Rutger Bregman Boeken zijn helemaal in

Rutger Bregman Boeken & Korte biografie

Korte Biografie & de Beste Boeken van Rutger Bregman

Populaire Auteur Rutger Bregman

Direct naar de Beste Rutger Bregman Boeken

Ben je al bekend met de boeken van Bregman of heb je geen interesse in de achtergrond informatie en biografie van Rutger Bregman. Druk dan op de knop om direct naar de boeken van Bregman te gaan.

In dit artikel kom je meer te weten over de Nederlandse schrijver Rutger Bregman en de bekendste boeken die hij tot nu toe heeft geschreven. Ook vind je wat aanvullende info betreft de biografie en loopbaan van Rutger Bregman.

Biografie van Rutger Bregman

Laten we deze Nederlandse schrijver eerst eens wat beter introduceren. Rutger Bregman werd op 26 april 1988 geboren in het Zeelandse Renesse.Samen met zijn twee oudere zussen groeide de schrijver op in Zoetermeer. De vader van Bregman was dominee en zijn moeder lerares.

Hij ging eerst naar het gymnasium in Zoetermeer waar hij genoegen nam met vrij lage cijfers. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Los Angeles en Utrecht, waar hij ook als leraar een tijdje heeft gewerkt.

Afbeelding van Rutger Bregman

Bregman tijdens de studie

In zijn studietijd was hij lid van een christelijke studentenvereniging en schreef hij teksten voor meerdere kranten. Denk bijvoorbeeld aan:

De correspondent is de uitgever van alle Rutger Bregman Boeken

  • De Correspondent
  • Volkskrant
  • Trouw
  • Nrc.next

Tijdens de studententijd van Bregman geschiedenis kreeg hij de geest. Hij wilde lessen trekken uit het verleden en hiermee laten zien dat de historici van nu, ook genoeg te vertellen hebben over de hedendaagse maatschappij. Sommige mensen beschouwen de boeken van Bregman zelf inmiddels als studie waardige boeken.

Eerste Boek Bregman in 2012

Het eerste boek van de schrijver genaamd ‘Met de kennis van toen‘ en werd gepubliceerd in het jaar 2012. Deze titel bracht vanuit de geschiedenis actuele problemen aan het licht. Slechts één kalenderjaar later werd ‘De geschiedenis van de vooruitgang’ gepubliceerd.

Verder werkte hij in diezelfde periode bij de Volkskrant en kwam hij in dienst van het groeiende online platform ‘De Correspondent’. In de boeken en artikelen die hij destijds voor De Correspondent heeft geschreven filosofeerde de schrijver over utopieën voor een betere samenleving.

Zo spreekt hij meerdere malen over de hervorming van het onderwijs, een kortere werkweek en het invoeren van een basisinkomen voor iedereen. Dit boek is inmiddels ook als e-book te verkrijgen zodat je deze ook op je Kindle of Kobo kunt lezen.

Rutger Bregman Boeken
Bregman in Davos 2019

Bregman en het World Economic Forum in Davos

Het zijn niet alleen de boeken van Rutger Bregman die het één en ander teweeg brengen. Als spreker kan Bregman er namelijk ook wat van! Dit liet hij duidelijk doorschemeren tijdens een conferentie in Davos.

Het World Economic Forum in het Zwitserse bergdorp Davos is een jaarlijkse conferentie waarbij de rijkste en machtigste mensen op aarde aanwezig zijn. In totaal waren het zo’n vijftig miljoen mensen die zagen hoe Rutger Bregman in Davos deze groep rijke mensen wat zaken onder de neus wreef.

Hij sprak over belangrijke zaken waaronder bijvoorbeeld het basisinkomen. Zo gaf hij aan dat ook deze groep hun belasting moeten betalen. Bregman was in Davos vanwege zijn nieuwe boek over het basisinkomen.

In 2018 had hij dezelfde uitnodiging afgeslagen, maar in 2019 wilde hij de kans niet laten lopen. De schrijver vertelt bovendien over het onderwerp belastingontwijking en hoe de meest rijke groep mensen op aarde hun plicht verzaken om belasting te betalen.

Het filmpje van de conferentie werd in totaal dus door vijftig à zestig miljoen mensen bekeken. Volgens Bregman explodeerde de zaal en was het bizar om mee te maken. Zo ging hij bijvoorbeeld kort even naar het toilet en hij had ineens drieduizend nieuwe meldingen op Twitter.

Beste Boeken van Rutger Bregman

Aangezien Rutger Bregman nog niet heel oud is, blijft het verbazen hoeveel bekende boeken deze schrijver inmiddels al op zijn naam heeft staan. Daar komt bij dat het werk van Bregman niet alleen in Nederland wordt gewaardeerd.

Van over de hele wereld worden zijn geschreven teksten met veel aandacht en plezier gelezen. Zijn populaire boek over het basisinkomen is zo dus ook over de hele wereld een succes geworden. De titel is vertaald in maar liefst 32 talen.

De meeste mensen deugen 2019

Als schrijver noemt Rutger Bregman zichzelf een neurotische perfectionist. De bestseller ‘De meeste mensen deugen’ verscheen afgelopen winter ook in het Engels.

‘De meeste mensen deugen’ moet onze aarde nog gaan veroveren, maar de potentie hiervoor is ongetwijfeld aanwezig. Het boek verschijnt onder anderen in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Amerika, Japan, Noorwegen.

In ons kikkerlandje is het boek inmiddels een groot succes. Zo zijn er bijvoorbeeld al ruim 150.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Rutger Bregman Boeken

In deze bestseller vertelt de schrijver op een interessante manier over de gedachtegang dat wij als mensen van nature helemaal geen slechte wezens zijn en dat onze maatschappij slechts een kleine mantel is om onze ware (kwade) aard te vermommen.

Op basis van een aantal wetenschappelijke onderzoeken is Rutger van mening, dat de meeste mensen vanuit zichzelf niet per se goed hoeven te zijn, maar dat de meeste van ons wel deugen. Inmiddels is dit een van de meest populaire Boeken van Rutger Bregman.

Rutger Bregman Boeken

Het water komt 2020

Opvallend is de titel van Rutger genaamd ‘Het water komt‘. Het werk bevat een belangrijk Nederlands verhaal wat simpelweg verteld moet worden. Het boek vertelt over het meeslepende verhaal van Johan van Veen.

Johan was een ingenieur en hiermee de vader van het Deltaplan hier in Nederland. Ondanks het vreemde feitje dat Johan van Veen nog altijd behoort tot één van de grootste Nederlanders aller tijden. Kent vrijwel niemand hem hier in Nederland.

Het verhaal van Johan van Veen is echter hét grote verhaal van ons kikkerlandje. Een meeslepend verhaal dat sinds de grote watersnoodramp in het jaar 1953 vergeten is door veel mensen.

Echter is de stijgende zeespiegel een relevanter onderwerp dan ooit tevoren. Het boek laat lezers duidelijk zien dat wij Nederlanders de strijd tegen het water opnieuw kunnen winnen.

Gratis geld voor iedereen boek uit 2016

Het boek ‘Gratis Geld Voor Iedereen‘ vertelt Bregman over het feit dat wij Nederlanders als rijk westers land eens zouden moeten nadenken over hoe wij het leven nog aantrekkelijker kunnen maken.

Wij hebben het tegenwoordig namelijk helemaal zo slecht nog niet. We worden bijvoorbeeld veel ouder dan vroeger. Ook bestaat er veel minder kindersterfte en kunnen we moeiteloos op elke hoek van de straat een hamburger krijgen.

Deze moderne tijd is een droom van de meeste mannen en vrouwen die leefde in de tijd van de middeleeuwen. Rutger Bregman geeft je daarnaast ook interessante stof om over na te denken. Denk hierbij aan onder anderen de twee onderwerpen die in deze artikel aangehaald worden. Namelijk het basisinkomen en een kortere werkweek.

Rutger Bregman Boeken

Veelgestelde Vragen over Rutger Bregman en zijn Boeken

Wat was het eerste boek van Rutger Bregman?

Met de kennis van toen is het eerste boek van Bregman, gepubliceerd in 2012

Wanneer en waar is Rutger Bregman Geboren?

Rutger Bregman is geboren op 26 april 1988 in Renesse, Zeeland

Welk Boek van Rutger bregman is het meest verkocht?

De meeste mensen deugen is meer dan 150.000 keer over de toonbank gegaan en daarmee het best verkochte boek

Andere populaire schrijvers

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email