De Tien Beste Biografie boeken van dit Moment

Biografie boeken Top 10

Biografie boeken zijn de laatste jaren erg populair geworden. Veel van ons lezen namelijk graag populaire biografie boeken van bekende acteurs, sporters, zaken mensen en andere bekende mensen zoals muziek artiesten en acteurs. Op deze pagina vindt je een aantal van de beste biografieën ooit geschreven en de beste biografie boeken van dit moment.

De Biografie boeken Top 10, een goede keuze

Wanneer jij jezelf ervan wilt verzekeren dat je een biografie kiest die je geweldig zal vinden, is het een goede optie om er een te kiezen uit onze actuele top 10. Deze zijn reeds door andere lezers als uitstekend beoordeeld. Bekijk de beste 10 biografie boeken nu.

5 Biografie Boeken die wij Geweldig vinden

Boek Cover Cry Freedom van John Riley
Cry Freedom
i am not your negro one of our favorite biography books
Im not your Negro
Into the wild ebook
Into the wild
David Grann book cover lost city of z
Lost city of Z

New York Times Beste biografie boeken ooit Genghis Khan
Genghis Khan

Een biografie geeft vaak een unieke kijk in het leven van een persoon die je anders alleen maar van televisie kent. Hoewel mensen met een biografie vaak bijzondere dingen hebben bereikt, benadrukt de biografie juist ook veelal de menselijke kant van zo’n persoon.

Always live your life with your biography in mind

Sport Biografieën zijn verreweg het meest populair. Voetbal spant hier absoluut de kroon. Dit geldt zowel wereldwijd als voor Nederland specifiek. Natuurlijk is dit ook niet zo vreemd aangezien voetbal zowel wereldwijd als nationaal de meest populaire sport is.

Populaire Biografie Boeken

Ook in de categorie biografie boeken is er een top 10 lijst. De top 10 biografieën veranderd elke maand. Enkele bekende boeken die er in hebben gestaan is Gijp, welke ook een NS publieksprijs heeft gewonnen.

Ook de boeken van Fernando Riksen, Jan Boskamp, Laurens ten Dam, Alex Ferguson,  Dennis Bergkamp, John van Zweden, Nelson Mandela. Zo zie je dat onder andere voetbal biografie boeken erg populair zijn. Vooral onder jongeren is deze literatuur erg populair.

Klik op de foto om de meest recente prijs op Bol.com te bekijken

Op dit moment staat de biografie van Christiano Ronaldo op plek 1 in de Biografie Boeken top 10. Ook Louis van Gaal en Dirk Kuyt doen het erg goed. Onderin de Top 10 vinden we de biografie van Rico Verhoeven. Een klassieke top 10 biografie welke vandaag de dag nog steeds populair is, is de biografie van Tesla Icoon Elon Musk.

Andere Interessante Top 10’s

Ook in de top 10 Ebooks staan interessante biografieën. Natuurlijk wisselen de top 10 boeken met enige regelmaat. Voor e-books gaat dit nog sneller omdat de resultaten van ebook verkopen nog nauwkeuriger en real time bijgehouden kunnen worden.

Natuurlijk is de e-book top 10 niet een genre op zich. Biografie boeken zijn ook als e-book verkrijgbaar. Toch zijn bepaalde genres boeken populairder in digitale vorm dan anderen. Biografieën vallen niet onder de populaire elektronische categorie.

Het boek van Nelson Mandela wordt wereldwijd erkend als een van de beste biografie boeken

Populaire Biografieën van Niet-Sporters

Welke andere boeken in deze categorie zijn populair? Dit betreffen meestal boeken over de levens van wereldberoemde personen, zoals wereld leiders als Obama of zijn vrouw, maar ook magnaten in het bedrijfsleven zoals natuurlijk Steve Jobs. Niet zelfde staan er ook criminelen in de top 10, denk hierbij aan Pablo Escobar of El Chapo Guzman.

De nummer een in dit overzicht, de autobiografie van Nelson Mandela, wordt door velen de beste biografie ooit genoemd. Een prachtig, maar tegelijkertijd ook zwaar en verdrietig levensverhaal over zijn strijd tegen apartheid en gevangenschap, maar ook vooruitgang en het uiteindelijk behalen van zijn missie.

Het levensverhaal van Steve Biko

Mocht je het boek van Mandela erg interessant vinden, raden we je aan om je ook eens te verdiepen in het leven van Steve Biko. Deze in Europa ietwat minder populaire vrijheidsstrijder van Zuid Afrika heeft helaas geen biografie kunnen publiceren.

Wel is er een film geproduceerd waar zijn levensverhaal en de Afrikaanse apartheid centraal staat. De film heet Cry Freedom en kan je nog verkrijgen via Bol.com.

10 Populaire Biografie boeken in 2019

  1. Nelson Mandela
  2. Michelle Obama
  3. Lama for Life
  4. Stephen King
  5. Steve Jobs
  6. Elon Musk
  7. Dokter Pol
  8. Elvis
  9. Pablo Escobar
  10. Barack Obama

Veelgestelde Vragen