De Meest Populaire Kinderboeken

Door als kind al vroeg te beginnen met lezen leer je sneller lezen en bouw je als kind ook snel een goede woordenschat op. Bovendien krijgt een kind door de verschillende verhalen sneller een beeld van de wereld en bouwt hij of zij veel algemene kennis op. Er zijn bijvoorbeeld speciale kinderboeken over de liefde. Zo leren kinderen wat liefde is en hoe dat gaat. Het is ook heel leuk om als kind te lezen. Er kunnen ons inziens nooit genoeg kinderboeken zijn! In dit artikel is de top tien samengesteld van de meest populaire kinderboeken op het moment. Door deze top tien weet je zeker dat je een goed kinderboek koopt, want het is altijd vervelend als je een slecht of minder succesvol boek hebt uitgekozen.

De Meest populaire Kinderboeken

Actualiteit Top 10

Omdat de Kinderboeken Top 10 altijd actueel is vindt je hier dus ook altijd nieuwe kinderboeken en bekende kinderboeken. Sterker nog, het zijn de bekendste en vaak ook nieuwste kinderboeken van dat moment. Oude kinderboeken verdwijnen meestal na een tijdje weer uit de top 10. Het spreekt natuurlijk voor zich dat evenals in bijvoorbeeld de muziek top 40, de populairste boeken langer in de top 10 blijven.  De meeste boeken uit de top 10 zijn Nederlandse kinderboeken. Dit komt niet doordat we hier specifiek op selecteren. Bij veel mensen gaat de voorkeur uit naar Nederlandse kinderboeken schrijvers.

Categorieën Kinderboeken

Er zijn verschillende categorieën te onderscheiden wat kinderboeken betreft. Dit onderscheid wordt veelal gemaakt op leeftijd. Natuurlijk zijn er binnen de verschillende leeftijdscategorieën ook verschillende genres. Je kunt bijvoorbeeld in de leeftijdscategorie 9-12 jaar een boek lezen uit het genre “spannende boeken” of “grappige boeken”. In het overzicht hieronder vindt je de top 10 kinderboeken per leeftijdscategorie van allerlei verschillende soorten genres. Klik op de link om de top 10 te bekijken.

 

De Meest Populaire Kinderboeken in 2018

In deze kinderboeken top 10, die je ook op diverse websites kunt vinden, staan de populairste kinderboeken van dit moment die je kinderen kunt laten lezen of kunt voorlezen. De top 10 is gemaakt door de cijfers te gebruiken van de meest verkochte kinderboeken. Lees de top 10 goed door en weet zeker dat je een goed kinderboek koopt! Dit zijn de meest verkochte kinderboeken van 2018:

1.Fantasia VII – Geronimo Stilton
2. Het leven van een loser , verschillende delen – Jeff Kinney
3. De Grijze Jager deel 12 – John Flanagan
4. Dagboek van een Muts, deel 4 – Rachel Renee Russell
5. Foeksia klaar voor de start – Paul van Loon
6. Guinness World records
7. Sinterklaas – Charlotte Dematons
8. De waanzinnige boomhut – Andy Griffiths, Terry Denton
9. Dagboek van een muts , deel 1 – Rachel Renée Russell
10. Dolfje Weerwolf – weerwolf hooikoorts – Paul van Loon

Dit is de top 10 meest verkochte kinderboeken op het moment. De goedkoopste manier om deze boeken te krijgen is huren bij de bieb of te kopen op Bol.com. op Bol.com ontvang je vaak ook leuke acties. Veel leesplezier!

Voor de huidige meest populaire kinderboeken klik je hier. Deze lijst is altijd up-to-date. Ten eerste zorg je er op deze manier voor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste kinder-trends. Ten tweede verzeker je jezelf van een goed kinderboek.

Schrijvers van Kinderboeken

Er zijn vele bekende schrijvers van Kinderboeken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Andy Griffiths of Roald Dahl. In dit overzicht focussen wij ons op de meest bekende Nederlandse auteurs.  Op de eerste plaats staat Annie M.G. Schmidt. Natuurlijk bekend van Jip en Janneke, maar haar bijdrage is veel groter. Haar boeken zijn vooral gericht op jonge kinderen tot maximaal 9 jaar. Carry Slee daarentegen richt zich weer meer op Kinderboeken vanaf 12 jaar en is vooral erg populair bij jonge Tieners. Voor een overzicht van de meest populaire Carry Slee Boeken, klik je hier. Ben je geïnteresseerd in andere kinderboeken vanaf 12 jaar kijk dan eens bij onze actuele top 10 jeugdboeken.

Voor de allerjongste lezers raden we Dick Bruna aan. Schrijver van het wereldbekende Nijntje. Dick Bruna boeken zijn vooral kinderboeken tot 5 jaar. Er komen zeer weinig woorden in voor en vooral beelden. Deze boeken zijn uitermate geschikt voor de aller jongste lezers. Ook om uit voor te lezen.

Wil je graag meer bekende kinderboeken zien? Voor een overzicht van de 100 bekendste kinderboekenschrijvers uit binnen – en buitenland, klik je hier.

Misschien is dit iets voor jou!

Kunnen we je een gratis download aanbieden van Jane Austens Pride & Prejudice en Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes?