De Leukste Kinder Voorleesboeken

Lezen is goed voor iedereen. Natuurlijk kan niet of nog niet iedereen lezen. Jonge kinderen van baby tot kleuter zullen  voorgelezen moeten worden. Kinderen vinden het vaak super fijn om voor het slapen gaan voorgelezen te worden door papa of mama. Hoe vindt je nou de leukste kinder voorleesboeken? Wij hebben op deze pagina altijd de meest recente top 10 van leuke voorleesboeken. Wanneer u een boek uit deze top 10 kiest, bent u verzekerd van een blij kind. Wilt u direct naar de voorleesboeken top 10? Klik dan op de knop hieronder:
Klik hier voor de kinder voorleesboeken top 10 van dit moment

Wanneer Kinder Voorleesboeken kopen?

Voorleesboeken hoeven niet per se alleen voor kinderen te zijn. Ook volwassenen die niet kunnen lezen, kunnen vaak beginnen met een voorleesboek. Het taalgebruik in de boeken is vaak simpel. Dit is ideaal om het lezen en schrijven machtig te worden. Dit geldt ook voor mensen die een nieuwe taal willen leren. Wanneer je geen taal cursus voor handen hebt of misschien wat extra wilt oefenen, is een voorleesboek ideaal. Zelf heb ik op die manier de beginselen van de Franse en Spaanse taal opgepikt.

Natuurlijk zijn voorleesboeken vooral voor kinderen. De leeftijd waarop kinderen beginnen met lezen kan nog weleens variëren. Voorleesboeken zijn ook niet per se voor kinderen die niet kunnen lezen, maar in de meeste gevallen toch wel. Voorleesboeken zijn er eigenlijk in verschillende leeftijdscategorieën. Bijvoorbeeld de categorie voorleesboeken 4 jaar of voorleesboeken 5 jaar. Vaak gaat deze categorie tot 6 jaar. Kinderen ontwikkelen zich snel. Een kind van twee jaar oud wilt niet hetzelfde voorleesverhaal horen als een kind van zes.

Kinder Voorleesboeken vanaf zes jaar

Wanneer je kind ouder is dan zes, kan je natuurlijk nog steeds leuk boek voorlezen. Dit is echter wel de leeftijd waarop kinderen goed kunnen leren om meer hun verbeelding te gebruiken. Boeken met heel veel afbeeldingen en weinig tekst worden dan afgewisseld door boeken met relatief veel tekst en zo nu en dan een plaatje.

Is je kind ouder dan zes jaar en wil je graag een voorleesboek kopen? Of wil je een leuk kinderboek kopen voor je kind om zelf te lezen? Kijk dan bij onze kinderboeken.

Jip en Janneke Voorleesboek Kopen

Voorleesboek Peuters Kopen

Wanneer je een voorleesboek voor je peuter wil kopen, ben je op de juiste plek. Voorleesboeken van de leeftijden twee tot en met vier jaar oud vindt je hier. Een perfecte keuzen voor peuters is bijvoorbeeld het Jip en Janneke Voorleesboek. Dit boek heeft veel illustraties, maar vereist toch wat fantasie. Doordat de Jip en Janneke voorleesboeken animaties bevatten die verder van de werkelijkheid liggen dan de meeste peuter voorleesboeken. Vaak hebben deze verhalen ook een leuk en goed verhaal met een moraal.  Klik Hier voor de Top 10 Voorleesboeken voor Peuters en Hier voor een Jip en Janneke Voorleesboek.

Voorleesboek als Ebook

Veel voorleesboeken zijn ook als e-book te verkrijgen. Met name als u op reis gaat, is een e-reader erg handig. Het scheelt een hoop gesleep. Traditioneel gedrukte kinderboeken en voorleesboeken zijn vaak erg groot en dus zwaar. Deze nemen veel gewicht en ruimte in beslag in de koffer. Het voordeel van een e-reader is dat hij klein en compact is. Ten opzichte van een tablet, gaat de batterij een stuk langer mee en hij is beter voor de ogen door minder back-light. Je merkt bijna niet dat niet een echt boek aan het lezen bent. De plaatjes zijn voor de kinderen nog steeds goed te zien. Kortom, meerdere boeken op een klein apparaat, licht in de hand, makkelijk mee te nemen. Ook ideaal om even aan uw kind te geven om naar het plaatje te kijken in plaats van een groot zwaar boek. De meeste e-readers kunnen ook wel tegen een stootje.

Voorleesboeken e reader

Wil u een goede, leuke, betrouwbare en betaalbare e-reader uitzoeken, klik dan op het plaatje hierboven. Als je meer wilt lezen over de beste e-readers van dit moment en de verschillen wilt ontdekken tussen de populaire merken Kindle en Kobo, kijk dan op deze pagina.