Huiswerkbegeleiding voor het Nieuwe Schooljaar

Het oude schooljaar is nog niet afgelopen of we denken alweer aan het nieuwe. Je kunt maar beter goed voorbereid het nieuwe schooljaar ingaan. Heb je al een goede rugtas voor het nieuwe jaar? Waarschijnlijk weet je inmiddels al welke boeken je nodig hebt voor aankomend studie jaar. Wanneer dit niet je eerste schooljaar is, heb je misschien ook al een idee welke vakken jou goed liggen en welke vakken wat extra aandacht nodig hebben. Wanneer je moeite hebt met bepaalde vakken of gewoonweg wilt excelleren in een bepaald vak, kan het handig zijn om hulp in te schakelen. Huiswerkbegeleiding is een goede manier om het onderste uit de kan te halen.

Huiswerkbegeleiding voor uw kinderen

Wat Levert goede Huiswerkbegeleiding  op?

Goede huiswerkbegeleindg zoals deze bijvoorbeeld; huiswerkbegeleiding Den Haag, zorgt niet alleen voor betere cijfers. Voor veel mensen is dit het einddoel maar er zijn veel andere voordelen. Wij vergelijken het weleens met een verzekering. Je sluit een verzekering niet alleen af  voor een goede dekking in het geval van bijvoorbeeld diefstal of een duur tanadarts bezoek. Je sluit een verzekering ook af voor een fijne gemoedstoestand. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en je hebt jezelf goed verzekerd tegen bepaalde risico’s die je vakantie kunnen verpesten, hoef je niet constant op je hoede te zijn. Dit zorgt voor kalmte en minder stress.

Bij goede studie resultaten is weining stress en veel ontspanning erg belangrijk. Wanneer een kind regelmatig begeleidt wordt bij het maken van huiswerk, ontlast dit de ouders. Dit zorgt ervoor dat er thuis minder druk komt te liggen op de studieresultaten, waardoor de thuis situatie vaak als prettiger wordt ervaren. De tijd thuis kan besteed worden aan het doen van leuke dingen. Daar komt bij dat kinderen over het algemeen zich gemakkelijker aan hun huiswerk kunnen zetten wanneer een “vreemde” dit van hen vraagt dan wanneer een ouder dit doet. Het zogenaamde “vreemde ogen dwingen”.

Wat zijn mogelijke Nadelen van Huiswerkbegeleiding?

De nadelen van huiswerkbegeleiding die wij kunnene bedenken zijn vrij kort. Op de eerste plaats zijn dat de kosten. Niet iedere ouder kan eenvoudig huiswerkbegeleiding bekostigen. Het tweede nadeel kan zijn dat je minder goed in de gaten hebt welke dingen de kinderen precies leren op school.

 

Wat zijn de Kosten voor Huiswerkbegeleiding?

De kosten van huiswerkbegeleiding kunnen uiteraard erg varieren. Factoren die dit bepalen zijn uiteraard vaak de kwaliteit maar ook het onderwijsniveau. Begeleiding voor jonge kinderen in bijvoorbeeld groep 3,4 of 5 is vaak goedkoper dan begeleiding voor kindern in groep 8. Huiswerkbegeleiding voor kinderen op de middelbare school is nog weer iets kostbaarder en ook hier geldt weer dat begeleiding voor het VWO kostbaarder is dan een huiswerkbegeleider voor het VMBO. Dit heeft simpelweg te maken met vraag en aanbod. De laatste factoren die invloed hebben op de prijs zijn de frequentie en de intensiviteit van de begeleiding. Wil je 1 op 1 begeleiding dan is dit duurder dan 1 op 2 en 1 op 2 is weer duurder dan 1 op 8. Over het algemeen kunnen wij stellen dat huiswerkbegeleiding van 3 of 4 uur per week in een kleine groep van 1 op 4 gemiddeld tussen de 200 en 300 euro kost per kind.