerecht dat anders is dan een stokje kruidenboter of aioli. Voor een overzicht van de meest populaire kookboeken, kijk je hier.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email