De Tien Beste Kookboeken van dit Moment

Kookboeken Top 10

Hou je er van om vaak iets nieuws te eten, maar heb je geen idee wat je moet koken. Of ben je opzoek naar een leuk cadeau voor een echte kook liefhebber ? Bekijk dan de kookboeken top 10 zodat jij zeker weet dat je een boek koopt met de aller lekkerste recepten.

Kies uit deze Top 10 Kookboeken en je zit gebakken

Wanneer je toe bent aan een nieuw kookboek, kan je het beste een keuzen maken uit deze selectie. Deze 12 kookboeken worden wekelijks met de grootste zorg samengesteld door Bol.com.

Waarom een boek uit de Kookboeken top 10 kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen er voor kiezen om een kookboek te kopen. Een kookboek is voor iedereen geschikt of je nou nog nooit gekookt hebt of een koks opleiding hebt afgerond. De een zal het recept nauw volgen terwijl de ander zijn eigen twist eraan geeft.  Zodra een kookboek echt voor gevorderde bedoelt is zal dit er duidelijk op vermeld staan.

De recepten in een kookboek staan altijd duidelijk en gemakkelijk uitgelegd waardoor het voor iedereen geschikt is. Als eerst staat er welke ingrediënten er in het gerecht horen. Daarna lees je stap voor stap hoe je de maaltijd bereiden moet. In sommige kookboeken staat ook nog leuke bijhorende informatie bij het gerecht of maaltijd. Wanneer je een boek kiest uit de actuele kookboeken top 10, weet je zeker dat je een goede te pakken hebt.

4 kookboeken waar wij graag uit koken

Simpel kookboek Yotam ottolenghi
Simpel
Top 10 beste kookboek in de categorie bbq
Smokey Goodness
foodsisters kookboek met de sisters op een fiets
Foodsisters

Uitzondering op de Kookboeken Regel

Een uitzondering op de standaard receptenboeken is het kookboek van Samin Nosrat. Het boek heet Salt, Fat, Acid, Heat. Dit zijn volgens Nosrat de cruciale elementen voor ieder lekker gerecht. In dit kookboek leert Nosrat je hoe je echt moet koken.

Dit wil zeggen; niet blindelings recepten volgen, maar proeven en kennis hebben van welke smaken goed samen gaan.

Het uiteindelijk doel is om zelf als het ware nieuwe recepten te maken. Je kan dan in de ochtend langs de markt en op basis van het aanbod ter plekke bepalen wat je gerecht gaat worden. Welke groente zijn in het seizoen, welke zijn vers? Een behoorlijke uitzondering op de standaard. Als je echt van koken houdt, is het echt een aanrader.

Klik op de afbeelding om de laatste prijs te bekijken
klik op de afbeelding om naar het boek te gaan

Favoriete Boek in de BBQ Categorie

Dit is niet alleen ons favoriete bbq boek, maar van velen. Momenteel staat ” Smokey Goodness” van Jord Althuizen zelfs in de algemene kookboeken top 10.

In 2020 werd het door Bol.com uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Met dit boek word ook jij een wereldkampioen BBQ en haal je het meest uit je zomerse grill avond.

Welke Voordelen bieden Kookboeken nog Meer?

Als je een kookboek in de kast hebt staan hoef je je nooit meer te vervelen. Het koken van een uitgebreide maaltijd is namelijk een erg leuke activiteit om zelf of samen met iemand anders te doen. Veel mensen vinden koken een ontspannende activiteit, vooral als het gerecht goed gelukt is geeft het ook nog eens voldoening.

Ook gaat het eten nooit vervelen als je veel kookboeken hebt. Veel Nederlandse huishoudens klagen er over dat ze veel eentonig eten binnen krijgen. Als jij veel recepten tot je beschikking hebt is iedere maaltijd weer totaal anders en het eten zal dan nooit gaan vervelen.

Kijk Hier voor Fantastische Kook Aanbiedingen

Kookboeken met een Doel

Ook zijn er verschillende kookboeken met een bepaald doel. Een voorbeeld hiervan is het doel afvallen, zo kun jij een kookboek kopen met alleen maar gezonde recepten dit kan jou helpen om je doel te bereiken. 

Een ander doel kan zijn om tijd te besparen tijdens het koken, een goed voorbeeld hiervan is Jamie in 15 minuten. In dit kookboek staan alleen recepten die in 15 minuten klaar te maken zijn. Benieuwd naar welk kookboek het beste bij jou past? Bekijk dan de kookboeken top 10.

Jamie Oliver Kookboeken

Een van werelds populairste chefs is Jamie Oliver. Deze chef kok heeft als doel om mensen en met name kinderen gezonder te laten eten. Naast een aantal geweldige gezonde restaurants heeft hij ook een aantal zeer goede kookboeken opgeleverd.

Een van deze kookboeken, 5 ingrediënten, helpt je om gezonde keuzes te maken door de recepten simpel te houden. Je hebt weinig ingrediënten nodig en bent snel klaar met de bereiding. Toch ontzettend lekker en gezond.

Jamie is tevens van mening dat dagelijks vlees eten niet goed is voor mens, milieu en dieren. Om deze reden heeft hij onlangs een kookboek uitgebracht genaamd ” Veg”, dat natuurlijk staat voor het Engelse Vegetables dat groenten betekend. Dit boek toont aan dat je ook overheerlijk kan dineren wanneer je geen vlees eet.

Een Nieuwe Trend; Airfryer Recepten

Steeds meer mensen werken fulltime. Dit zorgt ervoor dat steeds minder mensen tijd nemen om uitgebreid te koken. De markt van afhaaleten is nog nooit zo groot geweest. Ook de airfryer neemt toe in populariteit.

Een airfryer gebruikt een minimale hoeveelheid frituurvet of olie om gerechten snel en zonder al te veel vet te bereiden. Deze Philips airfryer is bij uitstek de best beoordeelde airfryer op de markt en laat de concurrentie ver achter.

Met de toenemende populariteit van de airfryer stijgt ook de vraag naar airfryer kookboeken. Deze zijn nog redelijk schaars op de markt, maar wij hebben dit boek gevonden van verschillende koks.

Het boek laat zien dat je veel meer kunt met de airfryer dan kroketten frituren. De fryer biedt een oplossing voor mensen die niet veel meer willen doen dan het product in een pan leggen en het er weer uit halen zodra het belletje rinkelt.

Samenvattend over de Kookboeken Top 10

Met één van de top 10 kookboeken weet je zeker dat je een lange tijd vooruit met nieuwe recepten en ideeën die staan vermeld in één van deze kook boeken. De lijst is gebaseerd op meest gekochte online kookboeken in Nederland, waardoor je gegarandeerd een goed boek in handen hebt. Ben je Op zoek naar andere top 10 boeken, ga dan naar onze homepagina voor meerdere Top 10 Genres.

Veelgestelde Vragen

Waar wordt de Kookboeken Top 10 op Gebaseerd?

De kookboeken top 10 wordt gebaseerd op de meest populaire kookboeken van dit moment. Dit wordt berekend door een combinatie van beste beoordelingen en meest verkochte boeken.

Wat is jullie favoriete kookboek?

Zeker niet het voordeligste kookboek en ook niet een die je er even bij pakt in de keuken, maar waar je echt wat tijd in moet investeren. Het boek van Samin Nosrat; Heat, Salt, Fat, Acid