Populaire kookboeken op een rij

Kookboeken zijn populairder dan ooit tevoren. In dit artikel worden zes bekende en populaire kookboeken besproken, die ik op de website van V&D gevonden heb. De boeken zijn inspirerend, aanstekelijk en maken hongerig om aan de slag te gaan. We bespreken verschillende kookboeken, wellicht zit er iets voor jezelf bij of heb je straks jouw ideale cadeau gevonden.

Het kiezen van een kookboek is niet altijd eenvoudig, de meest populaire kookboeken heb ik daarom voor je op een rij gezet. Eén van de onderstaande kookboeken is zeer waarschijnlijk geschikt wanneer je van koken houdt. De kookboeken zijn honderdduizenden keren over de toonbank gevlogen, de recensies op deze kookboeken zijn lovend. Via Bespaardeals.nl kun je actuele kortingscodes van de V&D bekijken, deze tool is super handig om een kookboek met korting aan te kopen.

Rutger Bakt

Hij werd in 2013 de beste thuisbakker van Nederland. Rutger Bakt is een kookboek dat vol staat met 70 heerlijke bakrecepten. Het boek is opgedeeld in vijf verschillende hoofdstukken:

  • Gebak en taart
  • Koekjes
  • Cakes
  • High tea
  • Brood

Rutger brengt een diversiteit aan prachtige recepten en laat stap-voor-stap zien hoe je baksels op een traditionele manier kunt bereiden. Het kookboek houdt zich niet enkel bezig met de basis, zo leer je onder andere citroenschil konfijten en bakkersroom maken. Het ideale kookboek dus om jouw skills in de keuken te verbeteren. De aanstekelijke foto’s en Rutgers persoonlijke verhaal werken aanstekelijk om aan de slag te gaan met de recepten van de beste thuisbakker van Nederland. Een ideaal cadeau en voor iedereen die gek is op bakken ‘Rutger Bakt’.

Het Voedselzandloper Kookboek

Kris Verburgh is bekend geworden met de Voedselzandloper, een boek dat je alles vertelt over de combinatie van gezond eten en een jong lichaam. Hij is er als geen ander in geslaagd om duidelijk uit te leggen wat voeding betekent. Zowel voor het verouderingsproces en het positieve effect van gezonde voeding op ons lijf. Kris Verburgh en Pauline Weuring zijn een samenwerking gestart om de lekkerste recepten te delen vanuit de inzichten van de Voedselzandloper.

Het kookboek staat vol met ontbijtjes, lunches, hoofdmaaltijden, tussendoortjes, toetjes en drankjes. Kris Verburgh vertelt duidelijk hoe zijn methodes werken, vanuit zijn ontdekkingen als arts en onderzoeker. Pauline Weuring was razend enthousiast over de filosofie van Kris Verburgh, vanuit deze passie zijn ze samen aan de slag gegaan om een kookboek te ontwikkelen op basis van de Voedselzandloper. Ken je of ben je iemand die fan is van de methodes van Kris Verburgh? Dan is dit het ideale kookboek voor jou. Doe het cadeau of geniet zelf van de gezonde en tevens overheerlijke recepten uit ‘Het Voedselzandloper Kookboek’ van Kris Verburgh en Pauline Weuring. 

Chickslovefood

Chickslovefood.com is één van de bekendste foodblogs van Nederland en heeft ruim 100.000 unieke bezoekers per maand. Chickslovefood is een kookboek met toegankelijke, lekkere en gezonde recepten die je eenvoudig kunt maken. Iedere dinsdag is er op Chickslovefood.com de ‘5 or less’ post, dan wordt er een gerecht gedeeld dat bestaat uit vijf of minder ingrediënten. Het kookbook ‘Chickslovefood’ is op dit principe gebaseerd en bestaat uit simpele en gezonde recepten met maximaal vijf ingrediënten. Veel plezier met lekker en gezond koken, het is nog nooit zo eenvoudig geweest met de meiden van Chickslovefood. 

Populaire Kookboeken Vlees!

Herman den Blijker heeft een nieuw kookboek: Vlees! Het kookboek staat vol met kalf- en rundvlees gerechten. Alles wordt ons van A tot Z uitgelegd, zo weet je precies hoe het zit met rood vlees, orgaanvlees of specifieke technieken van bereiding. Het kookboek gaat verder dan recepten alleen, ook aankoop- en bewaaradvies wordt in het kookboek besproken. Herman den Blijker leert je om het beste te maken van het vlees dat je in de kuip hebt. Herman is actief als kok en ondernemer en presenteert al jaren succesvolle programma’s. Je kunt denken aan ‘Herrie gezocht’ en ‘Mijn tent is top’. Herman heeft al meerdere kookboeken geschreven. Met dit kookboek specifiek gaat hij in op alles dat met vlees te maken heeft.

Koffietijd kookboek

De eerste editie van het Koffietijd Kookboek was enorm succesvol. Nadat er meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank vlogen, er is daarom een tweede editie uitgekomen. Het Koffietijd Kookboek is de handleiding van iedere keukenprins of prinses. Caspar Bürgi laat je vanuit een bron aan eerlijke ingrediënten zien wat er mogelijk is met gezonde voeding. Caspar deelt zijn recepten dagelijks via Koffietijd en heeft 60 recepten gebundeld om het nog eenvoudiger te maken. Het Koffietijd kookboek staat vol met prachtige foto’s en eenvoudig beschreven recepten, je krijg er direct trek van.

Populaire kookboeken Jamie Oliver

Bespaar met Jamie Oliver

Slim kopen en verstandig koken? Bespaar met Jamie is een kookboek dat gaat over 120 lekkere low-budget maaltijden. Jamie Oliver helpt je minder tijd te verspillen en verstandigere keuzes te maken, iets dat vandaag de dag niet altijd even eenvoudig is. Elk recept uit het kookboek, is goedkoper dan de meeste afhaalmaaltijden. Slim inkopen en meer uit jouw ingrediënten halen. Minder verspillen geeft je grote kansen om voor een lagere kostprijs een maaltijd op tafel te zetten. Boeken van Jamie Oliver zijn per definitie populaire kookboeken.

De Meest Populaire Kookboeken van dit Moment

Wil je weten wat de meest verkochte kookboeken zijn van dit moment? Op een van onze andere pagina’s houden we de actuele top 10 van meest verkochten en populaire kookboeken bij. Je vindt hier gegarandeerd de lekkerste en leukste kookboeken van dit moment. Kooktrends veranderen met de tijd. Op deze manier ben je niet alleen op de hoogte van deze trends, maar loop je ook geen fantastische recepten mis.