De Tien Beste Digitale Boeken van dit Moment

E-books Top 10

E-books zijn boeken die op de laptop, computer of tablet gelezen kunnen worden. De afgelopen jaren zijn de E-books steeds populairder geworden. De meeste e-books zijn ook als ouderwets gedrukt boek te verkrijgen. Het voordeel van E-books is dat ze maar weinig ruimte in nemen. Bekijk hier de top 10 E-books zodat jij weet wat echte aanraders zijn.

Vaak nog Voordeliger via Amazon

In Amerika is Amazon het bedrijf om je digitale boeken aan te schaffen. In Nederland doen de meeste mensen dit via Ako, Bruna of Bol.com. Wanneer je graag e-books leest, is het aan te raden om eerst eens prijzen te vergelijken met Amamzon. Dit kan vaak wel to 20% op de prijs schelen.

Wat is een Ebook?

Laten we niet direct te hard van stapel lopen en eerst eens uitleggen wat ebook is. Een ebook is eigenlijk niets meer dan digitale versie van een boek. In plaats dat het boek gedrukt wordt op papier, wordt het in een data bestand geplaatst. Dit bestand kan je dan openen met een e-reader, computer, smartphone of tablet.

wat is een ebook

Belangrijkste Voordelen van E-Book ten opzichte van gedrukte boeken

Op deze manier kan je het boek dus lezen vanaf een scherm. Een aantal voordelen van ebook ten opzichte van een gedrukt boek zijn onder andere:

  • Goedkoper, doordat het druk kosten scheelt
  • Compacter, je kan op een telefoon wel 100 boeken meenemen

Als je benieuwd bent naar alle voordelen, lees dan ons artikel over e-readers.

Waar kan je E-books het voordeligst Kopen?

Het echte antwoord op deze vraag is dat het per e-book verschilt. Het ene boek is voordeliger bij Bol.com het andere bij Amazon en weer een aander bij Bookspot. De prijzen kunnen ook echt behoorlijk uiteen lopen. Het scheelt soms wel tot 70%. Dat is misschien wel de moeite waar om eens te vergelijken. Klik op de logo’s van de verschillende sites om deze te vergelijken.

kindle ebook kopen via amazon

top 10 ebooks kobo rakuten

Top 10 E-books online

E-books zijn erg hot op het moment, want was is er makkelijker lezen dan een boek op je laptop of tablet waar en wanneer het jou uitkomt. De laatste jaren zijn er erg veel e-books bijgekomen in elke soort en vorm. Tegenwoordig worden er bijna meer e-books verkocht dan gewone boeken zelfs. En wij geven je daarom graag het overzicht van meest populaire e-books, je zult daarom hier de top 10 e-books vinden die constant wordt bijgehouden. Omdat de jeugd nou eenmaal het snelst bij is met de laagste technologie vertonen de top lijsten van digitale boeken erg veel overeenkomsten met die van de jeugd.

beste app in nederland voor luisterboeken

Een Ebook Abonnement Nemen

Naast het los aanschaffen van ebooks, kan je ook abonnementen afsluiten waar je onbeperkt ebooks kan downloaden en lezen. Deze abonnementen zijn vaak al voordeliger dan het aanschaffen van losse ebooks wanneer je minimaal twee boeken per maand leest.

Een van onze favorieten aanbieders van deze abonnementen is Storytel. Een ruim aanbod boeken dat dagelijks wordt uitgebreid. Naast de beschikbaarheid van duizenden ebooks zijn de meeste boeken ook als luisterboek te verkrijgen. Op deze manier kan je ook onderweg in de auto genieten van een goed boek terwijl je zelf achter het stuur zit.

Wanneer je niet geinteresseerd bent in luisterboeken, kan je er ook voor kiezen om het Kobo Plus abonnement af te sluiten via Bol.com. Dit is de aanbieder met het grootste abonnement ebooks en kost slechts dertien euro per maand.

Populaire e-books en de e-Reader

E-books zijn sinds de komst van laptops en tablets erg populair geworden. Voor je ogen is het fijner om een ebook te lezen op een e-reader.

Deze houden rekening met achtergrond licht en zorgen ervoor dat het voelt alsof je een hardcopy boek leest. Van het licht van een pc of telefoon krijg je vaak als snel vermoeide ogen. Het voordeel van een e-reader is dat deze  vaak ook het formaat heeft van een boek.

Het is vaak groter dan een smartphone, maar kleiner dan een tablet of laptop. Dit leest vaak erg comfortabel. Ook is de e-reader gemakkelijk mee te nemen en u kunt natuurlijk meerdere boeken tegelijkertijd opslaan op de e-reader.

Ideaal als u op reis gaat. Hieronder vindt u populair e-readers. Lees hier meer over de beste e-reader merken Kindle en Kobo.

Dagelijks worden duizenden e-books online besteld via bekende websites als Amazon en Bol.com onder andere. Tegenwoordig vindt je vele populaire e-books op het gebied van sport, gezondheid, psychologie en nog veel meer. Een e-book is namelijk erg handig om mee te nemen als je reist bijvoorbeeld. Eigenlijk zijn alle boeken die tegenwoordig worden uitgebracht ook als e-book verkrijgbaar. Toch zijn er bepaalde boeken die als e-book vaker verkocht worden.

Vrouw met boek en kindle ereader

Het zoeken van Ebooks via Google

Via books.google.com kan je zo goed als ieder ebook ter wereld vinden. Google helpt niet alleen om het boek te vinden in verschillende talen, maar zetten ook direct een beknopte samenvatting van het boek voor je klaar.

Tevens kan je direct het boek aanschaffen via Google play. Je ziet het boek na aanschaf dan direct verschijnen in je e-books bibliotheek. Hier zijn e-books in allerlei genres te verkrijgen, van biografie├źn tot literatuurboeken.

Het nadeel van Google books is dat het je zal zeggen dat er geen ebook beschikbaar is wanneer het niet te verkrijgen is via Google play. Hier zou jouw zoektocht dan niet moeten eindigen.

In plaats daarvan geven ze je een aantal opties van verkopers zoals bijvoorbeeld Bol.com waar het boek te koop is als gedrukte versie. In de praktijk kan je hier dan wel degelijk ook de digitale variant van het boek kopen dat je wilt hebben.

Franse ebooks top 10

Gratis Ebooks Downloaden

Je hoeft niet altijd een ebook aan te schaffen. Soms kan je deze op een veilige manier gratis downloaden. Dit geldt met name voor echte klassiekers. Van deze klassiekers zijn de copyright rechten namelijk verstreken.

Er zijn een aantal plekken waar je deze boeken veilig kunt downloaden. Hier kan je er zeker van zijn dat je de boeken legaal op je e-reader kunt plaatsen. Als je niet weet hoe je deze boeken kunt opslaan in je ebooks bibliotheek, kan je deze instructies volgen.

De volgende sites zijn betrouwbaar om zowel Nederlandstalige als Engelstalige ebooks te downloaden.

  1. Gutenberg.org
  2. DBNL
  3. PDFbooksfrofree.com
  4. GratisEpub.nl

Veelgestelde Vragen over de Top 10 e-books

Waar wordt de e-books top 10 op gebaseerd?

Deze wordt gebaseerd op de meest verkochte e-books van Bol.com en Amazon

Welke Auteurs komen veel voor in de e-books top 10?

Tegenwoordig zijn auteurs die boeken reeksen schrijven populairder dan schrijvers van afzonderlijke boeken. Je kan hierbij denken aan Lucinda Riley of Karin Slaughter.