De Tien Beste Boeken voor Vrouwen

Vrouwenboeken Top 10

Hoewel we niet erg fan zijn van het stereotyperen van gender rollen, zijn er wel bepaalde boeken die vaker gekocht worden door mannen of juist door vrouwen. We hebben gekozen om toch een aantal specifieke boeken voor vrouwen samen te stellen. Wat overigens niet wil zeggen dat deze boeken alleen maar interessant zijn voor vrouwen.

Keuze uit de Vrouwen Boeken Top 10 is altijd Goed

Hoe maak je de kans zo groot mogelijk dat je een goed boek kiest voor een vrouw? Simpel! Je kiest een boek dat al door veel andere vrouwen is gelezen en als super goed is beoordeeld.

Hiervoor klik je simpelweg op de knop hier rechts. Je krijgt dan de meest actuele boeken top 10 voor vrouwen van te zien. Deze is niet alleen gebaseerd op de beste beoordelingen, maar ook op de meest verkochte boeken in deze categorie. Bekijk de beste 10 vrouwen boeken nu.

Boek in de provence met Lavendel

Deze damesboeken zijn goed voor uren lees plezier. De boeken top 10 is samengesteld door Bol.com en is gebaseerd op de best verkochte boeken van dit moment. Zo ben je verzekerd van actueel overzicht dat dagelijks wordt ververst. Mocht je ook benieuwd zijn naar de populairste boeken voor mannen, kijk dan hier. Ook dan vindt je een overzicht met echte boeken aanraders van populaire schrijfsters.

De Actuele Top 10 Vrouwen Boeken

Heerlijk een Boek Lezen met een Kop Koffie

De lijst met de meest populaire boeken voor dames is actueel en wordt continue bijgewerkt. Of je nou op zoek bent naar een goed boek voor jezelf of voor een ander, we hopen dat dit overzicht speciaal gericht op vrouwen je helpt bij het kiezen van geweldige literatuur.

In de lijst komen veel series voor, je kunt hierbij denken aan auteurs als Nicci French en Karin Slaughter. Deze zijn ook uitermate geschikt voor op vakantie. Zo kun je helemaal weg kwijnen tijdens je vakantie in een van deze series. Ditsoort spannende boeken en thrillers zijn vaak erg populair bij vrouwen.

Spannende Boeken voor Ladies

Zoals al eerder genoemd; thrillers en spannende boeken doen het vaak verrassend goed onder de vrouwen. Spannende boeken voor spannende vrouwen. Je kan daarom ook eens kijken bij de thriller top 10. Dikke kans dat hier een aantal boeken tussenzit dat het goed zal doen. Een echte top schrijfster binnen dit genre is Lucinda Riley.

book, hands, reflecting

Ook kookboeken of receptenboeken doen het vaak erg goed bij de “ladies”. Als extra tip raden we je aan om jouw favoriete boeken uit de lijst ergens op te schrijven, bijvoorbeeld in een notitieboek. Voor je het weet is het overzicht weer gewijzigd en kan je jouw favoriet niet meer terugvinden.

Op deze manier hebben wij onze eigen top 50 met nog te lezen boeken samengesteld. Een topvrouw overzicht vol literatuur voor powervrouwen, maar ook reisboeken, romans en non-fictie vind je hier terug.

Wat zijn Leuke Boeken voor Vrouwen?

Een groot deel van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat ze regelmatig een boek lezen. Het is opmerkelijk dat er meer vrouwen een boek lezen ter ontspanning dan mannen. Om deze reden is er een speciale top 10 vrouwen boeken op gezet met vrouwen boeken van het moment. Zodat de vrouwen die graag een typische vrouwen boek willen lezen er een goede lijst voor hebben.

Niks is vervelender dan een boek te kopen die halverwege erg tegen valt. Bij deze lijst populaire boeken is de kans erg klein dat het gebeurd. Dit zijn stuk voor stuk leuke boeken voor vrouwen om te lezen. De lijst is samengesteld uit meerdere factoren. Het aantal verkochte boeken is een van de factoren, maar ook de becijfering van lezers wordt overwogen.

Leuke Boeken voor Vrouwen die elke vrouw gelezen moet hebben

Er zijn wat boeken betreft veel lijsten. Zo wordt er onder meer een top 10 voor Thriller boeken samengesteld en ook één voor avonturen boeken, maar dus ook speciaal voor vrouwen literatuur. In dit artikel vindt je de top 10 van de populairste typische vrouwen boeken. Als je alle boeken een voor een aanschaft ben je zeker van uren lees plezier.

Deze top 10 is samen met de hulp van Bol.com samengesteld. Deze top 10 is ontstaan door de best verkochte vrouwen boeken op het moment. Door eerst deze top 10 te bekijken voor je een boek besteld voorkom je een teleurstelling en weet je de leukste vrouwen boeken te vinden. Zo helpen wij je wel om je boekenrek te vullen met onze leuke boekentips.

De  Meest Verkochte Dames Boeken op dit Moment

Karin Slaughter Boeken Volgorde
Karin Slaughter

Al deze boeken zijn stuk voor stuk “typische vrouwen boeken” en goed voor uren leesplezier. De top 10 begint met het meest verkochte vrouwen boek. De top 10 van vrouwen boeken wordt veel opgezocht omdat veel vrouwen een leuk boek willen. De grootste reden hiervoor is dat veel mensen willen weten welke boeken voor vrouwen zijn geschreven en een besteller zijn. Velen noemen het ook wel de lijst met goede boeken voor vrouwen.

Vrouwenboeken die het altijd goed doen zijn de boeken van schrijfster Karin Slaughter. Zij brengt jaarlijks een nieuwe thriller uit. Deze belanden eigenlijk altijd in de top 10 meest gelezen boeken van dat moment.

Romantische Boeken Top 10

Sommige zeggen dat vrouwen boeken altijd romantisch zijn. Hoewel dit niet altijd waar is, worden deze boeken wel veel vaker door vrouwen gelezen dan door mannen. De verhouding is zelfs zo groot dat je bijna zou kunnen stellen dat romantische boeken vrouwen boeken zijn.

Natuurlijk betekent dit niet dat vrouwenboeken automatisch ook romantisch zijn. In ieder geval hebben wij besloten om de romantische boeken top 10 te plaatsen op dezelfde pagina als de vrouwen boeken top 10.

Klassieke boeken die nog altijd erg populair zijn onder vrouwen zijn de boeken van Jane Austen. Het bekendste boek van deze schrijfster is Pride and Prejudice, maar ook haar andere boeken zijn nog steeds immens populair.

Speciaal Genre voor Zwangere Vrouwen

Zwangere Vrouw op het Strand

Wellicht niet de eerste categorie waar je aan denkt, maar achteraf gezien wel heel logisch. Boeken voor zwangere vrouwen worden een stuk vaker gelezen door vrouwen dan door mannen.

Binnen dit genre vallen niet alleen educatieve boeken over bijvoorbeeld het omgaan met een baby en het opvoeden van kinderen, maar ook leuke fotoboeken en dagboeken om de eerste stappen van je kind bij te houden voor later. De beste boeken in dit genre vind je hier.

Veelgestelde Vragen

Waar wordt de Vrouwen Boeken Top 10 op gebaseerd?

Deze wordt gebaseerd op de meest verkochte boeken door vrouwen en wordt wekelijks geactualiseerd.

Hoe vaak wordt de lijst geactualiseerd?

In werkelijkheid wordt deze dagelijks geactualiseerd. Er is op dagelijkse basis echter weinig beweging in de top 10. Deze zie je pas echt van week tot week veranderen.