De Tien Beste Jeugdboeken van dit Moment

Jeugdboeken Top 10

Met jeugd bedoelen we niet de allerjongsten onder ons. In dit jeugdboeken top 10 overzicht richten we ons op tienerboeken. In dit overzicht vind je boeken geschikt voor jeugd vanaf 12 tot 16 jaar. Wat zijn de beste boeken in deze categorie van dit moment? Klik hieronder voor de jeugdboeken top 10 en vind hier echte boeken aanraders.

Wat zijn dan de beste Jeugdboeken van dit moment?

Het soort boeken dat populair is onder jeugd is er divers. Zo vindt je hier bijvoorbeeld boeken die ook voor de ouderen onder ons een prima keuze zouden zijn. Denk hierbij aan boeken van John Grisham. Ook vind je er boeken die echt alleen populair zijn onder tieners. Klik snel op de knop voor het actuele overzicht.

Een aantal van onze favoriete jeugdboeken

Dark blue and pink boekcover Five Feet Apart
Five feet apart
honderd uur nacht paperback boek van Anna Woltz
Honderd uur nacht
Jeugdboeken top 10 frequente bezoeker de grijze jager
Grijze jager
groen licht op de cover van john grishams accomplice
De Medeplichtige

Jeugdboeken Top 10; een Actuele Lijst vol Mooie Boeken

Het leuke van jeugdboeken is dat het niet gaat om één soort categorie boeken, je vindt hier boeken van vele verschillende onderwerpen. De jeugd leest erg veel en de top 10 in deze categorie kan dan ook maandelijks flink veranderen wat altijd leuk is om te zien. Het is altijd interessant om welke nieuwe boeken de lijst binnen komen elke maand.

Populaire boeken in deze lijst onder jeugd zijn erg leuke boeken om te lezen en enorm populair onder de jongeren. Zo vindt je hier vele spannende boeken, fantasy boeken, enkele romans en andere leuke boeken.

Meiden en jongens Literatuur

Vaak wordt er verschil gemaakt tussen jeugdboeken voor jongens en jeugdboeken voor meisjes. Zelf geloven wij niet heel erg in dit verschil en vinden we dat alle jeugdboeken in de jeugdboeken top 10 door zowel jongens als meisjes gelezen kunnen worden.

Meisje met blauwe trui leest een leuk jeugdboek

Jeugdboeken een Goed Begin

Een Jeugdboek is niet alleen geschikt voor kinderen. Kinderboeken zijn ook uitermate geschikt voor mensen die net beginnen met lezen. De meeste mensen in Nederland kunnen natuurlijk lezen, maar niet iedereen kan ook lezen in het Nederlands.

Wanneer je de Nederlandse taal onder controle wil krijgen, begin dan met een kinderboek.Voor kinderen zijn jeugdboeken natuurlijk uitermate geschikt. Niet alleen vanwege het taalgebruik in de boeken, maar ook vanwege de inhoud van het verhaal. De schrijvers zorgen dat beide goed te begrijpen zijn voor de jonge lezer.

Leeftijdscategorieën voor Boeken

Brug uit een Sprookje

Jeugdboeken hebben ook altijd een aanbeveling voor een leeftijdscategorie. Over het algemeen raden we aan deze aanbeveling zoveel mogelijk aan te houden. Voor kinderen, die zich zeer snel ontwikkelen, kan het grammaticale niveau soms wat te laag zijn. Deze kinderen kunnen vaak ook wat ingewikkeldere verhalen aan.

Mocht u een kind hebben dat zeer gemakkelijk leert, kan het geen kwaad om een aanbevelingscategorie hoger te gaan. Fantasy boeken doen het ook vaak goed bij de jeugd, de top 10 fantasy vindt u hier. Fictieboeken doen het onder de jongeren vaak beter dan waargebeurde verhalen.

Overige Populaire Jeugdboeken

Boeken van Renate Dorrestein zijn momenteel ook weer erg in opkomst. Hoewel de Renate Dorrestein Boeken het altijd wel goed doen bij de jeugd, is er nu sprake van een lichte trend in voorkeur voor deze boeken. Ook de boeken van Harry Mulisch blijven ontzettend populair.

De meest boeken van Renate richten zich met neme op kinderen van 12 jaar en ouder. Dit zijn gewoon goede boeken. Hoewel sommige lezers deze wel als typische meidenboeken classificeren. Ook als jongen hoef je je niet te schamen wanneer je een boek van Dorrestein in je boekenkast hebt staan. Ze staan tenslotte niet voor niets bij de best verkochte boeken.

Populaire boeken van Harry Mulisch onder de Jeugd

Ontdekking van de hemel zwarte cover

Meer Toptitels in de Jeugdboeken Top 100

Mocht je er niet uitkomen met de huidige top 10, kan je natuurlijk altijd je zoektocht uitbreiden. Een goede volgende optie is dan de jeugdboeken top 100. Hier vindt je voor iedere jongere wel een geweldig boek.

Of je nou op zoek bent naar een spannend jongensboek of een leuke boeken voor meiden van 10 jaar, ze staan er allemaal in.  Alle bekende auteurs van jeugdboeken vind je hier terug. Naast recente boeken tref je hier ook echte klassiekers terug die nog altijd goed worden verkocht. Al deze beroemde kinderboeken vind je door op deze link te klikken.

Veelgestelde Vragen

Waar wordt de Jeugdboeken Top 1o op gebaseerd?

Onze jeugdboeken top 10 en andere overzichten worden gebaseerd op de meest verkochte en best beoordeelde boeken van Bol.com

Wat is ons favoriete Jeugdboek?

Zelf lezen we al een tijdje geen jeugdboeken meer. We horen veel positieve verhalen over “honderd uur nacht”

Hoe vaak wordt de top 10 geactualiseerd?

Onze top 10 worden dagelijks bijgewerkt. Verschillen in noteringen zijn vaak echter alleen op wekelijkse basis zichtbaar.