De Tien Beste Voetbalboeken van dit Moment

Voetbalboeken Top 10

Het is over het algemeen erg verdeeld, de ene voetballiefhebber houdt wel van het lezen van een boek, terwijl de ander toch liever iets anders gaat doen. Tijdens een korte vakantie een buitenlandse wedstrijd bezoeken bijvoorbeeld. Er zijn echter een aantal boeken die de interesse van bijna iedere liefhebber wel trekken. Bijvoorbeeld speciale soorten sport boeken. Wij hopen met onze voetbalboeken top 10 wat tips te kunnen geven en inspiratie te bieden voor het uitkiezen van een goed boek.

De Voetbalboeken Top 10 is altijd actueel

Door een boek te kiezen uit de top 10 weet je twee dingen zeker. Allereerst, jouw nieuwe boek is al door veel anderen beoordeeld als een uitstekend boek. Op de tweede plaats dat dit boek een van de meest verkochte voetbalboeken is van dit moment. Klik op de knop om de actuele lijst te bekijken.

Het Sport Genre

In het Sport Genre zijn de voetbalboeken het meest populair. Wij richtten ons in dit artikel dan ook op de voetbal boeken top 10 van dit moment. Een zorgvuldig samengesteld overzicht door de redactie van Bol.com. Dit is gedaan op van recensies en meest verkochte boeken.

Verbaas je niet wanneer er veel biografieën van een voetballer terug te vinden zijn in ons overzicht. Je vindt de actuele voetbalboeken top 10 door op de knop hieronder te klikken. Leuk om zelf te kopen maar ook weg te geven als verrassing.

Vuur, voetbal en voetbalschoen

Diverse Soorten Sport Boeken

Liverpool als Popualirste club onder de voetbalboeken top 10

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat sport boeken met name populair zijn onder mannen.Meer mannen dan vrouwen zijn over het algemeen echte sportliefhebbers. Wat overigens niet wil zeggen dat er niet ook heel veel echte sportliefhebbers onder vrouwen zijn.

Er zijn veel soorten sport boeken verkrijgbaar in de winkels in het Nederlands. Het gaat daarbij voornamelijk om biografie boeken over grote sport helden, zowel spelers als trainers. Deze zijn vaak actief of actief geweest op grote podia zoals de Champions League finale.

Tennis, voetbal, handbal, hockey en schaatsen. Het zijn een aantal voorbeelden van sporten waar diverse boeken over zijn geschreven. Welk boek de voorkeur krijgt hangt natuurlijk af van de voorkeur voor een bepaalde sport.

Ook onder de jeugd doet sport literatuur het erg goed. Opmerkelijk is dat het aandeel van jongere meiden een stuk groter is in de categorie sport dan bij volwassenen. De successen van de oranjedames doen het ook erg goed bij de jeugd.

Het komt regelmatig voor dat een sportboek een top classificatie haalt in het overzicht van onze populairste jeugd literatuur.

Een aantal van onze favoriete Voetbalboeken

Hieronder een selectie van onze favorieten. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Het lezen van de Voetbalboeken Top 10

Voetbal boeken vallen erg in de smaak bij mannen. Het kan gaan over liefde voor een bepaalde club, of voor de selectie van oranje, maar ook over een profvoetballer van tegenwoordig of vroeger. De meeste boeken gaan over het leven van een bekende speler zoals Memphis Depaay of over een bekende trainer van grote clubs.

Depaay speelde voor PSV, Manchester United en op dit moment voor het Franse Olympique Lyon.

Heart of A Lion, Memphis Depaay is voor een goede prijs te koop bij bol.com. Dit boek beschrijft het levensverhaal van Memphis. Van voetballen op straat met de jongens, zijn moeilijke jeugd periode en de wijze waarop hij zijn ontwikkeling doormaakte tot profvoetballer en het grote success van de spits. Het boek heeft zeer goede recensies ontvangen.

“Wanneer ik scoor, juich ik niet. Het is mijn werk om te scoren. Zie je weleens een postbode juichen als hij de post bezorgt? “- Mario Balotelli

Welke boeken vind je zoal in de top 10?

Er zijn een aantal boeken terug te vinden in de voetbal boeken top 10 op onze website. Een aantal titels die je in deze top 10 terug zult zien zijn Gijp, Geen Genade, Ronaldo, Messi (vaakst winnar van de gouden bal), Wat een goal, Dure spitsen scoren niet, Winnen, Foute elftal en Hans Kraay Jr.

Momenteel is ook het boek van Lieke Martens over haar carrière erg populair en wat ons betreft ook echt een aanrader.

Voetbalboeken vaak ook Biografisch

Veel boeken in de huidige top 10 van voetbal of sport boeken zijn biografische boeken van  top sporters. De sporters zijn zelf vaak niet de schrijvers van de boeken en daarmee zijn de boeken dus niet autobiografisch. Dat zou ook wel getuigen van erg veel talent. Topsporter zijn en ook nog eens je eigen boek kunnen schrijven.

Mocht je het interessant lijken om ook de top 10 van de biografieën te bekijken, kijk dan hier.

Voetbalboeken over de ervaringen van Trainers

Zwarte cover boek trainer Stijn Vreven
Pure Haat Liefde
biografie sir alex ferguson
Leading
Edwin Schoon biografie Marco van Basten
Basta

Algemene Voetbalboeken Topics in de Top 10

Een enkele keer verdient ook een boek met een algemener topic zijn plaats in de top 10. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan topics als natuurgras of kunstgras. Ook e-sports worden steeds populairder. Zo heeft ook een boek over playstationverslaving en FIFA een tijd lang de top 10 gehaald.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele titels en populaire voetbal boeken die terug zouden kunnen komen in de top 10. Ieder boek heeft een eigen verhaal dat tot nu toe al veel mensen heeft aangesproken.

Neem eens een kijkje in de winkel en bekijk of een van de bovenstaande titels verkrijgbaar is. Ook is het mogelijk om even een kijkje op het internet te nemen voor deze boeken.

Welke Nieuwe Boeken we in de toekomst graag zouden zien?

Zelf volgen we graag de ontwikkeling van jonge spelers. Een autobiografie van middenvelder en een van de beste voetballers in wording Frenkie de Jong lijkt ons bijvoorbeeld wel wat. Het boek “Frenkie”  dat nu over hem is uitgebracht komt misschien iets te vroeg. Het boek richt zich met name op de nog korte geschiedenis van De Jong waar wij vooral zo nieuwgierig zijn naar de toekomst.

Zijn ervaringen als jonge speler over de verschillende competities, voetbalclubs, interlands en zijn overstap naar Barcelona in Spanje. Misschien een biografie van voormaig Ajacied Matthijs de Ligt over zijn overstap van de eredivisie naar Juventus. Die zouden zeker op onze waardering kunnen rekenen.

Mario Balotelli in Brescia voetbalshirt

Een vervolg op de voetbalbiografie van Zlatan Ibrahimovic lijkt ons ook wel wat. Weinig voetballers kennen toch een interessanter levensverhaal. Wellicht dat alleen aanvaller Mario Balotelli gelijkwaardige Anekdotes zou hebben over zijn lifestyle, coaches, keepers en voetbalclubs. Zou Zlatan zelf ooit nog voetbaltrainer worden?

Een boek van een boeiende trainer zoals Louis van Gaal en zijn kijk op het voetbal en uitzonderlijke karakter. En dat van een scheidsrechter zoals Serdar Gozubuyuk, Bjorn Kuipers of Bas Nijhuis lijkt ons ook wel wat. Nederland mag best trots zijn op een aantal van deze topscheidsrechters.

Voor de mensen die liever plaatjes kijken dan lezen

Ook wanneer je niet dol bent op lezen, zijn er een aantal mooie voetbalboeken te verkrijgen. Een van onze favoriet boeken met foto’s is een boek over het succes van Arsenal, Arsene Wenger, Thierry Henry en Dennis Bergkamp. In dit boek staan de mooiste goals van Arsenal sinds het bestaan van de fotocamera langs de lijn.

Veelgestelde vragen over de Voetbalboeken Top 10

Waar wordt de actuele voetbalboeken top 10 op gebaseerd?

Deze wordt samengesteld aan de hand van de meest verkochte – en best beoordeelde boeken

Wat is jullie favoriete voetbalboek?

Een boek dat niet over de sporters maar over de cultuur van de supporters gaat en voetbalboek van het jaar 2019 werd. Elitepauper van Freek van Kraaikamp

Hoe vaak wordt de top 10 geactualiseerd?

De top 10 wordt dagelijks opnieuw samengesteld door Bol.com

Misschien is dit iets voor jou!

Kunnen we je een gratis download aanbieden van Jane Austens Pride & Prejudice en Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes?