De Tien Beste Engelse boeken van dit Moment

Engelse boeken Top 10

Voor wie liever Engelstalige boeken leest dan Nederlandstalige, hebben wij een Engelse Boeken Top 10 samengesteld. In deze top 10 vind je Engelstalige bestsellers uit verschillende genres.

Direct Naar de Engelstalige Bestsellers

Wil jij in plaats van dit artikel snel jouw nieuwe Engelse boek lezen? Aarzel niet om op de knop hiernaast te drukken om direct naar de Engelstalige bestsellers van dit moment te gaan.

In Nederland en België wonen steeds meer Engels sprekenden. Tegenwoordig lezen ook steeds meer Nederlanders Engelstalige boeken, dus vandaar ook deze lijst. Hieronder vind je een actuele lijst met de meest populaire boeken in het Engels van dit moment.

4 van onze Favoriete Engelse Klassiekers

Gullivers Travels Paperback
Gullivers Travels
Penguin Classic Emma by Jane Austin
Emma
Moby Dick Penguin Classic Groen Hardcover
Moby Dick
Engelse klassieker van James Joyce Ulysses groene cover
Ulysses

Actuele Engelse Boeken Top 10

Niet alleen voor de Nederlandse boeken wordt er een top 10 van beste boeken gemaakt. Ook in veel andere landen wordt dit gedaan en dus ook voor Engelse boeken. Er zijn namelijk ook mensen in Nederland die liever Engelse boeken lezen en dit soort lijstjes interessant vinden. Dit kan zijn omdat ze zo beter Engels leren of omdat ze Engelse boeken beter vinden dan Nederlandse boeken. Soms is een vertaling niet helemaal hetzelfde als het origineel.

De Taal leren met een Engels Boek

Wanneer je Engels wilt leren of je Engels wilt verbeteren, is het lezen van een boek ook een goede optie. Wij Nederlanders lezen in vergelijking met andere nationaliteiten toch al graag, stelt Leesmonitor. Regelmatig Engelse boeken lezen zorgt voor een uitgebreide woordenschat. Wanneer je een andere taal goed wilt leren spreken en schrijven is dit dan ook ten zeerste aan te raden.

girl, english, dictionary

Welke Engelse Boeken Lezen?

Welk boek je dan het beste kunt kiezen hangt af van twee factoren. Allereerst van je kennis niveau van de taal. Op de tweede plaats van je eigen voorkeur.

Wanneer je van spannende boeken houdt en redelijk gevorderd bent in de Engelse taal, zou je een goede Engelse thrillers kunnen kiezen. Wanneer je een Engels boek kiest dat je leuk vindt, hou je waarschijnlijk ook vol om het daadwerkelijk uit te lezen.

Wanneer je een beginner bent, is dit wellicht wat te moeilijk en kan je beter voor een jeugd boek gaan. Het taalgebruik is hierin vaak wat gemakkelijker. Je zou dan eens kunnen kijken bij de Engelse jeugdboeken top 10.

Vrouw met boek en kindle ereader

Engelse Boeken als E Books

Veel mensen vinden het belangrijk om de top 10 Britse boeken te weten. Zo zijn ze ze goed als zeker van de keuze voor hun boek. Het is altijd erg vervelend als je een boek koopt en hij valt toch erg tegen.

Een ebook abonnement

Een van de voordelen van ebooks is dat je deze online kunt lezen. Zelf hebben wij een abonnement bij Storytel. Hier kan je voor net geen 12 euro per maand zowel Engelstalige als Nederlandstalige boeken lezen. Veel van deze boeken zijn ook nog eens als luisterboek beschikbaar. Je kan Storytel 14 dagen lang gratis proberen om te kijken of het iets voor je is.

ebook, book, charging cable

Een los Engelstalig Ebook kopen

Wanneer je liever los een ebook koopt, akn dit natuurlijk ook. Wij kopen onze ebooks eigenlijk altijd bij 3 vaste aanbieders. Het is ons letterlijk nog ooit overkomen dat een Engels boek dat wij graag wilde hebben niet bij een van deze drie te verkrijgen was. Meestal kijken we eerst bij bol.com, dan bij bookspot en als laatste bij ebook.nl. Uiteraard kopen we dan het boek waar deze het voordeligst is.

De prijzen van de boeken zijn goed betaalbaar en als je wilt kun je ze natuurlijk ook gewoon als e-book kopen. E-books zijn doorgaans voordeliger omdat er geen druk kosten aan te pas komen. Engelstalige boeken die het vaak goed doen in onze top 10 zijn bijvoorbeeld de boeken van Karin Slaughter.

Engelstalige Digitale Boeken zijn Voordeliger

In sommige gevallen is een e-book zelfs goedkoper dan een tastbaar boek en heb je niet te maken met een boek die je ergens kwijt moet nadat je deze hebt uitgelezen. Veel mensen bewaren namelijk boeken als ze deze hebben uitgelezen. Handig, want als je deze eens wilt uitlenen kun je het boek meteen meegeven aan degene die geïnteresseerd is. Als je van boeken houd en dan voornamelijk Engelstalige boeken, is de Engelse boeken top 10 zeker iets om in de gaten te houden.

sell, ebook, e-book

Nederlandstalige Boeken

Wanneer u liever Nederlandse Boeken leest, verwijzen we u door naar de Home pagina. Hier kunt u vervolgens kiezen uit verschillende Top 10 genres om een boek te kiezen dat u leuk lijkt. Wanneer de huidige top 10 overzichten onvoldoende keuzes bieden, kan je ook eens bij de top 100 kijken. Hierin vind je in tegenstelling tot deze lijst geen actuele boeken maar echte bestsellers. Dit zijn de best verkochte boeken ooit, welke je als literatuur fan eigenlijk allemaal wel gelezen zou moeten hebben.

Wil je ook weleens een Engelstalige serie kijken in plaats van een boek lezen? Bekijk hier dan de Actuele Series Top 10

Recente Blog Artikelen

 • Beste detective boeken
  De beste detective boeken, dat zijn boeken die je niet neer wilt leggen, boeken die je leest van onder je deken of het puntje van je stoel en boeken met een twist waar je je nog dagen over blijft verwonderen. Het is niet vreemd dat detective …

  Beste detective boeken Lees verder »

 • Boeken top 10 roman
  Een roman is een fictioneel verhaal, dat de gebeurtenissen van één of meer personages beschrijft en onze boeken top 10 roman vertelt jou wat momenteel de beste romans zijn om bij weg te dromen. Het genre roman is breed en kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, …

  Boeken top 10 roman Lees verder »

 • Simone van der Vlugt Boeken
  Simone van der Vlugt boeken Simone van der Vlugt behoort tot de grootste thrillerschrijfsters van Nederland. Naast literaire thrillers schrijft ze historische jeugdromans. Er zijn al 37 boeken van Simone van der Vlugt verschenen. Van haar thrillers werden al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar …

  Simone van der Vlugt Boeken Lees verder »

#Label

Veelgestelde Vragen

Waar is de Engelse Boeken Top 10 op gebaseerd?

De Top is gebaseerd op de meest verkochte boeken van dit moment en is altijd up-to-date.

Welke boeken kan je vinden in de Engelse Boeken top 10?

In deze top 10 bevinden zich de best verkochte Engelstalige boeken in Nederland. Dit kunnen ook vertalingen uit een andere taal naar het Engels zijn.

Uit welk land komen de meest Engelstalige boeken?

De Engelstalige boeken die top 10 posities halen, komen veelal uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar soms ook Canada, Australië en verrassend genoeg ook uit Spanje.