Beste Boeken

Waarom lezen zo belangrijk is voor kinderen

Waarom is lezen belangrijk voor kinderen? Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Lezen is namelijk veel meer dan alleen lezen. Tijdens het lezen is het hele brein nodig, voor de waarneming, redenering, de taal, het geheugen en het vermogen van selectie. Aarzel dus niet en schaf een boek aan voor uw kind.

Waarom is Lezen Belangrijk voor Kinderen; Jong en Oud?

Waarom is lezen belangrijk voor kinderen

Lezen laat de verbeeldingskracht prikkelen, van het lezen kan een compleet beeld worden gemaakt binnen je hoofd. Dit zal kinderen op latere leeftijd helpen om gemakkelijker te leren. Het kan ook het gevoel van empathie en dus het begrip voor anderen vergroten. Het lezen zorgt ook voor rust en verdieping, hierdoor ontwikkelt een kind zijn concentratievermogen. Lezen is ook een erg goede vorm van entertainment, echter niet voor iedereen. Sommige kinderen kunnen erg makkelijk een boek uitlezen, andere daarin tegen hebben het niet zo op lezen en doen liever afstand van een boek.

Voorlezen is ook belangrijk

Voorlezen is ook belangrijk voor de kinderen, er wordt onbewust door het kind aan zijn of har taalontwikkeling gewerkt. Het kind kan door het voorlezen er achter komen dat boeken erg leuk kunnen zijn. Het kind leert zich onder andere te verplaatsen in andere personen en de woordenschat wordt ontwikkelt. Lees dus altijd een kinderboek voor.

Stichting Lezen

Stichting lezen

Landelijk probeert de Stichting Lezen het lezen door kinderen te stimuleren. Ze vinden dat elk kind op school leeservaring op moet doen, en kennis moet maken met het lezen, boeken en verhaalsoorten. Dit wordt gedaan met de vijf v’s formule: deze staan voor veel (voor)lezen, variatie, vaste leescoördinator, vaker in de bibliotheek en volg je leerlingen.

De stichting wil dat de kinderen bekend zijn in het aanbod van boeken en organisaties, kennis hebben van de kenmerken van boeken en daarmee waardering kan ontwikkelen van die boeken en dat ze die waardering ook kunnen formuleren met argumenten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email