Fantasy boeken top 10

De boeken uit de Fantasy Boeken top 10 zijn vaak boeken om rekening mee te houden. De boeken blijven vaak nog lang populair. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de Lord of the Rings series of natuurlijk Harry Potter. Op het moment spant Game of Thrones de kroon.

Naast deze bekende veraheln, zijn er ook nog veel andere fantasie verhalen de moeite waard om eens te lezen. Hier vindt je de meest recente top 10 fantasy boeken.

Fantasy Boeken Top 10

De Fantasy Boeken Top 10

Benieuwd naar de verschillende fantasy boeken? In de fantasy boeken top 10 bevinden zich diverse goede titels van boeken die erg interessant en leuk zijn om te lezen. Een aantal voorbeelden van deze titels zijn Het spel der Tronen, Spel der goden, De Naam van de Wind, In de Ban van de Ring, The Black Company, Gormenghast Trilogie, De macht van het zwaard, The Way of Kings, De Boeken Van De Zieners en De leugens van Locke Lamora.

Er zijn diverse lijstjes van een boeken top 10 te vinden. Het kan voorkomen dat er steeds weer andere boeken worden genoemd. De meeste lijstjes worden gebaseerd op de boeken die vandaag de dag veel worden gekocht en gelezen. Het fantasy genre is met name erg populair onder jongeren. Veel fantasy literatuur komt ook voor in de ranking van favoriete jeugdboeken.

Top 10 Fantasy Boeken van het Moment

Harry Potter

Harry Potter, bijna iedereen is wel bekend met dit figuur en de bijhorende verhalen. De boeken en tevens de films van Harry Potter zijn een goed voorbeeld van een fantasy verhaal. Alle gebeurtenissen zijn verzonnen. Dit geldt zowel voor de gebeurtenissen als voor de wezens en bovennatuurlijke verschijnselen die zich plaats vinden in de boeken en in de films. Juist door deze spannende en goede verhalen vinden veel mensen het leuk om de boeken en de films van Harry Potter te lezen en te bekijken. Een ander populair fantasy boek is Mythos van Stephen Fry. Hij beschrijft de Griekse Mythen op een hedendaagse manier.

Overige Populaire Top 10’s

Naast traditionele boeken zijn ook luisterboeken een leuke manier om een verhaal te ervaren. Dit is niet helemaal te vergelijken met zelf lezen, maar ook zeker niet met een film. Mocht je een keer een luisterboeken willen proberen, dan vindt je hier de top 10 luister boeken.