Beste Boeken

Heerlijk een boek lezen op vakantie

Vakantie is een tijd van vrijheid, ruimte en vrije tijd. Dit brengt dus de gelegenheid met zich mee om een boek te lezen, of zelfs meer dan één. De meeste mensen die boeken lezen, lezen in de vakantie meer boeken dan normaal.  Vier vijfde van alle vakantiegangers nemen boeken of reisgidsen mee op vakantie. Dit zijn vooral de hoog opgeleide mensen. Personen tussen de 25 en 49 jaar die werken lezen vaak veel meer boeken tijdens de vakantie, dan dat ze normaal doen. Een gemiddelde vakantie lezer neemt 5 boeken mee op vakantie. Een derde van de consumenten heeft het gevoel dat ze alleen tijdens de vakantie tijd hebben om boeken te lezen. Een boek lezen op vakantie gebeurt dan ook met regelmaat. Thuis wordt er een stuk minder gelezen.

Wat voor soort boeken worden er gelezen op vakantie? En door wie?

Het grootste deel van de vakantie lezers leest fictie boeken, dit is ongeveer 50 %. Op de tweede plaats staan  non fictie boeken en reisgidsen, die worden voor ongeveer 40 % meegenomen. Taalgidsen worden voor ongeveer 15 % meegenomen door vakantiegangers.

Ook wordt er tegenwoordig een reisgids applicatie die op de tablet en / of telefoon staat meegenomen.

Hoog opgeleiden lezen op vakantie vaker dan middelbaar opgeleiden zowat alle genres en vormen van boeken. Jongeren van 13 tot 25 jaar namen wat minder vaak dan ouderen reisgidsen en e-books mee. Totaal wordt er door 13 % van de vakantie lezers alleen gebruik gemaakt van e-books.

De mensen lezen tijdens hun vakantie dus gemiddeld meer boeken dan normaal. Een derde leest tegenwoordig digitaal. Dit zijn vooral mannen en dit wordt via tablet of smartphone gedaan. Totaal neemt een vijfde van de vakantiegangers helemaal geen boeken mee op vakantie. Wil je uitrekenen wat voor kosten je allemaal hebt? Dit kan eenvoudig op Berekenen.nl namelijk.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email