Beste Boeken

Vietnam Online Reisboek – Alles dat je moet Weten

Wanneer je een reis aan het plannen bent begin je met online informatie zoeken. Maar vaak is er zo veel informatie dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het probleem is vaak dat de informatie verspreid op het internet staan. Een reisboek waar alle informatie gebundeld is biedt uitkomst.

Rondreis in Vietnam is een digitaal reisboek waar alle informatie is gebundeld over Vietnam; van eten tot unieke bestemmingen en van reisbudget tot binnenlandse vluchten. Een reis naar Vietnam dient de nodige voorbereiding, dus hier een aantal tips.

Visum Vietnam

Wanneer je naar Vietnam reist dien je van te voren een Vietnam visum te regelen, dit kun je op 3 manieren doen: e-vsa, VOA en via de ambassade.

Een E-Visa: kun je direct via de officiele website van de Vietnamese Immigratiedienst aanvragen en kost $25 voor 30 dagen Single Entry. Hiermee kun je Vietnam in reizen via  alle internationale vliegvelden, en een aantal geselecteerde landsgrenzen en havens.

Met een VOA (Visum On Arrival) vraag je een goedkeuringsbrief aan. Dit kun je doen bij één van de vele (online) visum bureautjes voor tussen de $12 en $20. Met deze brief kun je bij aankomst een visum on arrival afhalen op één van de vijf geselecteerde luchthavens in Vietnam (o.a. Hanoi en Ho Chi Minh City).

Je kunt kiezen voor een Single Entry of Multiple Entry en je kunt kiezen tussen 1 maand of 3 maanden geldigheid. Bij aankomst op het vliegveld betaal je daarnaast nog stempelkosten. Dit is voor een Single Entry visum $25 en voor een Multiple Entry visum $30, ongeacht het visum voor 1 maand of 3 maanden geldig is.

Als laatste optie kun je een visum voor Vietnam regelen bij elke Vietnamese ambassade.

Alles voor je Reis naar Vietnam

Bezienswaardigheden in Vietnam

Je kunt eenvoudig een paar weken reizen, want er zijn genoeg bezienswaardigheden in Vietnam. De mooiste bestemmingen zijn:

  • Ha Giang: Mooiste provincie in Vietnam met één van de mooiste berggebieden van zuidoost Azië en een plek wat het massatoerisme nog niet heeft gevonden.
  • Hoi An: Een goed bewaarde oude handelsstad met een hele gezellige atmosfeer.
  • Halong Bay: Met een luxe cruise door de mooiste baai ter wereld (een beetje vergelijkbaar met Phang Nga Bay) . Minder toeristische opties zijn Lan Ha Bay en Bai Tu Long Bay.
  • Sapa: Dit is de populairste plek voor een trekking door de rijstvelden, met authentieke minderheids dorpjes.
  • Phong Nha: De grootste grot ter wereld en een aantal andere enorme grotten waar je zelfs in kunt kamperen.
  • Mai Chau: Landelijke vallei waar je kunt fietsen en hiken. Dagtrip naar Pu Luong is zeker het hoogtepunt.

 

Beste Reistijd

Omdat Vietnam een lang uitgestrekt land is, hangt de beste reistijd af van welke regio je bezoekt.

  • Noord Vietnam heeft een duidelijk winter- en zomerseizoen. De koele maar meestal droge winter duurt van november tot april, bij een gemiddelde temperatuur van 17-22 ° C met de koudste maanden januari – maart.
  • Centraal-Vietnam heeft warm en droog weer van half januari tot eind augustus, met temperaturen die vaak halverwege de 30 graden bereiken.
  • Zuid Vietnam heeft het hele jaar door constante temperaturen (rond de 30 graden), met het droge seizoen van november tot en met april.

 

Tips voor Reizen in Vietnam

Vietnam is een heel lang en uitgestrekt land, waardoor de afstanden tussen bestemmingen groot kunnen zijn. Gelukkig is er een uitgebreid busnetwerk met onder andere nachtbussen die je kunt gebruiken om een dag reizen te besparen en kosten voor een nacht in een hotel. Meer comfortabel en veiliger zijn de treinen.

Vliegen is erg goedkoop in Vietnam. Een enkeltje van Hanoi naar Ho Chi Minh City heb je al vanaf $40 en van HCMC naar Dalat voor minder dan $20.

Engelstalige Boeken zijn niet altijd makkelijk te vinden, Nederlandstalige boeken zeker niet. Hou je van Lezen op reis? Neem voldoende boeken mee, of nog beter, schaf een e-reader aan en zorg voor voldoende boeken tijdens de reisuren. Een overzicht van de beste e-readers vind je hier.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email