De Tien Beste Fantasy boeken van dit Moment

Fantasy Boeken Top 10

De boeken uit de Fantasy Boeken top 10 zijn vaak boeken om rekening mee te houden. De boeken blijven vaak nog lang populair. Deze boeken zijn ook zeker geschikt voor volwassenen. Je kunt hierbij denken aan de Lord of the Rings series of natuurlijk Harry Potter. Dit decennia spant Game of Thrones de kroon. Dit zijn bekende voorbeelden van fantasie verhalen die iedereen wel kent. Hoe kies jij nou je volgende boek in het fantasy genre?

Keuze uit de Fantasy Top 10 is altijd Goed

Zo zorg je dat je de kans zo groot mogelijk maakt om en goed boek te kiezen; Je kiest een boek dat al door veel anderen is gelezen en beoordeeld. Hiervoor klik je simpelweg op de knop hier rechts. Je krijgt dan de meest actuele fantasy top 10 te zien. Deze is niet alleen gebaseerd op de beste beoordelingen, maar ook op de meest verkochte boeken in dit genre. Bekijk de beste 10 fantasy boeken nu.

The mother of dragons game of thrones

De Nederlandse Fantasy Boeken Top 10

Benieuwd naar de verschillende fantasy boeken? In de fantasy boeken top 10 bevinden zich diverse goede titels van boeken die erg interessant en leuk zijn om te lezen. Het zijn de meest gewaardeerde boeken uit de Nederlandse top 10 vertaald uit het Engels.

Een aantal voorbeelden van deze titels zijn: Het spel der Tronen, Spel der goden, De Naam van de Wind, In de Ban van de Ring, The Black Company, Gormenghast Trilogie, De macht van het zwaard, The Way of Kings, De Boeken Van De Zieners en De leugens van Locke Lamora.

Fantasie wereld met blauwe vlinders

Er zijn diverse lijstjes van een boeken top 10 te vinden. Het kan voorkomen dat er steeds weer andere boeken worden genoemd. De meeste lijstjes worden gebaseerd op de boeken die vandaag de dag veel worden gekocht en gelezen. Het fantasy genre is met name erg populair onder jongeren. Veel fantasy literatuur komt ook voor in de ranking van favoriete jeugdboeken.

Fantasy Boeken Series; Harry Potter

Harry Potter, bijna iedereen is wel bekend met dit figuur en de bijhorende verhalen. De boeken en tevens de films van Harry Potter zijn een goed voorbeeld van een fantasy verhaal. Same met Lord of the Rings heeft deze boekenseries ook het langs in de fantasy boeken top 10 ooit gestaan.

Alle gebeurtenissen zijn verzonnen, maar wellicht wel een beetje geïnspireerd op de tweede wereldoorlog. In plaats van naar toverschool Hogwarts vertrokken veel kinderen vanuit de grote stad naar het platteland om te ontkomen aan de bombardementen van de Nazi’s.

Dit geldt zowel voor de gebeurtenissen als voor de wezens en bovennatuurlijke verschijnselen die zich plaats vinden in de boeken en in de films. Juist door deze spannende en goede verhalen vinden veel mensen het leuk om de boeken en de films van Harry Potter te lezen en te bekijken.

Boeken van Lord of the Rings

Inmiddels al behoorlijk wat ouder, maar nog steeds immens populair. Evenals Game of Thrones is vindt er volop geweld plaats in deze boeken. Om deze reden raden we deze alleen aan voor kinderen van 12 jaar of ouder.

“All stories are ultimately about the fall.”

Schrijver J.R.R. Tolkien heeft de boeken van Lord of the Rings, of in de Ban van de Ring, geïnspireerd op gebeurtenissen uit de eerste en tweede wereldoorlog. In totaal zijn er drie boeken onderdeel van de series:

  1. De reisgenoten
  2. De twee Torens
  3. De Terugkeer van de Koning

Fantasy voor Volwassenen; Griekse Mythologie

Top 10 Fantasy Boeken van het Moment

Een ander populair fantasy boek is Mythos van Stephen Fry. Hij beschrijft de Griekse Mythen op een hedendaagse manier. Hoewel fantasy boeken vooral in de jeugd top 10 erg populair zijn, is dit een boek die het vooral bij volwassenen erg goed doet.

Dit zorgt voor een hele toegankelijke manier om meer te weten te komen over de Griekse mythologie. Je zult versteld staan hoeveel invloed deze verhalen vandaag de dag nog steeds hebben in onze levens.

Overige Populaire Top 10’s

Naast traditionele fantasy boeken zijn ook luisterboeken een leuke manier om een verhaal te ervaren. Dit is niet helemaal te vergelijken met zelf lezen, maar ook zeker niet met een film. Mocht je een keer een luisterboeken willen proberen, dan vind je hier de top 10 luister boeken.